Diverse

Din inima unui bărbat

Vizite: 33019

    the_man_by_antikersg_p_photo-d4xwuam Niciodată nu mi-am imaginat viaţa complicată. Mereu m-am gândit că pentru noi, bărbaţii, e simplu. Stai acasă la părinţi până la o vârstă, îţi alegi o profesie, strângi ceva bani, cunoşti o fată, te căsătoreşti, faci copii şi continui să-ţi trăieşti viaţa mai departe, aşa simplu, cum ţi-ai dori să fie.

    Numai că, cum de cele mai multe ori lucrurile nu merg cum ne aşteptăm, iată că acum stau în miez de noapte, conduc maşina pe diferite străzi ale oraşului, fără nici o destinaţie. Condusul mă calmează, mă face să am parte de linişte şi să pot gândi în voia cea liberă. Câteodată, în schimbul condusului aleg să fac sport. După câteva ore istovitoare, pline de transpiraţie, simt că pot gândi mai limpede. Cum spuneam, viaţa nu e atât de simplă precum mi-o imaginam. Recunosc, câteodată mi-o complic conştient, dar asta e partea a doua.

    Cine-a spus că noi nu avem probleme în dragoste? Poate că nu vorbim atât de des despre ele, nu le dezbatem ca şi voi, la o cafea, într-un cerc numeros de „prieteni”, dar le avem. Şi noi ne frământăm că tipa aia trăsnet care-mi place nu m-a mai sunat, că femeia de care m-am îndrăgostit dă semne că pleacă, că vreau să o invit la o primă întâlnire, dar trebuie să-mi fac curaj. Nu desenez inimioare pe marginea caietelor, dar crede-mă că şi eu, măcar o dată în viaţă, mi-am imaginat cum ar suna prenumele ei, alături de numele meu. „Doamna X”. „X” fiind eu, bineînţeles.

    Da, fac pe durul pentru că aşa ne e firea, aşa suntem învăţaţi de mici. „Capul sus, şi fii bărbat, fiule!” sunt cuvintele pe care le-am auzit toată copilăria mea. Atunci când m-ai rănit şi ai plecat, mi-au curs şi mie lacrimile, dar nici în ruptul capului nu te-aş fi lăsat să le vezi! Şi mai ştii, toată agitaţia asta cum că noi, bărbaţii, vrem cât mai multe femei, e de fapt o faţadă. Să-ţi spun un secret. În inima noastră şi noi tânjim după o EA, după aceea care va reuşi să ne smulgă un zâmbet când suntem trişti, să ne bată inima mai repede decât în mod normal şi să aşteptăm cu nerăbdare să fim în prezenţa ei.

    Aşadar, pentru noi, bărbaţii, nu e chiar atât de simplu precum lăsăm să se vadă. Dacă era aşa de simplu, acum nu mai stăteam în miez de noapte şi mă frământam cu felurite întrebări. Acum nu mă mai gândeam la ea. Nu căutam să descopăr răspunsuri. Dacă era aşa de simplu, acum dormeam liniştit. Dar nu e, şi nu dorm.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

16 Comments

 • avatar image

  David

  sept. 19, 2013

  Reply

  Alina draga,iti spun sincerca stii foaprte bine sa te pui in pielea noastra;) E exact asa cum zici si daca vor fii persoane care vor nega asta,o vor face fie din nevointa de a recunoaste,fie din motivul ca nu traiesc o viata normala. Oricum, sa stii ca esti o persoana deosebita!!!;)Fii binecuvantata!!!

  • avatar image

   Alina

   oct. 07, 2013

   Reply

   Mă bucur că am reuşit. Mulţumesc, asemenea!

 • avatar image

  Al 8lea

  sept. 20, 2013

  Reply

  offf, care si-a dat drumul la gura? chiar nu puteti tine un secret?

  • avatar image

   ella

   sept. 20, 2013

   Reply

   de ce sa nu isi dea drumu la gura?? si noi avem nevoie sa va intelegem

  • avatar image

   Andrei

   sept. 20, 2013

   Reply

   :))) Foarte tare: "care s-a dat drumul la gura?". Oricum descrierea acelui baiat e destul de acurata. :)

   • avatar image

    Alina

    oct. 07, 2013

    Reply

    Şi eu am zâmbit la asta:))

 • avatar image

  Suleapa Florin

  sept. 21, 2013

  Reply

  Adevarul e ca nu dau doi bani pe sentimentele acelui barbat dar vreau sa stii ca te respect enorm de mult pentru ce ai devenit tu, Alina. Iti apreciez succesul si curajul pe care l-ai avut pentru a urcat atat de sus. Sunt convins ca vei ajunge si mai departe!

