ascuns in suflet

Totul se câștigă IUBIND!

Vizite: 16622

day_three_by_rona_keller-d54xwmu

M-am săturat de țipete și urlete. M-am săturat să am inima uneori cât un purice. M-am săturat să căutăm să ghidăm viața omenilor prin frică, nu prin iubire. M-am săturat și-am obosit să duc lupte cu cei care ar trebui să încheie tratate de pace.

Am învățat să tac. În trecut protestam. Țipam și eu. Simțeam că trebuie să mi se audă și partea mea de dreptate. Însă iată că am ajuns să tac și să privesc. Nu poți duce lupte la infinit. Tot ce poți e să speri că luptele se vor evapora de la sine, mai ales dacă unul dintre războinici nici nu vrea să ridice armele. Așa că îți dai seama că singura variantă care ți-a rămas e aceea a tăcerii. Oricum nu mai ai resurse pentru mai mult.

Vreau să învăț că luptele nu se câștigă strigând, ci iubind. Asta este lecția pe care aș vrea să mi-o însușesc. Trăim într-o lume mult prea zbuciumată ca să o mai zbucium și eu. Oricum, la final voi da socoteală pentru fiecare cuvânt ridicat. Sau șoptit. Pentru fiecare cuvânt de mângâiere sau de zdrobire.

Suntem niște carcase care adăpostesc suflete. N-aș vrea ca eu să fiu cea care sparge carcasa cuiva și îi las sufletul descoperit. Din contră, aș vrea să fiu cea care oferă protecție. Încurajare. Un cuvânt bun. Un zâmbet celui care greșește. Pentru că altfel, dacă văd că un om se duce în jos și eu îl împing și mai mult cu vorbele mele și atitudinea mea, nu mă pot aștepta să se ridice. Cel puțin, nu prin mine.

Fotografie preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

2 Comments

 • avatar image

  valy

  nov. 23, 2015

  Reply

  asai... doar iubind.. daca nu moare bobul de grau , nu aduce roadă!

 • avatar image

  Cristian

  dec. 20, 2015

  Reply

  Totul se castiga .........sau se pierde ....... iubind .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.