ascuns in suflet

Cu sufletul dezbrăcat

Vizite: 17313

alina alessia

Pe măsură ce trec anii, simt că nu mă potrivesc nicicum aici, acum. Puţine, tare puţine suflete întâlnesc pe drumul meu, cu care să vorbesc aceeaşi limbă. În rest… nu e decât o încercare timidă de a mă integra într-o lume de care simt că nu aparţin. Câteodată reuşesc să înăbuş acest sentiment al neapartenenţei, şi să merg înainte. Dar sunt zile, clipe în care atât de tare mă izbeşte sentimentul de solitudine şi de lipsa integrării într-o mare de oameni, încât aş vrea să ies din mine şi să plec acolo unde m-aş simţi acasă. Nu spun că nu sunt fericită sau că nu mă bucur de momentele petrecute acum, ci spun că le simt de parcă sunt de împrumut, sau doar un preview a ceea ce urmează.

Aşadar, iertaţi-mă, suflete, că uneori mă simt incomod printre voi sau că mi se umplu ochii de lacrimi. E pentru că acest sentiment de neintegrare vine şi mă acaparează, făcându-mă să privesc doar spre Cer. Iar când privesc din nou în jos, mă înfior. Mă înfior de contrastul ce-mi izbeşte ochii. Sus văd iubire, iar jos văd ură. Sus văd dărnicie, iar jos zgârcenie. Sus privesc frumosul, jos sunt înconjurată de urât. Sus văd iertare, iar jos acuzare.

Poate că de asta, când întâlnesc câte un suflet care vorbeşte aceeaşi limbă cu al meu, îl îmbrăţişez strâns de tot şi l-aş închide în inima mea. Pentru că simt rar această conexiune cu un alt suflet. Pentru că, celelalte suflete, când vorbesc, se uită la mine şi nu înţeleg. Nu înţeleg frământările mele, şi nici nu pot pătrunde adânc în esenţa lor.

Sunt într-o lume mare, populată aproape peste capacitate. Şi din aceste milioane de suflete, doar câteva le-am simţit aproape. De asta, poate, că atunci când pierd legătura cu ele, sau fiecare merge mai departe pe drumul lui, simt că mi se face frig. Cum să nu mi se facă frig în acest gol?

Poate că tot ceea ce am scris mai sus nu înţelege nimeni. Poate că vi se pare doar un text încărcat de cuvinte fără noimă, după care ridicaţi din umeri şi vă vedeţi mai departe de drum. Dar trăiesc cu speranţa că cineva vorbeşte aceeaşi limbă ca mine, şi aude şi ceea ce nu spun.

Mi-e dor să vorbesc cu cineva care înţelege. Până atunci, mă voi chinui ca în neintegrarea mea, să găsesc puncte comune…

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

14 Comments

 • avatar image

  Lavinia

  iun. 27, 2014

  Reply

  Superb spus, Alina! Acelasi sentiment il am si eu... Ma uit uneori spre Cer si ma simt atat de strain pe acest pamant si pana si sufletele pe care le simti calde, la un moment dat, te ard... Si in singuratatea ce ma insoteste, observ ca Dumnezeu imi ramane cel mai bun prieten, mereu! :)

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Cu ajutorul acestui articol am descoperit că există în jurul meu mulţi oameni care se simt străini...

 • avatar image

  Ami

  iun. 27, 2014

  Reply

  Alina, ești deosebită! :) Ești cu adevărat o binecuvântare pentru ceilalți. Cel puțin pentru mine EȘTI! Ești singura care știe să scrie tot ceea ce eu simt și nu știu să transcriu în cuvinte. Te apreciez enorm și mă bucur de fiecare dată când "te văd" :) Fii binecuvântată! :*

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Mă bucur mult şi îţi mulţumesc, Ami! Să fii iubită! :*

 • avatar image

  peapetulburi

  iun. 27, 2014

  Reply

  Stai liniştită, nu eşti singura care se află în această încercare în a se integra...problema e că nu e o integrare cu alte suflete, ci cu alte persoane. Rar mai poţi numi drept "suflete" persoanele din jur. În altă ordine de idei, Nikola Tesla spunea aşa: "Anti-social behaviour is a trait of intelligence in a world full of conformists" :)

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Frumos citatul...nu îl ştiam :)

 • avatar image

  ELLE

  iun. 27, 2014

  Reply

  <3 cât de sensibil, nu credeam că se poate descrie această emoție prin cuvinte. Ai un talent incredibil, te urmaresc de mult, din culise, și astept cu interes să mă plictisești - nu reușesti, niciodată! Uneroi îmi provoci glanda lacrimala ... și mai mult decat asta, mă faci constientă de "dumnezeu", la care, evident, esti cu sigurața conectată :)

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Să fii iubită! :)

 • avatar image

  avc

  iun. 27, 2014

  Reply

  locul nr 1 unde zice ca noi avem o alta limba este 1cor, 2:14.... deci asa e.. nu poti vorbi cu nimeni la nesfarsit doar de fotbal si F1.... exista domeniul spiritual mult superir succesul este o chestiune spirituala... dezamagiri toti oamenii simt cand ceva nu functioneaza... multi nu inteleg si tot merg inainte. cunostinta creste dinamica vietiii....

 • avatar image

  Petcu Mariana Carmen

  iun. 28, 2014

  Reply

  Multe persoane simt ca nu-si gasesc locul, intr-o anumita perioada a vietii,...asta pana in momentul in care isi gasesc acel suflet. Esti inteleasa doar de cei ce au un suflet asemanator cu al tau .

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Aşa este.

 • avatar image

  Andreea

  iun. 28, 2014

  Reply

  Foarte frumos scris...felicitari...este greu sa gasim oameni cu care sa putem vorbi aceeasi limba :)

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Este greu, iar atunci când îi găsim, să nu le dăm drumul...

 • avatar image

  Q

  iul. 04, 2014

  Reply

  Eu inteleg. Si-mi pare rau... ca inteleg. http://lightswillguideyouhome.com/2014/01/29/lay-down-your-arms

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.