Diverse

În construcţie…

Vizite: 8478

    Aşa mă simt şi aşa vreau să fiu perioada aceasta. În construcţie… asta pentru că vreau să devin o persoană mai bună. Vreau să învăţ să iubesc aşa cum trebuie, fără să mă gândesc la alţi factori de câştig sau de pierdere. Pur şi simplu să iubesc. Şi ce alt loc mai minunat decât familia pot alege pentru a fi în construcţie?

     În primul rând privesc spre nepoţeii mei de nici măcar doi ani şi îmi dau seama că ei mă pot ajuta mult să mă reconstruiesc. Mă învaţă să iubesc chiar şi când e greu, să fiu răbdătoare şi să iert. De asemenea mă mai învăţa şi că momentele nu sunt măsurate în timpi… ci în fapte.  După cum spuneam, vreau ca pentru început să pot să iubesc oamenii, nu cum merită ei, ci cum ar trebui: ca pe mine însămi. Îmi e greu să fac aceasta. Mă lupt, şi e o luptă grea. De multe ori îmi spun că X nu merită, că am tot dreptul să nu-l suport pe Y sau că  pur şi simplu îmi e antipatic Z. Cine sunt eu ca să hotărăsc cine are dreptul să fie iubit şi cine nu? Prin urmare la capitolul iubire sunt în construcţie… pentru că vreau să iubesc mai mult, fără condiţii.

    Sunt în construcţie pentru că vreau să meditez la valorile pe care mi le-am făcut în ultimul timp. Vreau să văd dacă nu cumva am ajuns să am alte valori, puţin dictate de lumea aceasta. Nu aş vrea să risc să fie aşa. Nicidecum. Poate că în ultimile luni m-am axat pe lucrurile greştie, poate că trebuia să pun accentul pe altceva. Nu ştiu, dar voi afla. Voi afla pentru că nu mă las până când nu mai adaug încă o cărămidă la personalitatea mea.

    Vreau să fiu în construcţie acum pentru că şi anul acesta a trecut extrem de repede şi este sănătos ca cel puţin măcar o dată pe an să-ţi faci o renovare a minţii. Chiar ieri am citit că ar trebui să investim în relaţii şi în noi pe Pământ, pentru că toate celelalte sunt trecătoare. Aşa şi este. Din păcate uneori investim în lucruri şi profităm de oameni, ceea ce e total greşit. Sistemul nostru de valori ajunge să se dea peste cap.

  Bine. Prin urmare, este noapte, sunt în Germania, în camera cealaltă dorm liniştiţi doi prunci micuţi şi scumpi, iar eu ştiu că locul meu de muncă este în mâinile Lui, familia mea mă iubeşte şi persoanele din viaţa mea sunt speciale. Aşa că am toate motivele să fiu în construcţie, ca să devin mai bună pentru mine, pentru ei, cei care mă iubesc şi aşa cum sunt şi… pentru că să construieşti este sănătos.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

6 Comments

 • avatar image

  Alex

  dec. 22, 2012

  Reply

  "De asemenea mă mai învăţa şi că momentele nu sunt măsurate în timpi… ci în fapte" pe aceeasi idee si expresia 'nu locul sfinteste pe om, ci omul sfinteste locul'. "Chiar ieri am citit că ar trebui să investim în relaţii şi în noi pe Pământ, pentru că toate celelalte sunt trecătoare." Anul asta am auzit spunandu-se ca "singurul lucru vesnic sunt oamenii. Se merita sa investesti in ei". Spor la construit. :)

 • avatar image

  Catalin

  dec. 22, 2012

  Reply

  De fapt cele mai pacatoase si mizerabile fiinte de pe pamant sunt tot oamenii, cat despre singura investitie cu adevarat benefica pentru intreaga planeta ar fi chiar disparitia acestei specii .

 • avatar image

  Ionuț

  dec. 22, 2012

  Reply

  @Catalin tu fiind ce?

  • avatar image

   Catalin

   dec. 28, 2012

   Reply

   O fiinta care macar recunoaste influenta nefasta a speciei sale fatza de mediului in care traieste. Mai mult de atat eu sunt genul de persoana 'eco' care nu-si plimba fundul in jeep pana la coltul strazii ca sa cumpere doua paini.

   • avatar image

    Alina

    ian. 03, 2013

    Reply

    Foarte bine faci. Mă bucur că îţi pasă...

 • avatar image

  Alexandru

  dec. 22, 2012

  Reply

  Foarte frumos Alina.Iar ceea ce ai spus aici "Din păcate uneori investim în lucruri şi profităm de oameni, ceea ce e total greşit." este cu totul adevarat si tare as fi vrut sa nu fie asa. Oricum,sper sa ajungi sa-ti finalizezi constructia si sa fie totul OK.Iti mai doresc si Sarbatori Fericite!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.