Diverse

A mai trecut un an. Va mai trece unul?

Cândva, undeva, am promis că voi fi diferită. Că voi fi altfel. Am promis că voi creşte din toate punctele de vedere şi că nu voi lăsa banalitatea şi obişnuinţa să mă împresoare.
Cândva, undeva, am uitat să mai fim oameni. Am uitat că inimile celor din jur se pot zdrobi, că putem răni cu vorbele noastre şi că putem influenţa modul de gândire a celorlalţi. Dar cel mai mult…am uitat de Dumnezeu. Am uitat că am promis că ne vom schimba şi de fapt am rămas aceeaşi oameni. Ba chiar, unii s-au transformat în mai rău. Picioarele ne-au tremurat şi ne-am frânt mâinile când am văzut că intrăm într-un an nou. Pur şi simplu ne-am aşezat în spatele mulţimii care merge tot înainte şi am început să mergem şi noi. Nu ne-a interesat destinaţia, nu ne-a interesat ţelul sau principiile ci pur şi simplu am văzut că sunt mulţi. Ne-am grăbit să ne agăţăm de câteva fărâme de promisiuni, ca mai apoi să le agăţăm în cui ca pentru următorul an să le putem lua înapoi.
Ne facem urări unii altora deşi nu le simţim cu adevărat. Ne îmbrăţişăm deşi am vrea să plecăm cât mai repede acasă. Ne sărutăm pe obraz ca mai apoi să ne vindem unii pe alţii. Ne-am obişnuit cu obişnuitul şi nu ne mai surprinde extraordinarul. Facem ce fac toţi şi ne minţim că merge aşa. Ne temem să ne întrebăm ce-am devenit şi nu vrem să ne amintim că acesta s-ar putea să fie ultimul sfârşit de an pe care l-am apucat. Ne uităm în urmă şi vedem mulţi creştini pierduţi pe drum, mulţi prieteni care s-au împiedicat şi multe inimi zdrobite. Ne batem cu pumnul în piept că am ajuns până aici. Galopăm cu ochii scoşi din orbite, privind spre o ţintă oarbă. A mai trecut un an. Va mai trece unul?

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

10 Comments

 • avatar image

  Un jurnalist

  ian. 01, 2011

  Reply

  Alina, este o adevarata placere vizuala sa-ti citesc blogul. Excelent realizat. Pacat ca scrii rar. Ai o abordare care imi aduce multumire sufleteasca. Ne regasim in dilemele fiecaruia. La multi ani!

  • avatar image

   Alina

   ian. 02, 2011

   Reply

   Mulţumesc Claudiu. Apreciez. La mulţi ani cât mai fericiţi şi ţie:)

 • avatar image

  Petraru Andrei

  ian. 01, 2011

  Reply

  Poate ca nu toate urarile le simtim, dar tind sa cred ca sunt facute din politete. La Multi Ani si nu te opri din ceea ce faci! :*

  • avatar image

   Alina

   ian. 02, 2011

   Reply

   La mulţi ani şi ţie Andrei:)

 • avatar image

  Mihai Likar

  ian. 01, 2011

  Reply

  un an nou fericit iti doresc Alina:)

  • avatar image

   Alina

   ian. 02, 2011

   Reply

   Şi eu ţie Mihai. Fie ca fericirea să se reverse asupra ta

 • avatar image

  Cozy

  ian. 01, 2011

  Reply

  Iti spun eu... vor trece chiar doi.

  • avatar image

   Alina

   ian. 02, 2011

   Reply

   Să sperăm

 • avatar image

  Ruxandra

  ian. 01, 2011

  Reply

  Eu totusi cred ca oamenii se pot indrepta.

  • avatar image

   Alina

   ian. 02, 2011

   Reply

   Se pot. Depinde dacă vor asta:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.