Diverse / Social

Experiența de la primul meu Cros

Vizite: 19687

Anul acesta am învățat că uneori fuga nu e rușinoasă, ci e chiar sănătoasă. De când m-am întors din State, am simțit că e momentul să am mai multă grijă de mine. Să nu mă mai neglijez. Așa că iată, am inclus sportul în stilul meu de viață.

Când am fost întrebată dacă vreau să alerg în scop caritabil, pentru a contribui la îmbunătățirea viitorului copiilor din România, nu am stat mult pe gânduri. Am spus DA din prima. Așadar, mi-am făcut echipă pentru că unde-s mulți puterea crește, și m-am pus pe treabă.

Cu două zile înainte de Cros am ieșit împreună cu Luminița Balaban, Ana-Maria Gheorghe, Sorin Chineață și Alin Pandaru la o tură de antrenament. După un pic de încălzire și zâmbete multe, am făcut cei 1800 m fără nici o problemă, ținând cont de faptul că sunt începătoare în ale alergatului. Așa că am prins curaj.

noi

Și iată-mă sâmbătă, 20 august la Crosul ”Împreună cu tine, Profi salvează destine!”, alături de Renata Bota- Christian Balazs de la www.christian-renata.com, Tamara Sobel, Ana Maria și Cristi Stanciu și Monica Berceanu de la www.aripidedrum.ro pe care o felicit pentru cei 4500 m alergați și pentru premiul I fete. Vă mulțumesc din inimă, oameni dragi, că ați acceptat provocarea de a alerga alături de mine!

20160820_090350_resized IMG_20160820_135402_resized

Continuând povestea mea, când s-a dat startul nici bine nu am apucat să fac primii pași, că am simțit o tăietură în partea dreaptă. Mi-am zis că e așa, de început. Însă după alți câțiva pași, împunsătura a devenit și mai dureroasă. Surpriză, piatra mea de la rinichi a hotărât să mă salute chiar în timp ce alergam. No, ce fain, eram chiar la început și eu deja simțeam că plâng de durere, că vreau să-mi dau un pumn să-mi amorțească zona sau că am nevoie urgentă de un calmant. Cine a avut dureri la rinichi, știe cum e. Primul gând a fost să mă opresc și să abandonez. Însă mi-am zis că eu nu sunt acolo ca să abandonez, ci ca să alerg pentru copii. Așa că am strâns din dinți, am făcut glume pe seama durerii și am alergat  1800 de m cu o durere infernală la rinichi. Când am trecut linia de sosire, am simțit o mândrie amestecată cu ușurare și cu satisfacție. Am reușit!

Însă nu am fost singura care a reușit, ci pe lângă mine au mai fost încă 550 de participanți și peste 750 de oameni în total care au venit să salveze destine! De la vârsta de 5 ani  până la 80+ eu am tot văzut oameni alergând. M-a impresionat un copilaș de 6 ani care spunea că ”tati, eu nu mai pot…”, iar tăticul lui îl încuraja și îi spunea ”respiră uite așa, tati, și-ai să mai poți”. Și-a putut! Să nu mai spun de faptul că am fost depășită de un om în vârstă de 80 de ani. Da, era mai în formă decât mine!

Pe lângă satisfacția de a trece linia de sosire, cei care au ajuns printre primii au primit și premii frumoase: diplome, medalii vouchere la  magazinele Profi, iar copilașii au primit jucării supereroi. Însă mai multe despre premii vă poate spune Monica, că doar ea e câștigătoarea!

cros
Foto Alex Ruja

Și ca să nu fiți triști că nu ați putut ajuta un ONG cu ajutorul Profi, să știți că puteți! Cei care nu au reușit să ajungă la alergat, de ieri s-a activat și campania în magazinele Profi. Fiecare dintre voi poate vota unul dintre proiectele propuse de către ONG-uri. Votarea se va efectua foarte simplu la infochioșcurile amplasate în magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal oricăror cumpărături realizate în perioada campaniei (22 august – 30 octombrie). Fiecare bon fiscal va fi echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturior. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziția produselor sponsor (300, 150, 50 puncte) semnalizate corespunzător la raft. Voi decideți ONG-ul câștigător!

În concluzie, cumperi și salvezi destine, cam așa ceva! Mai multe informații găsiți aici: http://www.profi.ro/salveaza_destine_doneaza/  sau pe pagina de facebook Profi România.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

No comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.