Diverse

Unde s-o fi dus dragostea?

Vizite: 9412

942043_456098477818094_1494727696_n

 Îi mai ştii pe prietenii ăia ai noştri, cu maşinuţa aia mică? S-au terminat şi ei. Aşa au decis într-o dimineaţă, că nu mai sunt buni unul pentru celălalt. Ba ea e prea ţâfnoasă, ba el prea dezordonat. El s-a scăpat şi i-a zis că şi aşa are nasul un pic cam mare, iar ea i-a spus înciudată înapoi că e un „chelios”.

Au uitat şi de promisiuni, şi de visele pe care le aveau împreună, şi de momentele în care au plâns unul în braţele celuilalt, şi de tot ce e omenesc. Tot ce îşi aminteau acum e că voiau să nu se mai vadă în faţa ochilor. Deloc. Cât mai repede.

Au dat cu banu’ care să rămână în casa pe care au construit-o împreună, au împărţit cele câteva lucruşoare pe care le aveau şi-au ţinut morţiş să-şi mai spună printre uşi câte-un „abia aştept să scap de faţa ta” şi „nu ştiu cum am putut să te suport până acum”.

Băi, şi-ţi aduci aminte cum ne uitam noi la ei? Cu câtă invidie de aia bună? Că erau un cuplu frumos, nu poţi spune că nu. Căsătoriţi nu de mult timp, el cu un job bunişor, iar ea se dădea peste cap cum să-i facă lui lumea mai frumoasă. Şi acum îmi amintesc cum se porecleau drăgăstos „iubirea mea”, „soarele meu”, „puişor”. Şi-acum se poreclesc, ce-i drept. I-am auzit strigându-se „cancerul meu”, „porcule” şi „maimuţoi cu ochi strâmbi”.

Unde s-a dus dragostea aia a lor, mă? Toate privirile alea pe care şi le aruncau de „mi-e poftă de tine” şi acel „până la moare?”.

M-am întâlnit cu el în faţa unei cafenele. Arăta groaznic, cu cearcăne şi părul în toate părţile. Mi-a zis rânjind că-i este bine aşa, şi că nu are nevoie de „aia care mi-a mâncat zilele”. Nu ştiu cât de bine îi era, dar am vrut să-i zic că arată ca un om călcat de tir. Dar mi-am muşcat buzele. Ce, e treaba mea să-i amintesc omului că e într-un stadiu mizerabil?

Şi pe ea am văzut-o. Venise în vizită la o cunoştinţă comună. S-a vopsit şi şi-a mai tuns părul. Acum poartă numai tocuri, spune că face parte din noua ei personalitate. Mai să n-o recunosc! N-arată nici ea mai bine, să ştii. Tot are o faţă de om bântuit.

Însă amândoi susţin că le e mai bine aşa. Că-s fericiţi. Că e ceea ce vor.

Unde s-o fi dus dragostea aia a lor?

În momentele de neatenţie în care el uita cât de minunată e ea? În clipele în care ea îl pisa la cap să o asculte mai mult? În lanţurile alea pe care amândoi şi le-au legat reciproc, ca nu cumva unul din ei să scape?

Şi-au promis că se vor iubi pentru o viaţă întreagă, însă au început încetul cu încetul să-şi cronometreze iubirea. Atunci, ascultă-mă bine pe mine, atunci a început dragostea lor să se ducă. Nu poţi, pricepi tu că nu poţi să-i pui dragostei ceas?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

4 Comments

 • avatar image

  Maresi Mihai

  aug. 11, 2015

  Reply

  Ai un așa talent de a intra in sufletele oamenilor de parcă nici nu cred că ești făcută pentru altceva. Veșnic cu vorbele la tine și pururi cu gânduri grozave. Te idolatrizez în unele momente... Parcă ai fi o muză. Dai o putere interioară fenomenală și speranță că încă se mai simte pe pământul ăsta și că cineva încă e old style. Bravo. Și ca un PS, pentru câți bate, în momentul ăsta, ceasul pe loc?

  • avatar image

   Alina

   aug. 12, 2015

   Reply

   Mulţumesc mult de tot, Mihai. Mă bucur că primeşti putere interioară, şi acesta este şi scopul meu! Să fii iubit :)

 • avatar image

  Acelasi EU

  aug. 12, 2015

  Reply

  Este real ceea ce scrii si aici, se intampla. Dar de mult timp observ ca scrii pe ,,aceasta tema". Citind aceste randuri inteleg ca incerci sa ii atragi atentia ca il doresti, pe acel pretendent! Mi se pare ciudat sa iti afisezi in public gandurile si sentimentele tale. Iar daca chi-ar te-ar iubi acel cineva nu cred ca ar avea nevoie de influenta din partea ta. exagerezi, iar in ritmul acesta chiar nu te vad impreuna cu acel "el" indiferent cine ar fi. ar mai lipsi sa il ceri in casatorie iar atunci...

  • avatar image

   Alina

   aug. 12, 2015

   Reply

   :))) Mă distrează modul tău de gândire. Nu e vorba despre mine în "această temă", dacă citeşti, vezi şi tu că e vorba despre un cuplu căsătorit. Ori eu nu am fost niciodată căsătorită. Sugerez că dacă doreşti să mă critici, să cauţi alte aspecte, pentru că acesta nu e valid. Aştept!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.