Vara este sezonul nunţilor. Cu toţii ştim asta. Fie că suntem invitaţi să participăm, fie că noi suntem cei care ne căsătorim, organizarea este principala problemă. Spun problemă pentru că de obicei lăsăm pe ultima sută de metri detaliile care contează sau nu ne gândim din timp la toate lucrurile pe care le avem de organizat. Deoarece anul trecut m-am ocupat cât de cât cu aşa ceva şi acum am dat peste această fotografie în care sunt împreună cu una din miresele pe care am ajutat-o să aibă o zi de neuitat a nunţii ei în Franţa, iar recent am făcut un reportaj despre organizarea unei nunţi, m-am gândit să scriu un articol în cauză.
1. Pentru început, după cum bine ştii, alege data. Este important pentru voi să fie o dată de comun acord, să aveţi în vedere şi starea vremii din acea perioadă şi aviz femeilor, nu uitaţi că este important să mai aveţi în vedere un lucru: să nu uitaţi de „ceasul biologic” din acea perioadă.
2. Alegeţi o tematică. Tematica este foarte importantă şi ea. Fie că alegeţi să mergeţi pe anii 60, 70 sau pe o tematică romantică, retro, vintage, etc, trebuie să fie conform gusturilor voastre şi să cuprindeţi în ea întreaga voastră personalitate!
3. Acum e momentul să vă gândiţi la buget şi la locaţie. Ştiţi data, ştiţi tema pe care vreţi să vă axaţi, prin urmare, gândiţi-vă la bugetul pe care puteţi să-l alocaţi din punct de vedere financiar şi la o locaţie care să corespundă standardelor voastre. Atenţie: ar fi de preferabil ca locaţia să fie într-o zonă în care invitaţii au posibilitatea să iasă în aer liber sau cel puţin pe o terasă, dacă este loc închis.
4. Alegerea rochiei şi a costumului. Aici totul depinde de gusturile voastre şi de banii pe care doriţi să-i investiţi în costumaţie. Aviz miresei şi mirelui: ţineţi cont de faptul că de când alegeţi rochia şi costumul, corpul vostru poate suferi unele modificări: fie slăbiţi de la stres şi agitaţie, fie vă îngrăşaţi. Prin urmare, aveţi în vedere şi acest lucru, că trebuie să rămâneţi la greutatea la care eraţi când v-aţi ales costumaţia. Nu doriţi să aveţi parte de o surpriză în ziua nunţii, aşa-i?
5. Invitaţiile, tortul, decorarea. În acest domeniu puteţi să cereţi ajutorul unui specialist sau să vă documentaţi mai mult. Este important ca invitaţiile să transmită informaţiile corecte, cât şi un mesaj clar şi concis. Tortul şi decorarea ar trebui să fie strâns legate de tematica pe care aţi aleso pentru nuntă.
6. Fotograf, cameraman, MC. În viziunea mea, acesta este un sector deosebit de important. Sunt amintiri cu care rămâneţi toată viaţa şi pe care cu siguranţă, le veţi împărtăşi cu mulţi oameni. Prin urmare, angajaţi un fotograf profesionist, care poate realiza fotografii pe gustul vostru. Mare grijă, trebuie să aveţi în vedere raportul calitate-preţ. Acest lucru se poate aplica şi în cazul cameramanului. Cât despre MC, acesta poate fi de un ajutor mai mult decât mare. Nu uita că la masă ar fi bine să organizezi jocuri sau să aduci ceva nou, pentru a nu se plictisi invitaţii. De tine depinde dacă apelezi la ajutorul unui specialist care poate interacţiona cu invitaţii, sau la ajutorul unui amator.
7. Înainte de nuntă, ia-ţi cel puţin două zile libere ca să te eliberezi de stres. Ai grijă să dormi bine cu o noapte înaintea nunţii pentru că te aşteaptă o zi lungă şi plină. Casă de piatră:)
P.S. Fă totul din timp şi nu lăsa pe ultima sută de metri pentru că s-ar putea să ai parte de surprize neplăcute. Nu uita să te bucuri de una din zilele cele mai importante din viaţa ta şi nu o lăsa să treacă pe lângă tine. E important să ai lângă tine pe cineva care te poate ajuta cu orice, iar pentru asta există profesionişti.
Mai jos ai o idee de joc pe care îl poţi organiza la nunta ta. Jocul este realizat de mine la o nuntă la care mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu prezentă. Vizionare plăcută:)
8 Comments
Cosmin
iun. 16, 2012
Alina
iun. 16, 2012
fj13
iun. 16, 2012
Alina
iun. 20, 2012
Nicoleta Salcudean
oct. 26, 2012
Alina
oct. 30, 2012
Marina
ian. 21, 2015
Alina
ian. 31, 2015