Diverse

Profesor vs. student

Vizite: 13458

Când un profesor spune în gura mare prin amfiteatru că lui îi convine să nu promovăm examenele pentru că aşa mai face bani, e greşit. Când un profesor merge printre studenţi mândru nevoie mare, de parcă a descoperit o altă America, e greşit. Când un profesor spune că ar prefera ca taxa de la facultate să fie de 5.000 de euro, în prezent fiind de DOAR 1.000, e greşit! Când un profesor îţi dă subiecte la examen pe care nici măcar el nu ştie să le rezolve, e revoltător. Din păcate, am dat peste astfel de profesori. Sunt scârbită de sistemul de învăţământ, sunt scârbită de profesorii inculţi care au studii peste studii, diplome peste diplome, doctorate şi nu sunt în stare să formuleze o propoziţie în care să ofere o informaţie.  Mai mult, au pretenţia ca din mâinile lor să iasă oameni exact aşa ca ei. Ba nu, puţin  mai rău pentru că ei sunt atât de buni, încât este imposibil să atingem paroxismul. Când mi s-a spus de unii profesori şi de modul lor de a analiza lucrurile, nu am vrut să cred. Din păcate, m-am lovit din prima lună de astfel de lucruri. Deocamdată nu dau nume pentru că aşa e frumos, dar…va veni o dată şi ziua aceea. În loc să luptăm să transformăm România într-o ţară plină de oameni de valoare, zi de zi, promovăm nonvalorile. Lăsăm persoane fără caracter, persoane fără coloană vertebrală să preia controlul. Sunt dezamăgită pentru că am renuţat la multe oportunităţi, pentru că am renunţat la televiziune şi la şansa de a mă afirma, pentru a intra în acest mediu infect. Noroc de alţi profesori care-mi luminează ziua.     Eu, eu ce-ar trebui să fac?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Carti / Diverse

Vrei carte? Ai parte! (Recomandări de carte)

Omul care iubește cărțile este un om care are o minte frumoasă și antrenată. În plus, nimic nu se compară cu mirosul de carte ...

Diverse

Dacă fugim de ceea ce suntem, vom fugi de noi o viață întreagă.

Asta ești tu. Ăsta ești tu. Dacă înțelegem și acceptăm asta, ne putem accepta pe noi înșine. Însă dacă fugim de ceea ...

23 Comments

 • avatar image

  Mihai Motrescu

  feb. 21, 2011

  Reply

  si esti doar anul 1 dar sa vezi dupa 6 ani de facultate cum sunt eu de scarbit:D

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 22, 2011

   Reply

   Te cred...

 • avatar image

  m3

  feb. 21, 2011

  Reply

  Nu stiu, dar pot sa-ti spun ce faceam eu: incercam sa iau astfel de lucruri (de fapt, cam in general) cu detasare, necesara cat sa pot sa-mi vad de treaba, suficienta cat sa nu trec drept un pietoi. Si nu mi-era tocmai greu, pt ca imi vin manusa ironia sau autoironia sau poate chiar un reflex ludic (pt care ma mustrai mai daunazi :) ) ca unelte sau ca mecanisme de abordare. Pornirile revolutionare mi-au cam murit in timp, pt ca joci cat joci tenis la perete, da' la un moment dat ti se taie.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 22, 2011

   Reply

   :) E bine că totuşi ai reuşit

   • avatar image

    m3

    feb. 22, 2011

    Reply

    Sa ce? Sa raman viu? Ce-i drept, am trecut printr-un AVC. Si poate d-asta imi par usor haioase, sau hai sa le zic idealiste pornirile de cauzas convins. Fireste in contextul descris de tine mai la deal. Apropo, sunt ingaduite polemici, fireste amicale, cu virgula colegii cititori? Scuze, incerc sa-mi schitez un soi de statut, fiind novice si oarecumva, inca, intrus aici :)

    • avatar image

     Alina Ilioi

     feb. 23, 2011

     Reply

     Dacă totul se face amical, de ce nu?:)

 • avatar image

  omul cu cioco

  feb. 21, 2011

  Reply

  Trebuie sa-ti traiesti viata ca si cum tu esti stapanul lumii si fiecare celula a ta e un omulet care te face fericita .

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 22, 2011

   Reply

   Hehe, ce frumos spus

 • avatar image

  Alin

  feb. 21, 2011

  Reply

  eu stiu ca taxa e 2800 lei pe an. Eu, cel putin, atat platesc. La ce profesori sunt, nici nu merita mai mult ...

