ascuns in suflet

Mulţumesc că ai fost, când nimeni n-a fost!

Vizite: 13668

poze-haioase-in-prapastie

„Ai fost unul din cele mai bune elemente care m-au ajutat să supravieţuiesc, şi să continui să trăiesc. Cu tine lângă mine, mă simt ca şi cu o armată.”  Am citit mesajul cu lacrimi în ochi. N-am făcut tare multe pentru persoana asta. Doar am ascultat. Şi nu am judecat. Şi-am fost acolo, când toată lumea a plecat. Dar nu e ca şi cum am făcut-o pentru  că am avut un motiv. Am iubit, şi-am ştiut că aşa aş fi vrut să facă altcineva şi cu mine. Aşa că am rămas.

Şi-acum iată, e seară şi primesc acest mesaj minunat. Zâmbesc, şi mă declar mulţumită. Nici dacă aş fi primit un sac de bani nu aş fi simţit o aşa mare împlinire sufletească! Ce vorbesc, banii din lume n-ar fi putut înlocui sentimentul acesta!

Oameni dragi, nu plecaţi de lângă oameni. Dacă celălalt a căzut şi încă nu se poate ridica, aşează-te lângă el, şi ţine-i de urât. Aminteşte-i ce frumoasă e lumina din afara groapei.

Dacă celălalt face ceva ce eşti tentat să judeci, nu o fă. Toţi ceilalţi deja fac asta. Tu nu pune întrebări, aşteaptă să ţi se spună, dacă va considera că vrea să o facă. Dacă nu, îmbrăţişează în tăcere şi stai acolo. Şi priveşte cu dragoste.

Ignoră rănile pe care celălalt le face din neştiinţă. E slab, iartă-i gloanţele. De cele mai multe ori, un om te răneşte pentru că şi el e rănit, la rândul lui.

Fii dispus să laşi mult de la tine. Să răspunzi la telefon atunci când sună. Să plângi cu celălalt. Să râzi cu celălalt. Să te rogi cu celălalt. Să laşi deoparte tot ce faci, şi să-i acorzi timpul tău, celeilalte persoane. Am cam uitat să punem totul pe pauză pentru cineva, nu-i aşa?

Răsplata? Că e bine. Că-ţi scrie în miez de noapte că ai fost unul din cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat în viaţă. Că ai încurajat pe cineva să continue să lupte. Răsplata-i cerească, crede-mă!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet

Unde este Dumnezeu?

„Unde este Dumnezeu în toate acestea?”, ”De ce mi-a făcut asta?”, ”De ce nu a oprit tragedia să se întâmple?”, ...

ascuns in suflet

Nu mai ține linia ocupată…

”Alo, România? Sunt bătută și violată.” Lasă-ne. N-avem timp. Trebuie să facem legi pentru protejarea noastră. ...

1 Comment

  • avatar image

    Alexandra

    iun. 07, 2015

    Reply

    Imi place enorm ce ai scris... Indiferent de ce ti-ar spune cineva, sa nu cumva sa te opresti din scris, ar fi pacat...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.