ascuns in suflet

Autoportret

Vizite: 103704

     Sunt o fată. Principala mea pasiune este scrisul. Îmi place când îmi aşez degetele pe tastatură şi, cu o viteză de nedescris, litere negre se aşează pe foaia albă, sau când pixul pe care îl ţin în mână, apasă pe pagina din faţa mea, lăsând urme care nu mai pot fi şterse. Cuvintele vindecă. Mereu am spus asta. Mi-au vindecat inima şi m-au ajutat să exprim ceea ce nu puteam să exprim verbal. Când citesc, sau când scriu, mă simt ca într-o poveste. O poveste în care eu sunt personajul principal şi tot eu aleg finalul. Cine sunt eu cu adevărat? Cea care scrie… acolo eu sunt eu. Aceea este lumea adevărată a mea. M-aş descrie ca o idealistă din fire, uneori visătoare, alteori prea cu picioarele pe pământ. Am tendinţa să analizez o problemă sau o situaţie pe toate părţile, până când ajung să mă induc în eroare singură. Am aşa, o caracteristică a mea, care mă determină să fiu plină de compasiune cu persoanele care suferă şi umile, dar necruţătoare cu cele mândre şi arogante. O pot considera un defect, dacă e să ne luăm după ultima parte, sau o pot considera o calitate dacă luăm în considerare prima parte. Câteodată, din dorinţa de a mulţumi pe toată lumea, ajung să fiu eu cea nemulţumită. Sunt genul de persoană care spune şi oferă totul sau nimic. Aşa sunt eu… nu pot fi cu jumătăţi de măsură. Din când în când, mă mai informez de persoanele din trecutul meu, doar pentru a afla dacă sunt fericite sau nu. Îmi doresc mult să fie fericite chiar dacă nu mai fac parte din lumea mea. Dacă ar fi să aleg între un grup de oameni fericiţi sau un singur om nefericit, aş alege să stau cu ultimul, de acolo am ce învăţa mai mult. Dacă tot am pomenit cuvântul „învăţat”, să ştiţi că de mică am avut aşa, o ciudăţenie: dacă mi-a plăcut ceva, am învăţat tot ce s-a putut despre acel lucru, dar dacă nu mi-a plăcut ceva, nici forţată nu mi-am dorit să învăţ. Sunt de părere că de cele mai multe ori, noi oamenii, avem o mare influenţă asupra vieţii noastre. Am avut un moment de rătăcire în copilărie, dar apoi L-am regăsit pe Dumnezeu. De atunci am impresia că viaţa mea nu poate exista fără El. Am devenit dependentă.

    Atunci când cineva mă răneşte, am tendinţa să scot în faţă un scut mare, şi să nu las pe nimeni să mai treacă de el. Am o problemă: uneori am încredere prea mare în oameni, alteori nu am deloc. Nu-mi plac oamenii care stau în prezenţa mea pentru ceea ce am sau le pot oferi, decât pentru ceea ce sunt. Când mi se face un compliment, uneori mă simt incofortabil şi aş prefera să schimb subiectul. Îmi place să fiu directă şi să le spun oamenilor ce cred. Câteodată descopăr anumite „trăsături” de caracter la mine şi rămân surprinsă: nu am ştiut că le am. Nu-mi plac jocurile în relaţii, iar dacă observ că cineva are tendinţa să se joace, mă retrag şi prefer să nu mai am de-a face cu acea persoană. Am două dorinţe care sper să mi se îndeplinească: prima este aceea de a scrie o carte care să devină recunoscută la nivel internaţional şi să schimbe vieţi, iar cealaltă dorinţă de-a mea este să merg în Africa sau în Asia şi să stau acolo pentru câteva luni, împreună cu oamenii care au nevoie de Dumnezeu.

   Încă nu mă cunosc pe deplin. Am momente, rare ce e drept, când nu ştiu cine sunt, dar am o teorie: să mă descopăr prin ochii celorlalţi. Nu pot să fac rău… atunci când mă cert cu cineva sau am o discuţie în contradictoriu, inima îmi bate rapid, stomacul mă doare şi timp de câteva zile mă simt mizerabil, chiar şi atunci când persoana din faţa mea mi-a făcut rău şi ar merita acele cuvinte tăioase. Sunt de părere că dacă lăsăm întâmplările din viaţa noastră să ne modeleze, am deveni nişte oameni deosebiţi. Îmi place să port conversaţii mature, cu persoane de peste 30-40 de ani, ca mai apoi să alerg spre un copil şi să mă joc cu el. Ador combinaţia dintre maturitate şi copilărie! Şi, până la urma urmei… sunt doar o fată.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

