Interviuri

Exclusiv: Interviu cu Mihai Dragomir, promotorul fitness-ului din România

Vizite: 18366

Mihai este printre puţinii oameni care duce o viaţă echilibrată şi care la vârsta pe care o are, arată extraordinar de bine. El nu a trăit viaţa simplu şi nu a lăsta lucrurile la voia întâmplării. A luptat pentru visele lui, pentru viziunea lui şi pentru talentul lui. Iată că urmările nu au întârziat să apară. Mihai a apărut pe copertele a numeroase reviste, în emisiuni care mai de care şi chiar are cărţi scrise de mânuţa lui. Dacă vei da un search pe google, numeroase rezultate te vor conduce spre el. Află mai mult despre Mihai Dragomir în interviul de mai jos!

Alina Ilioi: Mihai, descrie-mi, te rog, responsabilităţile tale în calitate de promotor al fitness-ului din România.

Mihai Dragomir:Să nu uităm că trăim în România şi din păcate românii sunt foarte puţin receptivi la lucrurile bune. Este vorba de mentalitate , întotdeauna aprecierile vin din afară dar cu toate astea mi-am asumat responsabilităţile în aceasta calitate : răspândirea şi popularizarea fitness-ului de prevenţie la nivel de mase, integrarea conceptuală şi instructivă a fitness-ului de prevenţie a sănătăţii la nivel de şcoli şi instituţii , organizarea permanentă a sistemelor de informare educaţionale pentru toate vârstele ( seminarii , articole , emisiuni , campanii , studii de cercetare ,etc).

Alina Ilioi: De cât timp ai această pasiune, pentru că eu personal, consider că este o pasiune, altfel nu ai avea un succes aşa de mare:)

Mihai Dragomir: Dacă mă gândesc bine , cam din totdeauna – a început să se contureze de la 12 ani  când am descoperit ’’ minunea lumii’’   😉   nevoia de mişcare ! care ulterior , pe parcursul anilor am transformat –o în Mişcare pentru sănătate !

Alina Ilioi: Povesteşte-mi te rog ce drum a trebuit să parcurgi ca să ajungi aici, unde eşti astăzi.

Mihai Dragomir: Un drum lung de 22 de ani şi foarte multă muncă , constanţă şi perseverenţă: şcoli, specializări (antrenor de fitness-bodybuilding Categoria 2, M.T.S. , Arbitru naţional şi intrenaţional ; Atestat antrenor arte marţiale, etc) training-uri la noi şi în străinătate(Stagiu de pregatire arte marţiale la Lugano- Elvetia- Specializare kick-box; Asociaţia Internaţională de Ştiinţe şi Sport (ISSA) cursuri de nutriţie la Roma şi Veneţia ). Aş putea să continui dar este mult de spus , pentru cei interesaţi există informaţii complete pe www.mihaidragomir.ro

Alina Ilioi: Ai fost invitat la numeroase emisiuni, chiar şi la Observatorul de la Antena 1, Acces Direct, Antena 2, TVR 1, Romantica şi alte canale TV şi emisiuni. Ai apărut în reviste precum Elle, Click, Men’s Health şi altele. Ce consideri că te face atât de popular şi de dorit pe platourile de filmare şi pe coperţile revistelor, spre deosebire de ceilalţi colegi ai tăi? Cu ce se deosebeşte munca ta faţă de a celorlalţi din acelaşi domeniu?

Mihai Dragomir: Apariţiile mele se datoarează puţinelor dăţi când presa  este ’’tulburată’’ şi devine interesată ,foarte putin însă , şi de lucrurile bune. Am încercat pe cât posibil să nu ies în faţă de dragul muncii mele- profesional vorbind, lăsând loc necesităţilor oamenilor.Ceea ce mă deosebeşte  de ceilalţi este faptul că ceea ce fac fac din pasine, am crescut , am trăit şi am învăţat din sport. Am reuşit să creez un lucru deosebit, accesibil, util şi sănătos de care  putem  beneficia atât noi cât şi generatiile viitoare  –  Cardio Mix Fitness antiaging concept – singurul concept de fitness antinging din ţară. Diferenţele în ceea ce priveşte partea profesională ţin de experienţa acumulată în timp. Acest lucru îţi crează identitate proprie fără a copia pe cineva.

