ascuns in suflet / Diverse

Regăsirea de sine

Vizite: 13487

A intrat pe uşa salonului, îmbrăcată cu o rochie albă, lungă, vaporoasă şi cu părul făcut bucle. Ochii ei erau mari, ca de căprioară. Mergea apăsat şi cu atitudine printre oamenii care se uitau la ea, analizând-o. Din când în când, auzea câte un „Săraca, pare atât de tristă” sau „Cine se crede de merge aşa cu capul sus?”. S-a oprit, s-a aşezat în faţa unui pupitru şi a zâmbit timid. Apoi, blând, a început:

-„Dragii mei, mă aflu astăzi aici din dorinţa de a vă arăta cine sunt eu. Din dorinţa de a vă arăta cine sunt cu adevărat. Numai că, puţini dintre noi ştiu aceasta. Cine sunt. Mergem dintr-o parte în alta, aruncăm personalităţi după personalităţi, ne zbatem şi luptăm cu propria fire, apoi ne oprim obosiţi, la o persoană obosită şi ne lăsăm păgubaşi. E prea grea regăsirea de sine şi mult prea grea lupta. Preferăm să ne îndepărtăm de ceva ce e greu. Pentru că dacă e greu, înseamnă că trebuie să muncim. Şi noi nu vrem să muncim cu toată forţa. Nu vrem pentru că suntem obosiţi. Şi mai mult decât obosiţi, suntem sătui. Sătui de judecata oamenilor, de atacurile lor şi de muncă fără rezultate. Ei bine, eu am hotărât într-o zi că a sosit timpul să mor. Nu, nu vă impancientaţi. Nu să mor fizic, ci să mor faţă de toate lucrurile care mă limitează. La început, am fost privită cu dispreţ. Nimeni nu înţelegea de ce trebuie să fiu atât de diferită, de ce am ales să merg împotriva curentului. Dar eu am continuat. Am continuat să arunc ce e rău şi să mă axez pe regăsirea de sine. Pentru mine era foarte important acest lucru. După judecată, au urmat laudele. Oh, şi cât de greu a fost să nu mă pierd prin acel tumult de laude. Cât de greu mi-a fost să nu mă opresc acolo şi să adun toate laudele şi să mă mulţumesc cu atât. Dar mi-am luat desaga şi am mers mai departe. Mai departe am întâlnit critica, ura, invidia. Le-am lăsat pe toate să mă lovească, le-am lăsat să-mi aducă lacrimi în ochi şi am privit cu persoane pe care le iubesc, nu înţeleg că eu trebuie să parcurg acel drum. Cu inima sfâşiată am mers mai departe. Eu şi Dumnezeu. Aveam impresia că în faţa mea este o furtună de nisip şi că eu trebuie să o înfrunt. Mi-am făcut curaj şi am continuat. Am continuat să fac ceea ce am crezut că e bine. Ceea ce am ştiut că va ajuta la regăsirea sinelui. L-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute şi să tai jos tot ce mă împiedică să fac asta. Nu a fost uşor. Am tăiat oameni şi lucruri pe care le iubesc. Pe drum am găsit oameni obosiţi, extenuaţi şi care au renunţat să mai caute. Mă chemau să rămân cu ei. Cu greu am rezistat tentaţiei. Şi cum să rezişti când oamenii care ar trebui să te sprijine, te dărâmă? Nu a contat. Am ajuns într-un târziu la cineva. Era o persoană cu totul nouă, o persoană pe care nu am cunoscut-o aproape niciodată. Total diferită de mine. Mă uitam cu uimire la ea şi mă minunam. Mi-a fost greu să mă obişnuiesc la început cu ea, dar mai apoi, am realizat că este ceea ce am căutat toată viaţa. Acea persoană eram eu.”

A încheiat discursul, a privit fix spre oamenii din faţa ei, spre feţele pline de iubire sau unele, de ură, a lăsat din ochi să-i curgă o lacrimă, iar mai apoi, din mulţime s-a auzit o voce:

-Ce-ai învăţat cel mai important pe tot parcursul acestei călătorii?

A zâmbit trist, vocea îi tremura şi a zis şoptit:

-Că trebuie să mori faţă de omul cel vechi, pentru a-l putea regăsi omul nou. Adică…pe tine însuţi. Şi procesul acesta nu e deloc uşor. Şi am mai învăţat un lucru. Că dacă le permiţi, oamenii ţi-ar lua şi ultima fărâmă de fericire şi fiecare bucăţică de inimă. Şi asta pentru că sunt nesătui.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

4 Comments

 • avatar image

  madalina

  oct. 29, 2011

  Reply

  superb!!!

 • avatar image

  bianca

  dec. 05, 2011

  Reply

  foarte adevarat

 • avatar image

  tamara judith

  dec. 07, 2012

  Reply

  Superb articol!

  • avatar image

   Alina

   dec. 08, 2012

   Reply

   Mulţumesc mult Tamara!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.