20 Comments

 • avatar image

  Diana

  aug. 25, 2012

  Reply

  "Doar o fata" :) careia ii multumesc pentru articolele minunate care indruma cu atat de multa subtilitate si modestie spre adevaratele valori morale Felicitari!!! Este o onoare sa am ocazia sa iti citesc aici fiecare subiect propus de tine, (subiect) al carui mesaj chiar poate schimba vieti. Sper sa obtii tot ceea ce iti doresti!

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   De asemenea este o onoare şi pentru mine să am cititori ca şi tine

 • avatar image

  leon

  aug. 25, 2012

  Reply

  Continua sa scrii mai departe ,e foarte simplu sa fi asa,te ajuta sa sti cine esti cu adevarat.

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   Nu cred că m-aş putea despărţi de scris

 • avatar image

  Ionica

  aug. 26, 2012

  Reply

  Nu-mi plac oamenii care stau în prezenţa mea pentru ceea ce am sau le pot oferi, decât pentru ceea ce sunt. Da-mi voie sa preiau aceastra fraza...este atat de potrivita si pentru mine... Te incurajez sa mergi mai departe... sa continui indiferent de situaie... Be Blessed

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   :) Mulţumesc pentru încurajare Ionică

 • avatar image

  Claudia

  aug. 26, 2012

  Reply

  Se pare ca avem o dorinta comuna : aceea de a merge in Africa sau Asia pentru a da o mana de ajutor in numele Domnului !!! Sper ca intr-o buna zi sa reusim si acest lucru...:)

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   Şi eu sper aceasta din toată inima:)

 • Autoportret « Presa Locala

  aug. 26, 2012

  Reply

  [...] sursă: Alina Ilioi window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); [...]

 • avatar image

  claw

  aug. 26, 2012

  Reply

  sunt de acord in totalitate cu ceea ce a scris Diana mai sus(chiar daca sunt baiat :P pt ca ma regasesc de multe ori in articolele tale)...aceeasi dorinta o am si eu dar nu pot spune ca cel mai mult in africa as vrea,insa acolo unde oamenii au nevoie de Dumnezeu ma regasesc si eu chiar daca tre sa mai lucrez mult la mine innainte de a fi in stare sa fac acest pas care implica multa raspundere...Domnul sa te binecuvinteze!!

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   Cujar, cu sigurantă dorinţele noastre vor prinde rădăcini şi apoi... aripi:)

 • avatar image

  Andreea

  oct. 14, 2012

  Reply

  Felicitari! Prin aceasta simpla lucrare am descoperit tot ceea ce era de aflat despre tine..ca esti o persoana buna..chiar daca nu am auzit in viata mea de tine. Ai un mod aparte de a povesti incat captezi toate privirile spre tine. Felicitari inca o data, esti un om minunat.

  • avatar image

   Alina

   oct. 15, 2012

   Reply

   Mulţumesc. Cu adevărat în acest articol am lăsat o părticică din mine... îţi mulţumesc încă o dată:)

 • avatar image

  Alin

  oct. 15, 2012

  Reply

  :) keep going on !

 • avatar image

  deea

  oct. 15, 2012

  Reply

  Foarte frumos!

 • avatar image

  bianca

  mart. 13, 2014

  Reply

  este foarte buna compunere sper ca descrierea este adevarata :) :* si sper ca mai publici compuneri frumoase :)

  • avatar image

   Alina

   mart. 14, 2014

   Reply

   Mulțumesc :)

 • avatar image

  mara

  nov. 29, 2014

  Reply

  Multumesc mult, m-a inspirat foarte mult pentru tema. Esti foarte talentata la scris!

 • avatar image

  andreea

  sept. 25, 2015

  Reply

  waaw esti o persoana incredibila ... si cred ca Dumnezeu ti-a dat un dar minunat ...te incurajez sa-ti faci un blog sau eu stiu o pagina de facebook ... in care sa-ti versi gandurile si trarile tale... ma bucur foarte mult ca am citit lucrarea ta !!!! gbu !!!

  • avatar image

   Alina

   sept. 26, 2015

   Reply

   Bună, Andreea. Mulţumesc. Ăăăă...am deja un blog, acesta pe care ai comentat :)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.