Alina Ilioi: Prezintă-mi te rog o zi obişnuită din viaţa ta. Sunt convinsă că eşti foarte ocupat şi că nu ai timp să te plictiseşti.

Mihai Dragomir: Nicio zi nu seamană cu alta ;). Mă trezesc ca la ’’ armată ’’  la 6.30. De cele mai multe ori deşteptarea coincide cu un nou proiect , o nouă idee. Micul dejun există fără excepţie după care …la treabă ( clienţi , antrenamente, clase cardio mix, întâlniri, consultantă, intreviuri, filmari, evenimente, pictură , udatul florilor – am flori superbe !,) şi tot aşa până la ştirile de la miezul nopţii – sigurele ştiri pe care le mai apuc la tv …

Alina Ilioi: Cum împaci viaţa profesională cu viaţa de familie?

Mihai Dragomir: Perfect ! şi cred că sunt unul dintre puţinii care se pot lăuda cu o asemenea ’’performanţă’’. Reuşesc acest lucru pentru că am creat totul în jurul familiei mele îmbinând astfel utilul cu plăcutul .

Alina Ilioi:Care sunt primele 3 sfaturi pe care le-ai da oamenilor pentru un trup şi o minte sănătoasă?

Mihai Dragomir: Mişcare, Echilibru, Meditaţie.

Mişcarea – Pentru că este singura formă de menţinere a unui trup sănătos.

Echilibru – pentru a ne păstra limitele (parametri ) în tot ceea ce facem

Meditaţie – pentru a stimula creerul în profunzime învăţând astfel să deosebim lucrurile bune de cele rele .

Alina Ilioi: Ce persoane publice îţi cer ajutorul pentru frumuseţea corporală şi sănătatea lor?

Mihai Dragomir: Am lucrat cu regretata cântăreaţă Laura Stoica, cu Iuliana Marciuc, Adrian Enache, Seghei Mizil ….CRBL,Valeria Racila van Groningen,Bogdan Gamaleţ  … lucrez cu Ileana Badiu , Joaquin Bonilla , Carmen Okabe, Bobby Voicu şi mă opresc aici pentru că lista este lungă şi nu vreau să pozez în antrenor de vedete şi persoane publice pentru că acest segment reprezintă doar o mică parte din întreaga mea activitate.

Alina Ilioi: Consideri că este foarte importantă îngrijirea corporală. Dar ce părere ai despre îngrijirea sufletului şi a minţii?

Mihai Dragomir: Este foarte importantă (îngrijirea corporală ) dar trebuie lămurit un aspect foarte important şi anume faptul că aspectul corporal de care cu toţii suntem interesaţi nu poate fi reflectat în oglindă aşa cum ne dorim noi decât în momentul în care acţionăm în interiorul corpului stimulând mentalul , activând sufletul, implicând inima , reparând stricăciuile reuşim astfel să reglăm parametri optimi de funcţionare, obţinând mult râvnita frumuseţe . Frumuseţea porneşte defapt de la interior către exterior !

Alina Ilioi: Cât de deschis/transparent eşti cu oamenii din jurul tău?

Mihai Dragomir: Sunt foarte deschis / transparent în măsura în care oamenii sunt intersaţi .

Alina Ilioi: Ce ţi-ai propus pentru perioada ce îţi stă înainte?

Mihai Dragomir: Să mai construiesc câteva trepte în ’’turnul de veghe al lumii’’ – mi-am propus o mulţime de lucruri dar din păcate nu toate depind de mine.Ţinând cont de faptul că nativ sunt un luptător voi continua  ca şi până acum să vă surprind plăcut ca de fiecare dată cu proiecte noi .

 

 

Citeste si:

Interviuri / Social

Magda Coman: „Despărţirile sunt grele şi dureroase, însă cred în Dumnezeu, şi voi trece peste această periodă, iar într-o zi voi zâmbi din nou.”

Vă amintiţi de Magda Coman. Anul trecut am realizat un interviu cu ea, pe care îl puteţi reciti aici, despre viaţa ei şi despre...

Interviuri

Interviu cu Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu

  Nu de puţine ori am auzit bărbaţi referindu-se la cei trei: Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu ca la "idolii ...

