Diverse

Comentatorii din spatele ecranului

Vizite: 10261

Man using a laptop

„Tastează, tastează! Scrie-i aşa, că merită! Ha, ha ce fotografie are! Ho, ho s-a trezit şi ăsta să spună ceva!”.

Sună cunoscut? Îmi şi imaginez o persoană cum stă în faţa laptopului sau a calculatorului, cu ochii bulbucaţi şi un zâmbet straniu, apăsând pe taste ca pe butoanele care îi trimite pe condamnaţi la moarte. Apoi, satisfăcut, se lasă pe spate, îşi întinde mâinile pentru a se dezmorţi de la atâtea ore petrecute în faţa ecranului mic şi diabolic şi îşi face loc printre hârtiile de ciocolată, chipsuri şi bomboane care-l înconjoară.

Brusc, este înștiințat că a apărut o nouă ştire sau o nouă fotografie. Aleargă înapoi cu privirea înspre ecran, îşi pocneşte degetele pentru a tasta mai repede şi începe: „Atâta-i tot ce poţi face? EU aş fi făcut mult mai bine!”, îi lasă el un comentariu unui om care luptă să schimbe ceva şi care sacrifică din orele lui libere pentru a realiza ceva în viaţă.

Da, el ar fi făcut mai bine. Dă din cap cu satisfacţie, priveşte în jurul camerei lui şi-şi aminteşte că nu are un loc de muncă, nu a realizat mai nimic în viaţă şi că personalitatea lui lasă de dorit. Dar, da… cu siguranţă dacă ar fi fost în locul celeilalte persoane, ar fi făcut mai bine.

Ce contează că tot ce face e să comenteze și să ucidă spiritul celuilalt? E și asta o meserie! Chiar dacă nu e plătită, își face datoria. Cum care datorie? Aceea de a critica și de a arăta cu degetul răul celuilalt. E un curajos! Nu oricine poate să facă asta. Însă el, ooo, el poate. Poate pentru că nu are viața pe care și-a dorit-o. Pentru că e plin de frustrări. Pentru că singurul curaj pe care îl are e acela din spatele unui ecran. Dacă ar fi față în față, altfel ar sta treaba. Însă ce contează?

E mândru. Își face datoria. Le spune tuturor ce bun e el și cum ar fi făcut el dacă ar fi fost în locul lor. Însă nu e în locul lor, așa că mai bine le-ar pune bețe în roate și celorlalți. Dacă nu a putut ajunge el acolo, de ce s-ar bucura alții de viață? Dacă el se simte mizerabil, de ce să nu se simtă și ceilalți?

Și nu, nu i-e frică. Doar… ecranul îl protejează.

Sursă foto: http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/nov/22/change-the-world-charity-facebook-e-petition

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

No comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.