  • avatar image

   Alina

   oct. 07, 2013

   Reply

   Mulţumesc mult, Florin!

 • avatar image

  Monica

  sept. 22, 2013

  Reply

  Tu ai scris asta? Sau un barbat? de unde stii tu ce simte un barbat?..

  • avatar image

   Alina

   sept. 22, 2013

   Reply

   Eu am scris. Să spunem că există cărţi de psihologie, există oameni dispuşi să vorbească despre sufletele lor şi există acel ceva care se numeşte intuiţie.

   • avatar image

    David

    sept. 24, 2013

    Reply

    ai dreptate Alina;)

   • avatar image

    zurzu_zurzu

    sept. 25, 2013

    Reply

    Alina ,cu pare de rau iti spun,prea multe clisee din filme...Daca vrei ca articolul sa fie tare,beton armat,incearca sa stai de vorba cu mai multe categorii de barbati din toate sferele societati si apoi sa emiti o parere despre cum gandesc barbati intr un anumit moment din viata,acum fiind legat de casatorie.Cred ca in cartile de psihologie nu ai sa gasesti ce gandesc barbatii din zilele noastre in care sex-ul e la suprem si celula societati,adica familia e prea putin interesanta pentru ambele sexe.Hai sa nu ne mintim singuri si sa nu ne imbatam cu apa rece,ca nu mai e de mult asa si spun asta cu toata sinceritatea.Eu nu m am uitat cine a semnat articolul dar de la primele randuri mi am dat seama ca e scris de o femeie.E aproape imposibil ca o femeie sa stie exact ce gandeste un barbat cand e vorba de dragoste sentimente ,dorinta de a scapa de burlacie.Voi merge pana acolo incat iti voi da o tema de meditatie si iti voi recomanda un film american,ca tot iti vorbeam eu de clisee si acolo ai sa vezi la un moment dat un dialog intre doi indragostiti...Filmul se numeste Hitch – Consilier în amor in care omul explica de ce barbatii se poarta cum se poarta si cine e cauza acestui comportament.

 • avatar image

  Adrian Alex

  sept. 30, 2013

  Reply

  Interesantă poveste. Până la urmă tipul de bărbat pe care îl descrii va dispărea încet încet, pentru că societatea spre asta se îndreaptă. La o vârstă ești tipul dobitoc, adică bărbatul e tipul dobitoc, te duci iei flori spui vorbe frumoase și voi femeile dați cu bâta în baltă și ne băgați în pământ. Partea proastă e că după ceva timp voi tânjiți după dobitoc și a trecut de mult peste momentele cu flori ( cel mult lenjeria patului prin care vă trece în grabă are flori ). Aaa și ai dreptate totală. Visăm la cele care erați atunci când ne-am îndrăgostit de voi.

  • avatar image

   Alina

   oct. 07, 2013

   Reply

   Să sperăm că nu o să încetăm niciodată să credem în iubirea adevărată:)

 • avatar image

  Moi Sophie

  oct. 20, 2013

  Reply

  ...duminica dimineata, cafea si un articol care merita share-uit! Am citit comentariile si da, am zambit la acesta :"Al 8lea / September 20, 2013 offf, care si-a dat drumul la gura? chiar nu puteti tine un secret?"..speachless!Dar si foarte multe proiectii si frustrari..Suntem oameni si daca ar fi sa ii bagam pe toti in aceeasi oala, nu ar mai exista iubire, intelegere, prietenie..Pana la urma daca el/ ea nu a fost asa cum ai crezut si ai suferit, inseamna ca "Barbosu" ti-a inchis o usa ca sa poti deschide alta mult mai luminoasa si mai potrivita tie ! Hai sa privim partea plina a paharului chiar daca acea parte plina o reprezinta doar un sfert! Si nu crede ca viata mea este roz, dar am grija sa o colorez in fiecare dimineata si este provocarea cea mai mare, sa reusesc sa zambesc, sa ma bucur de gesturile mici si marunte ale fiecarei zile! Detaliile fac diferenta !

  • avatar image

   Alina

   oct. 30, 2013

   Reply

   :)) şi eu am zâmbit la acel comentariu. Îmi place ce spui... că ai grijă să colorezi viaţa:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.