Diverse

Tu pentru ce trăiești?

life_by_amidrinestudio
Vizite: 12467

life_by_amidrinestudio

În timp ce unii sunt preocupați cu lucruri mărunte, dar mari pentru ei, alții se confruntă cu probleme cu adevărat serioase. Unora nu le place viața pentru că au o zi în care nu au ieșit lucrurile așa cum și-au dorit, nu le stă părul în direcția bună și le lipsește un firișor dintr-o geană. Altora, ei bine altora, le place viața chiar dacă și-au pierdut locul de muncă, chiar dacă au aflat că au cancer, chiar dacă au pierdut recent o persoană dragă lor.

Sunt tentată să spun că prima categorie de oameni e o categorie binecuvântată. Asta pentru că în superficialitatea lor nu au timp să observe adevărata realitate din jur și suferința care îi înconjoară. Dar oare să fie ignoranța chiar o binecuvântare? Dacă o privești la rece, este. Însă dacă vrei mai mult, dacă îți dorești să fii un om care face diferența în această societate, dacă vrei să schimbi ceva, vei realiza că trebuie să ieși din zona de confort. Vei realiza că trebuie să te confrunți cu ceva mai mult decât lucrurile banale ale zilei cotidiene.

Care este de fapt scopul existenței tale? Pentru ce te afli, în acest moment, pe pământ? Ai un țel în viață, un obiectiv? Sau tot ce vrei este să ai o viață comodă, confortabilă și fericită? Trăiești pentru propria-ți persoană sau tânjești să trăiești și spre folosul altora?

Știi, viața este scurtă. Sfârșitul ei s-ar putea să te prindă pe picior greșit sau s-ar putea putea să te prindă trăind în mod vrednic. Tu singuri îți setezi limitele vieții. Tu dezici cât de profund vrei să trăiești. Sau poate că te mulțumești cu superficialitatea suprafețelor aparent fericite, iar în acest caz, nu te acuză nimeni.

Însă nu ar fi păcat să fi avut posibilitatea să schimbi ceva în această lume și tu să fi ales drumul mai ușor?

Fotografie preluată de pe: http://amidrinestudio.deviantart.com/

Citeste si:

Diverse

O scurtă descriere a românului

2379fa25fcdce74e

Românii sunt unici. Nicăieri altundeva nu am văzut, în toate țările în care am fost în vizită, oameni mai determinați să r...

Diverse

Ziua nunții noastre

15110534_1270521866338556_752765335017460461_o

Căsătorită. Iată un  nou statut pe care-l am de o săptămână. Încă ne mai gândim la ziua nunții noastre, care a fost pl...

No comments

Leave a Reply