ascuns in suflet

Ai fost cel mai greu de iertat.

Vizite: 21579

1150809_609738269048736_1688079825_n

Să ştii că pe tine mi-a fost cel mai greu să te iert. Dintre toţi oamenii, tu ai ştiut tot. Te-am lăsat să intri în zonele interzise, pentru că ai fost de-al casei. Nu te-am pus să te descalţi, nu ţi-am pus condiţii şi nici nu ţi-am limitat cunoaşterea. Mi-a fost de ajuns că ai fost tu.

Am tresărit când am simţit că vrei să deschizi uşa şi să priveşti în inima mea. Ţi-am spus că am prea multe răni, şi că mi-e ruşine cu ele. Întreg corpul îmi tremura numai când îmi aminteam ce cicatrici am. Însă tu m-ai privit în ochi, şi mi-ai promis că nu eşti acolo să faci alte răni, ci să le vindeci. Mi-ai spus că vrei să transformi lacrimile mele în zâmbete.

Cu greu, dar te-am lăsat să intri. Mi-am spus că… dacă nu risc, nu câştig. De altfel, am tendinţa asta de a crede omul pe cuvânt. Aşa sunt eu, poate prea naivă. Ţi-am prezentat poveştile mele, te-am condus de mână prin tunelul sufletului meu şi ţi-am spus despre el, despre frământările mele, despre visurile mele, despre temerile mele.

Ai ajuns să cunoşti până şi cea mai îndepărtată latură a fiinţei mele. Pe mine, de-a întregul. Mi-am spus că în sfârşit, cineva se ţine de promisiune. Asta până când, într-o seară friguroasă de martie, după toate luptele noastre, am simţit gustul amar al trădării. Chiar după ce ţi-am spus de ce mi-e cel mai frică. Se pare că a fost frica mea şi plăcerea ta.

Şi de atunci, am învăţat să iert. Am ignorat toate vocile care-mi şopteau contrariul, şi am mers mai departe, cu tine în camera principală din inima mea. Până când tu ai decis că eşti prea slab ca să mai lupţi.

Atunci m-am trezit luptând de una singură, cu un om confuz care trecea de la iubire la indiferenţă, de pe-o săptămână pe alta. Luni în şir.

Am iertat mulţi oameni la viaţa mea. Am iertat nedreptatea, ura, răutatea, indiferenţa, jignirea. Dar pe tine mi-a fost cel mai greu să te iert. Oamenii care m-au rănit, nu m-au cunoscut cu adevărat, în totalitate. Au cunoscut doar frânturi din mine. În schimb, tu…

Şi cu toate astea, te-am iertat. Asta pentru că atunci când iubeşti, nu poţi să nu ierţi. Numai să ţii minte ceva: ai fost cel mai greu de iertat.

Imagine prealută de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

8 Comments

 • avatar image

  Mihaela

  nov. 10, 2014

  Reply

  Cu adevarat special..imi regasesc trairile din iubirea mea, in toate cuvintele tale.

  • avatar image

   Alina

   nov. 10, 2014

   Reply

   Mulţumesc :) Se pare că şi tu ai o persoană care a fost cel mai greu de iertat...

 • avatar image

  Vali

  nov. 11, 2014

  Reply

  Frumos , corect , adevarat !

  • avatar image

   Alina

   nov. 11, 2014

   Reply

   Îţi mulţumesc :)

 • avatar image

  m3

  nov. 11, 2014

  Reply

  Ma bucur sa te regasesc dupa o buna bucata de timp... ma rog, sa regasesc singularul persoanei intai prin care sa se poata transpune lesne tot omu' in poveste. Frumos, pe subiect greu, subiect care nu neg ca m-a 'chinuit' si pe mine :) PS Nu ma pot atine la randu-mi sa zic ca nu te-ai putut abtine s-o lasi pe subiecta pe final sa-i scoata ochii omului :)

 • avatar image

  sufletdefluturas

  nov. 28, 2014

  Reply

  Nici măcare eu însămi nu aş fi putut scrie mai bine despre ceea ce se petrece în sufletul meu acum.

  • avatar image

   Alina

   nov. 28, 2014

   Reply

   Curaj! Vor veni zile mai bune...

 • avatar image

  Lucian

  mart. 09, 2015

  Reply

  Si eu sunt unul care trebuie iertat, unul care spune alta, dar simte altceva, unul pt care o fata plange si se simte chinuita, unul care nu poate merge inainte, care s-a blocat, care nu mai apreciaza nimic, care se sperie si vrea sa fuga, dar care are momente cand se cutremura cand stie ce face, care are inima franta cand vede ca nu se poate, desi ar dori sa fie frumos, feeric, unul care tace si care e gata-gata sa se prabuseasca de plans si disperare. Nu-mi pot minti sufletul, nu pot trece peste ganduri, banuieli, peste sentimentul de nepotrivire, peste gandul ca nu va merge, om vazut bine de multi, dar cu sufletul ranit sau gol, o combinatie letala, dar care a avut candva curajul sa creada intr-o schimbare, un om care a riscat, un om a carui inima a mers inaintea ratiunii si cand inima s-a oprit, nici ratiunea nu l-a ajutat la ceva pozitiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.