ascuns in suflet

Oameni care nu cer nimic

Vizite: 11751

      face_by_martasyrko-d4xfvhx  A apărut din senin în viaţa ei, aşa, pe nesimţite. Spre deosebire de ceilalţi, a fost printre singurii oameni care nu au cerut nimic. Nici timp, nici bani, nici suport, nici înţelegere. Nimic. Probabil a înţeles de la început că ea a început să devină tot mai secătuită din cauza oamenilor care au venit şi au tot luat. Nu a început nici să vorbească numai de el, de viaţa lui sau de probleme. Şi de această dată, şi-a dat seama că ea zilnic întâlneşte persoane care zilnic vorbesc doar de ele, ca la sfârşit, să arunce un „şi tu cum mai eşti?” neaşteptând un răspuns sincer, ci acel „bine”. Nu o deranjează deloc că face asta, că trebuie să asculte povestea fiecăruia. Din contră, se bucură să poată face asta. Numai că de această dată a fost surprinsă când în primele conversaţii a trebuit să vorbească de ea, de cum se simte şi cum e cu sănătatea. La început nu povestea prea multe, pentru că nu era obişnuită ca cineva să stea şi să asculte problemele şi cugetările ei.

       Într-un mod ciudat a făcut un obicei din a-i scrie zilnic, chiar şi numai un „bună”, ştiind că aduce un zâmbet pe buzele ei. Brusc, se trezea zâmbind pe stradă, la o întâlnire sau în timp ce-şi bea cafeaua. Dacă toată ziua era asaltată de oameni care aveau nevoie de o favoare, care vroiau ajutor şi uitau să spună un „mulţumesc”, seara ştia că acolo era cineva care nu avea nevoie de nimic din toate aceste lucruri. Ştia că era cineva care nu avea intenţii ascunse, ci, după cum spunea, „vreau doar să nu uiţi să zâmbeşti astăzi”. Încetul cu încetul a devenit obiceiul lor de a-şi scrie unul altuia cum le-a fost ziua. Era momentul lor în care lăsau deoparte problemele, munca, ceilalţi oameni, şi respirau liniştiţi pentru câteva clipe. El înţelegea. Simţea chiar şi din acele simple cuvinte „sunt ok” că ceva nu e în regulă, chiar dacă era la mii de kilometri depărtare. Înţelegea mai multe decât o făcea cineva la 1 m distanţă. Ea nu vroia nimic de la el, el nu vroia nimic de la ea. Doar îşi aminteau unul altuia că a vorbi suflet cu suflet, e mult mai bine decât ţineau minte. Aici nu era vorba de îndrăgostit, pentru că nu era cazul la ei. Era vorba doar de doi oameni care vorbeau aceeaşi limbă. A sufletului.

         Iată cum apare din când în când câte un om care-ţi aminteşe că e în regulă uneori să laşi garda jos, care îţi dă putere să duci la capăt lupta pe care ai început-o şi că atunci când tu asculţi 10 oameni, el vine să te asculte pe tine de 10 ori. Vine şi-ţi dă o gură de aer proaspăt, deşi poate că nici nu ştie că a făcut asta. Mulţumesc!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

4 Comments

 • avatar image

  Alex

  iun. 27, 2013

  Reply

  Da,toti iti spun oful,dar nimeni nu ti-l asculta si de multe ori ai putere de la cine nu te astepti.Ma mir cum de mai rezisti ,de unde ai atata putere? Cred ca stiu de unde!Nu sunt un om care isi da cu parerea si nici nu judeca ,dar sa iti deschizi sufletul e ca si cum ai elibera porumbelul sentimentelor si al viselor .Un om simplu intelege si stie sa asculte ,pertruca in simplitate sta adevarata putere si cunoastere a sinelu si a tot ce este mai cald si mai bun intrun om .

 • avatar image

  sorin69

  iun. 27, 2013

  Reply

  simplu si , cat de adevarat..

 • avatar image

  eugen

  iun. 27, 2013

  Reply

  ...Cum poti realiza aceasta modestie si dezvaluire a sinelui atit de sincer expusa?.....Acesta de fapt este un har ce numai oamenii deosebiti ca tine il au si nu sunt multi ca tine desi daca am fi atit de sensibili sa putem citi sufletu cuiva asa doar printr'un simplu cuvint...A,m fi oameni maturi si altruisti...oameni simpli si sinceri...Domnul sa te tina aproape de inima Lui...El a pus ceva deosebit in tine...!

 • avatar image

  Iulia

  ian. 14, 2014

  Reply

  Cred ca este de fapt vorba despre suflete pereche, dar in adevaratul sens al notiunii. Nu suflete pereche care se intalnesc, se indragostesc, si isi construiesc un mariaj astfel numindu-se suflete pereche. Putini dintre noi au ocazia sa isi intalneasca sufletul pereche, acel suflet care vorbeste aceeasi limba ca al tau, acel suflet care iti simte suferinta fara sa il rogi, care iti intelege trairile, iti intelege frica, iti cunoaste slabiciunile fara ca tu sa i le fi mentionat vreodata si nici macar el nu stie cum o face ci pur si simplu o face, si citeste din tine ca dintr-o carte deschisa in fata sa. Nu exista mai multi oameni in acelasi timp care sa poate face asta caci un suflet are o singura pereche, iar pacea interioara pe care ti-o ofera o conversatie un un astfel de om este incomparabila cu oricare alta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.