Diverse

Tu pentru ce trăiești?

Vizite: 20673

life_by_amidrinestudio

În timp ce unii sunt preocupați cu lucruri mărunte, dar mari pentru ei, alții se confruntă cu probleme cu adevărat serioase. Unora nu le place viața pentru că au o zi în care nu au ieșit lucrurile așa cum și-au dorit, nu le stă părul în direcția bună și le lipsește un firișor dintr-o geană. Altora, ei bine altora, le place viața chiar dacă și-au pierdut locul de muncă, chiar dacă au aflat că au cancer, chiar dacă au pierdut recent o persoană dragă lor.

Sunt tentată să spun că prima categorie de oameni e o categorie binecuvântată. Asta pentru că în superficialitatea lor nu au timp să observe adevărata realitate din jur și suferința care îi înconjoară. Dar oare să fie ignoranța chiar o binecuvântare? Dacă o privești la rece, este. Însă dacă vrei mai mult, dacă îți dorești să fii un om care face diferența în această societate, dacă vrei să schimbi ceva, vei realiza că trebuie să ieși din zona de confort. Vei realiza că trebuie să te confrunți cu ceva mai mult decât lucrurile banale ale zilei cotidiene.

Care este de fapt scopul existenței tale? Pentru ce te afli, în acest moment, pe pământ? Ai un țel în viață, un obiectiv? Sau tot ce vrei este să ai o viață comodă, confortabilă și fericită? Trăiești pentru propria-ți persoană sau tânjești să trăiești și spre folosul altora?

Știi, viața este scurtă. Sfârșitul ei s-ar putea să te prindă pe picior greșit sau s-ar putea putea să te prindă trăind în mod vrednic. Tu singuri îți setezi limitele vieții. Tu dezici cât de profund vrei să trăiești. Sau poate că te mulțumești cu superficialitatea suprafețelor aparent fericite, iar în acest caz, nu te acuză nimeni.

Însă nu ar fi păcat să fi avut posibilitatea să schimbi ceva în această lume și tu să fi ales drumul mai ușor?

Fotografie preluată de pe: http://amidrinestudio.deviantart.com/

Citeste si:

Diverse

Nu mai suntem de-ai casei

Străin printre oameni. Străin cu mine, străin cu lumea... Senzația că nu aparții acestei lumi, că ești doar un călător c...

Diverse / special pentru voi

Nu ar fi momentul să ne trezim?

Cred că dacă în trecut oamenii se luptau cu greutățile fizice ale vieții, precum prea puțină mâncare, muncă grea, trai m...

No comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.