Diverse

Alegeri, alegeri, alegeri…

Vizite: 5487

        imagesDreapta sau stânga? Alb sau negru? Noaptea sau ziua? Într-un oraș sau altul, la casă sau la bloc, o facultate sau alta, acum sau mai târziu. Întreaga noastră viață este alcătuită din alegerile pe care le facem, și, credeți-mă, avem o gamă largă de posibilități!

      De la alegerea de a bea ceai sau cafea dimineața, până la decizia de a încheia sau nu o afacere, toate aceste variante ne dau bătăi de cap. Ajungem să luăm în calcul toate posibilitățile, să nu mai putem dormi noaptea din cauza stresului și zile întregi să medităm asupra lor. Într-un final, de cele mai multe ori, cu cearcăne la ochi, după ce am ales una din variante, ne dăm seama că poate nu a fost cea mai bună alegere. Că poate ar fi trebuit să luăm în considerare cealaltă variantă. Și iată așa iar începe stresul nostru, nopțile nedormite și mintea încărcată. Câteodată ne pare rău că avem ocazia și șansa de a alege. Ne gândim că poate dacă am fi avut doar o variantă sau ne-ar fi fost impusă alegerea, ar fi mult mai simplu. Totuși, nu putem fugi de responsabilitate și trebuie să ne asumăm fiecare alegere pe care o facem în viață.

      Știu cum e să te învârți de pe o parte pe alta în pat pentru că trebuie să iei niște decizii, cât mai repede. Să analizezi posibilitățile unui nou oraș, a unui nou loc de muncă, a unei alte facultăți, a altei locuințe și de ce nu, alte prietenii. Există riscul, ca alegând de această dată o altă variantă, să dai cu capul mai tare ca niciodată. Sau din contră, să fiu fericită că am făcut alegerea corectă. Iată-ne, oameni ai liberului arbitru, agitându-ne dintr-o parte în alta că avem prea multe alegeri de făcut, ca mai apoi să trăim cu consecințele. Câteodată suntem curajoși și ne avântăm. Știm ce vrem, așa că nu mai stăm pe gânduri. Dar alteori, stăm cu meniul în față și nu ne putem decide nici măcar ce băutură să servim. De aș fi singura care aș duce o asemenea luptă, m-aș îngrijora. Privind în jurul meu, observ că un număr mare de oameni deschid ochii larg în fața mai multor variante. Așadar, tragi puternic aer în piept, îți faci curaj, și după multă vreme de gândire, alegi. Dacă ai făcut alegerea corectă? Vei ști în timp…

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

1 Comment

  • avatar image

    Florin

    iul. 30, 2013

    Reply

    Sa stii ca nu sunt de acord cu ce spui in ce priveste alegerile. Asta inseamna ca destinul nostru e in mana noastra, dar de fapt nu e asa.E cea mai mare minciuna pe care ne-o tot repeta politicienii; ca destinul tarii se afla in mainile cetatenilor si ca cetatenii sunt fiinte rationale. Daca ar fi asa, nu ar exista efectul de turma, crize mondiale sau momente de panica. Chiar si ultimul iPhone il cumparam nu pentru ca ne place sau pentru ca asa vrem noi. Il cumparam pentru ca vecnul sau vecina, sau cineva cunoscut l-a cumparat inaintea noastra. Deci, tot la politica de turma se ajunge. Nimic nu ne terorizeaza mai mult decat sa recunoastem ca destinul nostru nu se afla in mainile noastre. Iti recomand sa citesti: The Black Swan de Nassim N. Taleb care dezbate acest subiect.Nu stiu daca a aparut si la noi. Sunt sigur ca o sa-ti schimbi parerea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.