Diverse

Câte şanse merită un om?

Vizite: 14628

   33efbdeb8aaefef53658c4f4a4a76ea3-d3fmuq0

   Sunt oameni care m-au făcut să ajung la concluzia că uneori trebuie să nu mai dai încă o şansă. Trebuie să înţelegi că o dată ce un om ţi-a demonstrat că e capabil să te rănească fără scrupule, să tragi adânc aer în piept şi să te îndepărtezi. Nu pentru că eşti egoist, nu pentru că nu ai vrea să lupţi sau să rămâi, ci pentru că ţii prea mult la tine încât să-ţi semnezi singur condamnarea. Cum condamnarea spre ce? Spre o altă dezamăgire!

     Ironic este că simţi în adâncul tău că atunci când mai dai o şansă, faci o greşeală. O simţi pentru că atunci când priveşti în ochii celui ce ţi-a greşit, nu vezi urmă de regret. Nici pe departe. Şi totuşi, ai lăsat în urmă greşelile, cu speranţa că de data aceasta va fi diferit. Ghici ce? Nu a fost deloc mai diferit! Fata aceea, de care toată lumea vorbea şi o acuza, şi pe care ţi-ai făcut-o prietenă, ţi-a demonstrat că gura lumii nu vorbeşte degeaba. Nu în cazul ei. Băiatul acela care de atâtea ori ţi-a promis că dacă îi mai dai o şansă, va fi altfel, a continuat să fie la fel. Egoist. Persoana de care toată lumea fugea şi spre care arăta cu degetul, iar tu ai hotărât să-i dai o şansă de reabilitare, ţi-a folosit încrederea în cel mai meschin mod cu putinţă. Mincinosul căruia i-ai uitat minciuna, următoarea dată te-a minţit dublu. Hoţul căruia i-ai şters datoria, a doua oară te-a lăsat cu buzunarele goale. Celui care a spus că sună şi nu a sunat, i-ai lăsat ocazia să mai folosească numărul tău. Ghici ce? Şi de această dată se aude tonul când ridici telefonul!

     Uite ce trebuie să ştii astăzi despre lume: de cele mai multe ori, nu merită o a doua şansă. Merită lăsată în urmă, fără nici o urmă de regret. Dar, în cazurile rare, s-ar putea ca atunci când decizi să-i mai dai o şansă, să descoperi o comoară. Totuşi, trebuie să ai în vedere faptul că de cele mai multe ori, în loc de comoară, găseşti gunoi. Dacă eşti norocos, poate că nu trebuie să suporţi mult gunoi până când eşti răsplătit cu comoara. Dacă nu… s-ar putea să ajungi la concluzia că uneori nu merită o a doua şansă.

În fond, te întrebi câte şanse merită un om? Nu ştiu, probabil una, sau poate mai multe. Dar sunt oameni care nu merită nici o şansă, dar tu te hotărăşti totuşi să le-o dai. De ce? Pentru că uneori şansele nu le meriţi, le primeşti şi atât.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

5 Comments

 • avatar image

  Serj

  aug. 05, 2013

  Reply

  Trebuie sa ne ghidam si dupa intuitie cand vrem sa luam o hotarare...la urma urmei ,daca acorzi a doua sansa si tu ca persoana nu poti trece peste acea greseala si critici deja sunt iluzii. Frumos articol. bv.

 • Articole care merita citite 2

  aug. 05, 2013

  Reply

  [...] Te-ai întrebat vreodată câte şanse merită un om? [...]

 • avatar image

  Alex

  aug. 05, 2013

  Reply

  Raul trebuie indepartat de la radacina... Consideri, cu dovezi palpabile, ca nu mai merita "efortul" iubirii tale persoana in cauza, atunci nu ai motive sa te uiti inapoi! ;)

 • avatar image

  andreia

  aug. 08, 2013

  Reply

  Toti mai meritam o sansa, dar o a doua sansa... nu stiu. Doar unii mai merita si a doua sansa.

 • avatar image

  cristina

  dec. 26, 2013

  Reply

  daca e vorba de iubire (cuplu) o sansa cred ca e suficient. daca si-a invatat lectia nu v-a mai avea nevoie de o alta sansa, daca nu atunci sigur tu nu mai ai nevoie de el/ea. trebuie sa fii tare si sa iei decizia protrivita atunci cand consideri ca e prea mult. De cele mai multe ori, cine minte, tradeaza, umileste, etc o data, o va face si a doua oara... si mult mai rau... spun asta din experienta. o data am iertat, a doua oara iert dar nu mai trec cu vederea si plec sau pleaca....

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.