Diverse

Femeia care lasă uşa deschisă

Vizite: 29549

   usa

Astăzi discutam cu o amică, iar la un moment dat, s-a uitat în ochii mei şi mi-a spus: „eu am lăsat uşa deschisă pentru el. I-am zis că dacă mă vrea în viaţa lui, uşa e deschisă. Sper doar să nu realizeze prea târziu”. De câte ori nu am lăsat şi noi uşa deschisă, în speranţa că cineva va păşi pragul?

      Câteodată o lăsăm deschisă chiar şi când e frig afară, iar viscolul izbeşte uşa de perete, provocând un sunet macabru. Preferăm să punem un şal pe noi, să stăm lângă căldura focului, căci ne tremură inima doar la gândul închiderii uşii. O lăsăm să scârţâie şi să ne amintească cu fiecare sunet că suntem în aşteptare. Ascultăm liniştea serii, tresărind la fiecare sunet de pas. Poate e a lui…

  Asta e realitatea. Sunt femei care, cel puţin o dată în viaţă, nu îndrăznesc să închidă brusc uşa. Dacă e dragostea vieţii lor? Dacă nu mai pot deschide uşa? Dar dacă…? Sau sunt femei care, cu prima ocazie, închid uşa cu o bufnitură şi aruncă cheia. De ce să ofere şansa de a fi rănite din nou? De ce să aştepte?

     Sunt femei care aşteaptă în prag, sau sunt femei care s-au obişnuit să nu le mai calce nimeni pragul. Sunt femei care văd în zare ochii celui pe care-l aşteaptă, sau sunt femei care nu mai vor să privească în zare. Deloc. Cert este că acele femei care încă ţin uşa deschisă pentru un bărbat, iubesc. Nu iubesc simplu, ci intens. Atât de intens, încât au conştientizat că un bărbat dacă vrea cu adevărat să vină în inima unei femei, vine şi neinvitat. Însă aceste femei care ţin uşa deschisă în speranţa că el va păşi pragul, când vor decide că închid uşa, atunci o fac pentru totdeauna.

  Pentru că femeia aceasta, când decide că renunţă la tine, o face de tot. Nu-ţi pune nici cheia sub preş, şi nici nu lasă uşa crăpată.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

7 Comments

 • avatar image

  AlexMB

  dec. 09, 2013

  Reply

  Așa e Alina. Dar încă nu am dat de ea sau poate încă nu mi-am dat eu seama de asta. Dar dacă nu mi-am dat seama cum aș putea să o fac? Și poate sună ciudat, dar există și bărbați care fac același lucru pentru o femeie. Sunt bărbați care lasă ușa deschisă pentru acea femeie la care țin foarte mult. Dar oricum, acest lucru nu cred ca ar trebui să fie diferit, pentru că toți suntem oameni și toți avem dreptul să iubim și să fim iubiți.

 • avatar image

  doa

  dec. 09, 2013

  Reply

  nu trezitii ...... pana nu vine ea.. toate isi au timpul . dar daca este usă deschisă vom pune peste ea o scândură de cedru...

 • avatar image

  alin

  dec. 09, 2013

  Reply

  Pai eu cred ca fiecare ar trebui sa inchida usa, sa nu intre nimeni neinvitat. Apoi, cel care cauta, ar trebui sa bata cu curaj la usa, sa vada daca i se deschide si cine...Daca i se deschide, intra, invitat de gazda bucuroasa. De ce sa mai ai usa daca o lasi deschisa? Sau de ce sa o inchizi pentru totdeauna, cand fiecare oaspete este diferit, special in felul lui, poate e chiar acela pe care il astepti demult, si desi nu l-ai mai vazut vreodata, ai sentimentul ca va cunoasteti de-o vesnicie, si va leaga o chimie pe care nici unul nu o poate explica....

 • avatar image

  Ada

  dec. 09, 2013

  Reply

  "Cert este că acele femei care încă ţin uşa deschisă pentru un bărbat, iubesc. Nu iubesc simplu, ci intens. Atât de intens, încât au conştientizat că un bărbat dacă vrea cu adevărat să vină în inima unei femei, vine şi neinvitat.". Cat de adevarat!!!!

 • avatar image

  Jasmine

  dec. 10, 2013

  Reply

  Nu prea înţeleg. Am citit aproape acelaşi text pe un alt blog. L-aţi preluat una de la cealaltă sau l-aţi plagiat?

  • avatar image

   Alina

   dec. 10, 2013

   Reply

   Tot ce scriu aici, este inspiraţie proprie, nicidecum plagiat. Uită-te şi tu în ce dată a fost postat celălalt articol, şi chiar aş vrea să-mi dai şi mie linkul. Mulţumesc!

 • avatar image

  Jasmine

  dec. 10, 2013

  Reply

  Am găsit blogul, e doar o similitudine în privinţa temei. A, da, pe Facebook am găsit paragrafe preluate din textul tău, dar fără precizarea sursei sau a autorului. Îţi cer scuze, eroarea mea. Oricum, ai grijă şi semnalează faptul că nu ar trebui să existe preluări de texte fără să se precizeze şi autorul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.