afla despre.. / Diverse

Ziua în care oamenii-şi arată adevărata faţă

Vizite: 9736

 

De multe ori, ca oameni, încercăm să ascundem cine suntem cu adevărat. Fie ne e teamă să nu fim respinşi din cauza adevăratului „eu”, fie nici noi nu ştim prea bine cine suntem, sau… ne place să jucăm diferite roluri. Nu suntem mulţumiţi cu noi şi atât.

 Iată că şi de această dată America a venit în „ajutorul” nostru. Celţii credeau că pot îndepărta spiritele rele devenind chiar ei înşişi…spirite rele. Sau cel puţin costumaţi ca atare.  Fondatorul bisericii Satanice, Anton Szandor La Vey, spunea că sărbătoarea de halloween e una dintre cele mai mari sărbători ale adepților lui Satan. Aşadar, am preluat o sărbătoare care nici măcar nu ştim bine ce înseamnă sau care este istoria ei, şi am profitat de faptul că avem ocazia ca măcar o noapte pe an să ne arătăm adevărata faţă. Renunţăm la măştile de zi cu zi, şi ne costumăm în cea în care ne simţim confortabili.

Oare ne place să fim înconjuraţi de monştri pentru că aşa ne simţim noi mai frumoşi sufleteşte? De ce-am avea nevoie de o zi în care să ne urâţim şi să alergăm pe străzi, în speranţa că vom reuşi să speriem pe cineva? Oare nu facem asta aproape zilnic… prin răutăţile care ies din noi? Am transformat normalul în anormal şi invers.

 Înţeleg când oamenii doresc să afişeze o variantă a lor mai bună. Acesta e şi motivul pentru care purtarea măştilor e atât de populară. Poţi deveni instant om bun. La suprafaţă, pentru că în interior ştim cu toţii realitatea. Dar nu-mi pot explica, sau poate că nu mă încadrez în normele societăţii, de ce am dori să fim urâţi. Monştrii.

 Ironic, dar înconjurată de atâtea chipuri urâte, am avut impresia pentru o secundă că în sfârşit văd realitatea. Poate că, până la urma urmei, Halloweenul nu e decât o oglindă care arată cine suntem noi cu adevărat în adâncul sufletului nostru. Ar trebui să o redenumim „ziua în care oamenii-şi poartă sufletul pe chip”.

 

Imagine preluată de pe: https://eu.usatoday.com/story/life/entertainthis/2018/10/31/little-girls-headless-costume-wins-halloween/1830329002/

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

2 Comments

 • avatar image

  marius

  nov. 01, 2013

  Reply

  Am invatat sa recunosc oamenii cam in fiecare zi. Se ascund in spatele vorbelor frumoase si atitudini bune.

 • avatar image

  L Alex

  nov. 01, 2013

  Reply

  In fiecare zi jucam teatru si suntem niste actori foarte buni interpretand diferite roluri. Astfel ajungem sa credem ca suntem acele roluri si ca totul e bine dar cine cunoaste adevarata personalitate..?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.