special pentru voi

Vă scriu vouă, încercaților din 2016!

Vizite: 35066

2016 6

Mă uit în jurul meu și observ că 2016 a fost un an plin de încercări pentru foarte multă lume. Un an al probei de foc, aș putea spune. Un an în care parcă a căutat să se definească ceva. Un an care a trecut enorm de greu, dar totodată parcă mult prea repede. În opinia mea, 2016 a fost un an definitoriu.

Cancere, morți, despărțiri, pierderi, durere. Pe toate acestea le-am întâlnit, fie la prietene, fie la mine. Mie mi s-a părut, că într-un fel sau altul, anul 2016  a cernut oamenii răi de oamenii buni. Oamenii indeciși de oamenii deciși. Oamenii hotărâți de cei nehotărâți. Nu de puține ori am stat și m-am uitat către cer întrebându-mă: de ce eu? Nu de puține ori prietene de-ale mele m-au privit cu lacrimi în ochi și m-au întrebat și ele: de ce eu? Cu siguranță în acest an, oamenii buni au avut cel mai mult de suferit. Și când spun om bun nu mă refer la reușitele lui, ci la strânsoarea pe care o are față de Hristos. Pentru că sunt unele persoane care orice s-ar întâmpla, se țin de poala hainei lui Hristos ca de un colac de salvare. Și bine fac, pentru că asta și este, de multe ori.

Chiar cred că anul acesta Dumnezeu a căutat să ne trezească un pic din amorțirea noastră. Să ne scuture. Să ne tulbure. Să ne aducă aminte că nimic din ce e pe acest Pământ nu ar trebui să fie mai important decât El. Ai suferit anul acesta o pierdere? Felicitări, ești iubit! Ai trecut printr-o despărțire? Felicitări, încă Dumnezeu se mai uită spre tine! Ai trecut prin boală? Oricât de ironic sună, te felicit, pentru că înseamnă că poate ți s-a îmbolnăvit trupul ca să ți se însănătoșească sufletul.

Aseară, în timp ce priveam cerul prin parbrizul înghețat al mașinii, mi-am readus aminte de un lucru: profesorul mereu e tăcut în timpul testului. Tăcut, dar e acolo, cu inima cât un purice ca tu să treci examenul. Să arăți că ai învățat ceva. Cred că prea mulți ani am rămas corijenți la materia sufletului. Iar asta L-a determinat pe Dumnezeu să ne aducă în situații din care să învățăm și mai multe, ca măcar în 2016 să obținem o notă de trecere. Măcar un 5, dacă nu putem o notă mai mare. Măcar o faptă bună, dacă nu putem mai multe. Măcar o inimă salvată. Măcar un caracter șlefuit. Măcar…

E trist că am ajuns să folosim cuvântul ”măcar” atunci când ne referim la munca pentru Cer. ”Totul” sună mult mai bine, însă îl cam folosim pentru Pământ.

2016 a fost o sită care a cernut grâul de neghină. A fost un ceas care a început să bată mai răsunător. Mai hotărât. O clepsidră în care timpul a început să se scurgă. Bob cu bob. Pic cu pic.

Fiți tari, vitejilor! Dumnezeu e cu voi!

                          Vă doresc un 2017 prosper din punct de vedere spiritual. Un 2017 al trezirii. Un 2017 al sufletului, nu al poftelor trupului. La mulți ani, nouă!

Citeste si:

ascuns in suflet / special pentru voi

Pentru fata de la cafea

Am observat. Îmi pare rău. Ba nu, nu îmi pare... Când ne-ai adus cafelele, nu am putut să nu văd. Însă înainte de asta s...

special pentru voi

Femeie, ești PREA…

  Prea scundă. Prea înaltă. Prea grasă. Prea slabă. Prea blondă. Prea brunetă. Prea vorbăreață. Prea tăcută. Pr...

No comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.