10 Comments

 • avatar image

  jademan

  mai 19, 2011

  Reply

  Un parametru, doi parametri, toţi parametrii! :D Mulţumesc.

 • avatar image

  sali fitness bucuresti

  mai 23, 2011

  Reply

  Foarte interesant interviul cu Mihai Drgaomir.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   mai 23, 2011

   Reply

   Mulţumesc:)

 • avatar image

  dan tofan

  ian. 18, 2012

  Reply

  Cel mai prost poate antrenor care a obtinut carnetul acela, platindu-l cu spaga serioasa catre Furdi Viorel de la federatia respectiva.Daca era un bun antrenor, de ce arata la 39 ani ca la 60 ani...BA..MAI LASA-NE CU MUTRA AIA A TA URATA SI BOLNAVA..Daca te uiti la el, vezi boala nu sanatate..Nu stiu cum ii prosteste pe altii...dAR..PE MINE SI PE ALTII NU A REUSIT..Numai cand i-am privit fata, ne-am dat seama cat de bolnav este..Du-te, ba..la spital..fa-ti niste analize....Nu mai prostii lumea cu diplomele tale pe care le-ai obtinut cu spaga....Crezi ca nu stim cine esti? Am avut norocul sa vorbesc cu cei care erau la colegiul in perioada aia....Fata ta aia urata si neagra nu a fost vazuta deloc, nici macar la examen..Ne ocupam acum si de diplomele tale si de cine ti le-a facilitat. stiu ca o sa stergi coment dar asta-i adevarul..ne vom ocupa oricum de el....sa-si mai arate fata aia dopata si bolnava cat mai poate..ii sunt numarate zilele...

 • avatar image

  gina

  aug. 18, 2012

  Reply

  Este un antrenor foarte bun.STIE MAI MULTE DECAT MULTI ALTI ANTRENORI!

  • avatar image

   Alina

   aug. 19, 2012

   Reply

   Aşa este. De asemenea, este un om deosebit:)

   • avatar image

    gina

    aug. 24, 2012

    Reply

    sigur ca este,si am avut ocazia sa il cunosc personal, lucrand impreuna,eu fiind instructor sportiv.

 • avatar image

  Mihai Dragomir

  sept. 19, 2012

  Reply

  Stimate domn Tofan( am sa consider ca este numele dvs real). Folositi cuvantul ''stim'' - intelept este sa nu vorbiti in numele publicului ci al dvs. Daca il acuzati pe dl Furdi de ''spaga '' s-ar putea sa fiti nevoit sa raspundeti in fata acestor acuzatii pe care trebuie sa le probati - d-lui este un oficial al Federatiei Romane de Culturism - astfel acuzatiile dvs devin directe catre acest for, iar traducerea lor inseamna ca toti antrenorii din Romnaia au diplome platite. A fi antrenor implica mai mult decat un carnet sau un''colegiu ''-dvs sunteti antrenor? Va regasiti in libraria on line internationala a fitnesului IFBB?( puteti accesa news letter-ul acestui for international care a scris despre putini romani - eu sunt unul dintre ei). Despre dvs cine scrie? Dvs ce ati creat pentru binele oamenilor, cate vieti ati salvat prin profesia dvs? Cati elevi ati invatat sa devina oameni si sa isi creeze o cariera? ...sau proveniti din alt domeniu decat cel descris in articol si doar v-ati dat ''gramatical incorect '' cu parerea ?Sunteti platit pentru cele postate/declarate mai sus? Regret ca nu imi pot incheia randurie adresate dvs prin ''Cu stima'' sau ''Cu respect '' Mihai Dragomir. Dvs domunule Dan Tofan nu va adresez nimic!

  • avatar image

   Alina

   sept. 24, 2012

   Reply

   Mihai, tu eşti un om deosebit, un antrenor extraordinar, a cărui valoare este recunoscută de atâţia oameni. Nu îţi bate capul cu oamenii care vorbesc şi cam atât

 • Oameni dragi din Bucureşti | Ganduri ascunse cu Alina Ilioi

  iul. 11, 2013

  Reply

  [...] calzi, prietenoşi şi profesionişti. Cu Mihai păstrez legătura de doi ani, când am realizat un interviu cu el. La fel, un om mare, cu realizări numeroase, şi în acelaşi timp cu un suflet frumos. [...]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.