Diverse

De zece ori refuz

Vizite: 10479

După ce am privit în jurul meu, după ce am strâns din dinţi şi am reprimat unele sentimente, îndrăznesc să strig în gura mare că REFUZ. De unde această atitudine ostilă? Ce refuz şi de ce aleg să refuz? Răspunsul îl veţi afla imediat, după ce vă mai reamintesc încă o dată că mi-am propus de azi înainte să refuz.

1. Refuz să mai judec o viaţă de om, după un singur fapt. Nu mai vreau să arunc la gunoi faptele bune ale cuiva şi alegerile potrivite doar pentru că a făcut o singură alegere nefericită.

2. Refuz să-mi declar viaţa un eşec doar pentru că o zi mi-a mers prost. Am terminat cu declaraţiile de felul: nimic nu merge bine, am o viaţă bună de nimic sau totul merge prost.

3. Refuz să dau vina pe Dumnezeu pentru deciziile proaste pe care EU le-am luat în viaţă. E greu să recunoaştem că ne merge prost pentru că NOI am făcut nişte alegeri greşite. E mai uşor să dăm vina pe Dumnezeu.

4. Refuz să fac un lucru doar pentru că toată lumea-l face. Niciodată nu mi-a plăcut spiritul de turmă şi sper că nici nu va începe să-mi placă. Vreau să fac ceva pentru că aşa simt eu, nu pentru că toţi o fac.

5. Refuz să las orgoliul şi mândria să-mi conducă viaţa. Des am făcut prostia să las orgoliul şi mândria să stea în faţa unor lucruri. Mi-a fost enorm de greu să învăţ să-mi cer iertare sau să accept faptul că uneori, nu tot timpul eu am dreptate.  Ştiu oameni care din orgoliu şi mândrie, nu au mai vorbit ani întregi cu persoane dragi lor. Refuz să las asta să se întâmple în viaţa mea!

6. Refuz să urăsc pe cineva pentru că mi-a făcut un rău. Vreau să învăţ să privesc partea bună a lucrurilor. Mi-a făcut cineva rău? Cu siguranţă am ceva de învăţat din asta!

7. Refuz ca problemele să mă îndepărteze de familia mea. Nu mai vreau ca problemele care mă apasă să stea în calea comunicării cu familia mea.

8. Refuz să judec persoanele. Recunosc, uneori am judecat. Vreau să mă las de acest obicei pentru că nu am nici un drept şi nici măcar nu sunt în măsură să judec pe cineva.

9. Refuz să renunţ la visele mele. Nu voi arunca la gunoi visele mele doar pentru că mi se par imposibil de realizat. Am să lupt, am să mă ridic de fiecare dată când voi cădea şi voi continua să visez.

10. Refuz să accept să fiu ipocrită şi linguşitoare doar pentru că aşa m-ar iubi lumea mai mult. Asta e o „problemă” de-a mea. Nu pot fi linjuşitoare sau falsă. Dacă nu-mi place ceva, o spun pe faţă. Dacă o persoană m-a deranjat cu ceva, o las să ştie. Refuz să stau în faţa unei persoane şi să-i zâmbesc şi în gândul meu să sper să se împiedice. Dacă nu se potriveşte caracterul meu cu al unei persoane, prefer să păstrez distanţă decât să fiu ipocrită.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

6 Comments

 • avatar image

  risipitoru'

  aug. 22, 2011

  Reply

  si care sunt acele 10 lucruri pe care ti le doresti si le accepti sa ti se intample? ar fi interesant sa le cunoastem in ordinea prioritara pentru tine...ceva ce te-ar recomanda ca de exmeplu

 • avatar image

  nicolae

  aug. 22, 2011

  Reply

  Draga Alina si Ilioi, am intrat fuga pe "toate blogurile" sa vad cine ma vrea de prieten, dar... nu erai. te-am cautat pe google si-asa am ajuns la fereastra ta. poate tu nu ai mare nevoie de mine fiindca ai cuvantul zilei "refuz", dar eu am. te invit sa devii fondatoarea unui altfel de partid. intra pe sit sa vezi incotro ne indreptam si lasa un semn. imi trebuie adresa de e-mail pentru a te putea invita oficial. . gandesc ca ma vei trata cu refuz fiindca cei 2626 de prieteni te solicita deja mult. voi deveni al 2627, stau la rand, sa stii !:))) www.a-treia-cale.blogspot.com

  • avatar image

   Alina Ilioi

   aug. 25, 2011

   Reply

   M-am uitat dar nu prea am înţeles despre ce e vorba sau ce doreşti să obţii prin acest aşa zis partid:) Te rog fii mai explicit. Care sunt obiectivele şi principiile tale?

 • avatar image

  CAPELANUL

  aug. 23, 2011

  Reply

  Foarte frumos "decalogul".Domnul sa-ti dea putere sa-l si aplici in viata.

 • avatar image

  nicolae tudor

  sept. 17, 2011

  Reply

  am vazut ca ai trecut pe la mine. multumesc chiar daca nu te-am convins. n.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   sept. 17, 2011

   Reply

   Hm...de ce crezi că nu m-ai convins?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.