Diverse

Ştiai că poţi să faci lumea mai frumoasă?

Vizite: 7547

     A_Helping_Hand_by_JacquiJax    În ziua de astăzi a devenit normal să vezi pe stradă oameni încruntaţi, trişti, gânditori, care nu au timp să privească în jurul lor şi să admire mediul înconjurător. Poate că tocmai de aceea, când vedem un zâmbet pe faţa unui trecător, ne întoarcem privirile şi ne întrebăm la ce oare anume se gândeşte acel om. Să întorci o vorbă urâtă, să fii maestru în a ucide cu replici, să nu ierţi, să fii plin de amărăciune, să nu-ţi iei măcar un minut din zi să-i mulţumeşti lui Dumnezeu pentru ea, să te gândeşti doar la tine… acestea sunt atitudini şi lucruri pe care oricine este în stare să le furnizeze. Să fii urâcios nu e greu deloc.

       Să rupi din timpul tău, să oferi din mâncarea ta înainte să iei tu prima îmbucătură, să priveşti cu dragoste pe cel care nu a mai primit de mult o asemenea privire, să mângâi omul lovit şi să zâmbeşti în locurile unde e nevoie de un zâmbet. Deşi te gândeşti că aceste gesturi nu pot schimba lumea, că le faci în zadar sau că alţii nu apreciază, să ştii că realitatea nu e chiar aşa. Oamenii sunt flămânzi după gesturi frumoase, pentru că le primesc tot mai rar. Dorim să vedem persoane care zâmbesc, dorim să ni se spună o vorbă bună şi să primim o încurajare. Iar tu, dacă îţi doreşti să faci lumea mai frumoasă, poţi să îndeplineşti aceste dorinţe. Nu spun că din prima zi te vei schimba şi vei deveni cel mai pozitiv om de pe planetă. Dar totul are un început. Un gest micuţ, precum să iei coşul de gunoi înainte să ieşi din casă sau să deschizi uşa omului din faţa ta. Sau de ce nu, să îi dai locul tău din autobuz unui om obosit, să îi zâmbeşti unui copil, să oferi un compliment femeii din faţa ta şi să foloseşti mai des cuvintele „mulţumesc” şi „te rog”.

    Se spune că nu se face lumină cu o lumânare, dar cel puţin, măcar în jurul ei ajunge să risipească întunericul. Tu poţi fi o lumânare, eu pot fi o lumânare şi cel pe care l-am ajutat azi poate fi la rândul lui, o lumânare. Poate că aşa, transmiţând lumina de la unul la altul, vom reuşi să risipim puţin câte puţin întunericul. Şi ştii… numai gândul acela că tu poţi să faci o lume mai frumoasă, ar trebui să-ţi dea aripi şi să-ţi doreşti să faci ceva bun.  Tu cum vei face astăzi lumea mai frumoasă?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

2 Comments

 • avatar image

  daniel rus

  apr. 30, 2013

  Reply

  Mie îmi ajunge dacă reușesc să fiu pozitiv. Nu vreau musai să fiu cel mai pozitiv dintre ceilalți pozitivi.

  • avatar image

   Alina

   apr. 30, 2013

   Reply

   E bine...e un pas înainte să fii pozitiv:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.