Diverse / special pentru voi

Pe când mâncăm sarmale?

Vizite: 7921

       sarmale-bucate-pe-roate  Când revii în zona în care ai copilărit, printre cunoscuţi, de un lucru trebuie neapărat să fii sigură! Nici bine nu pui piciorul pe pământ natal, că şi începe întrebarea de care îmi e groază de o vreme: „Şi, ceva nou în viaţa ta?” însoţită de priviri pline de subînţeles, aruncate de sub sprâncene. Ridic din umeri, sau dau repede un răspuns general, dar de obicei, cel care interoghează nu se lasă: „Lasă tu profesia. Spune-mi, pe când mâncăm sarmale? Să mă apuc să strâng bani de nuntă?”.

    În general, acest scenariu are loc când mergi în vizită la neamuri, mai ales la ţară. Primele 5 minute te cocoloşesc, te întreabă de mănânci destul pentru că eşti numai „oase”, sau, în cazul în care ai mai pus câteva kilograme pe tine, nu uită niciodată să te felicite că ai în sfârşit şi tu un pic de carne pe tine, şi roşu în obraji. Bun, după ce-ţi analizează evoluţia kilogramelor, urmează întrebarea întrebătoare. „Tu când ai de gând să te măriţi? Timpul trece, nu întinereşti, şi cele din jurul tău, de-o vârstă cu tine, s-au pus fiecare la casa lor”. Le explici că ai terminat şi tu o facultate, că ai lucrat când alţii se distrau şi că oricum, nu poţi forţa astfel de lucruri. Fiecare perioadă a vieţii are timpul ei. În zadar le spui tu toate acestea, că oricum rămân fixaţi pe a lor. „Când te vedem la casa ta?”. În acele momente începi să te simţi tot mai mică, ai vrea să le spui tu să-şi vadă de treburile lor, că nu primesc ei cotizaţie de pe urma căsniciei tale. De stai mai multe zile, automat vei afla şi de un Dan, de un Ionel sau un Cornel. Fiecare va veni la tine cu variantele lor de „băiat de casă”, mai pregătite şi informate decât o agenţie matrimonială! Vor şti să-ţi spună cât câştigă, cu cine a mai ieşit, şi neapărat că e dintr-o familie bună. În câteva zile te trezeşti „cuplată” mai repede decât trece trenul prin gară când îl pierzi.

       Dacă se întâmplă să ieşi cu un prieten mai vechi şi să te întâlneşti cu o cunoştinţă, aici ţi-ai găsit sfârşitul! Poţi deja să sapi o groapă şi să te ascunzi în ea. Adâncă! Zâmbet ştrengar, privire plină de curiozitate şi un „ooo, aici l-ai ţinut ascuns pe prinţ. Secretoasă mai eşti!”. Bineînţeles, urmează câteva momente inconfortabile, atât pentru tine, cât şi pentru amic. Tu, roşie ca focul, strângi din dinţi. El, derutat, se găseşte deodată cu o relaţie şi o dată pusă la nuntă. I-ai spune câteva celei din faţa ta, să se apuce de croşetat, sau să-şi găsească un alt hobby, dar tu ai prea mult bun simţ.

     Aşadar, cam aşa stă situaţia când revii în zona în care ai copilărit. Primele zile trebuie să explici tuturor de ce tu încă nu ai un iubit, să le înlături suspiciunile cum că ai fi „defectă” sau ai avea o „problemă” doar pentru că alegi să fii singură, să suporţi privirile cu subînţeles, să rezişti cu eroism tuturor combinaţiilor la care eşti supusă şi să te abţii cât poţi.

Imagine preluată de pe: www.printesaurbana.ro

Citeste si:

Diverse

Lumi paradoxale

Dragii mei, doresc să vă prezint în rândurile de mai jos o poezie actuală vremurilor noastre, scrisă de Mirela Geamba...

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

5 Comments

 • avatar image

  Igor

  aug. 04, 2013

  Reply

  Speram sa scrii ceva frumos despre oamenii din Bucovina. Eu auzisem ca sunt foarte ospitalieri si cu bun simt. He he. Chiar asa de rau e cand mergi acasa sa te intalnesti cu cei din familie? Mno. Suspiciosi oameni aveti acolo.

 • avatar image

  Loredana

  aug. 22, 2013

  Reply

  Asa va fi si dupa ce se va fi intamplat marele eveniment. Iar daca mai ai si un drum de 11 ore pana acolo, probleme cu circulatia, deci picioare umflate, apare incredibila exclamatie 'oo, esti insarcinata!' urmata de intrebari ridicole ca 'de cand', 'de ce' si 'pe cand', in fata carora eu personal, desi as avea replici acre si pe masura, inca raman fara cuvinte. Sunt curioasa care ar fi urmatoarea intrebare.

  • avatar image

   Alina

   aug. 22, 2013

   Reply

   "Pe când al doilea?" sau "Ce o să-l faci când creşte?" :-j

   • avatar image

    Loredana

    aug. 22, 2013

    Reply

    Si asa s-a spulberat si curiozitatea mea :))

    • avatar image

     Alina

     aug. 22, 2013

     Reply

     Haha. Scuze că am "stricat" surpriza! :))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.