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 22, 2011

   Reply

   Nici măcar atât...e prea mult

 • avatar image

  Anca

  feb. 21, 2011

  Reply

  :)).Bine ai venit in sistemul de invatamant universitar romanesc, Alina.Din pacate...:(.Oricum cred ca poti face doar 2 lucruri privind subiectul.Primul ar fi sa te obisnuiesti(nu e preferabil, dar...), sau al doilea...sa lupti pt ceva mai bun.Si...sper sa vina si ziua in care sa scrii ceva 'nume'.O sa am si eu cateva pt tn:)Si nu fi descurajata de acei care se cred profesori.Fiinda printre ei sunt si adevaratii profesori.De la acestia putem invata tot ce avem nevoie.In fond doar cei din urma se aleg cu respectul nostru, iar ceilalti doar cu prezenta la curs.Rabdare Alina:)Si la mai multe subiecte fiindca imi place foarte mult cum scrii.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 22, 2011

   Reply

   Ai dreptate, sunt şi profesori adevăraţi, dar păcat că trebuie să trăiască printre cealaltă categorie de profesori. Mulţumesc mult Anca

 • avatar image

  Nelutu M.

  feb. 21, 2011

  Reply

  Sa mergi inainte Alina :) Daca ne uitam la toate non-valorile din invatamant, administratie (auch), etc.... Incep sa cred din ce in ce mai mult in ideea ca 20 de ani nu ajung pentru o schimbare. Cred ca e nevoie de o intreaga generatie. Asa ca... 'get ready! we gonna change this country!'

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 22, 2011

   Reply

   Do you think so? Am ajuns să cred tot mai mult că luptăm în zadar împotriva curentului.

   • avatar image

    nelutu m.

    feb. 22, 2011

    Reply

    Da. Inca mai cred! E vroba de timp, mai mult timp! Am vazut ieri un film si era o fraza tare. Era pe latina dar nu imi amintesc decat traducerea: "Victoria este a celor pregatiti". Asa ca depinde de noi :p

 • avatar image

  Petru Burac

  feb. 22, 2011

  Reply

  Alina, ai nevoie de incapatanarea de a crede si indrazneala de a fi un ghimpe de lumina. Deschide-ti gura larg cand cunosti adevarul si bine ochii cand esti in ceata. Suntem o generatie care schimbam in bine.

 • avatar image

  manu

  feb. 23, 2011

  Reply

  Mare greșală ai făcut că ai renunțat la ce spuneai pentru facultate. Până la urmă, pentru ce? O foaie? :)) Experiența ți-o faci tu, studiile, iei cărți, citești, înveți, cauți, te documentezi, etc. Peste 20 de ani pe nimeni nu va interesa dacă ai termina la Cluj sau la SpiruHaret dacă îți faci treaba bine.

 • avatar image

  manu

  feb. 23, 2011

  Reply

  Am uitat să specific, nu sunt împotriva studiilor superioare, aș pleca și mâine la un Cambridge, Oxford, Stanford, etc. Doar de cele mioritice sunt acrit.

 • avatar image

  betuel hreniuc

  feb. 28, 2011

  Reply

  ma asteptam sa scrii despre asta pe blog :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   mart. 06, 2011

   Reply

   Am fost previzibilă?:p

 • avatar image

  gabi

  iul. 21, 2011

  Reply

  cititi "SCRISOAREA UNUI ELEV REVOLTAT"si vedeti daca are dreptate.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iul. 22, 2011

   Reply

   Foarte bine scrisă, are argumente...chiar mi-a plăcut şi-al aprob aproape în toate. Înafară de un lucru: nimeni nu l-a oprit să înveţe atât cât ar trebui şi să-şi caute modele mai bune şi demne de urmat. Dacă ar fi căutat, ar fi găsit:) Nu crezi?

 • avatar image

  curs valutar

  iul. 22, 2011

  Reply

  mda, oameni buni (sunt ironic stiu ca de fapt sunteti rai) oamenii se mai educa si singuri, eu am facut o scoala generala pe un anumit profil un liceu pe alt profil o facultate bineinteles pe alt profil si lucrez intr-un domeniu cu totul diferit :) si totusi mereu am invatat, omul daca vrea invata si singur, profesorul te ajuta, la fel ca si ideea de divinitate, iti da dar nu-ti pune in traista, normal ca exista si profesori prosti dar au ajuns acolo pusi intr-un fel sau altul chiar de parintii elevilor, fie si numai printr-un simplu vot, asa ca daca elevii ar fi intr-adevar responsabil ar face o revolutie si s-ar duce sa moara pentru asta, asa ca sunt doar vorbe in vant :) nu trebuie sa inveti pentru o nota ci pentru ca sa iti foloseasca in viata, chiar daca profu' iti da doi ca nu i-ai dat un cadou daca ai invatat iti va folosi, nu scoala face un elev tampit ci ignoranta elevului sau/si a parintilor :)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.