Diverse

Anotimpurile sufletului

Ştii, atunci când m-ai privit intens şi profund, am simţit încetul cu încetul cum inima mi se topeşte aşa cum gheaţa se topeşte când iarna a trecut. În ochii mei au apărut culori de nedescris, pupila mi s-a mărit ca o floare ce se deschide pentru a primi mai multă lumină. Când m-ai atins uşor, din greşeală, tot trupul mi-a tremurat ca prins de spasme de la anotimpul ce înfloreşte. Faţa mi s-a făcut roşie ca un bujor… a început să înflorească. Şi inima mea răspândea peste tot parfumul dragostei dintâi. Asta a fost primăvara. Dulcea primăvară.
Mai apoi… inima mea a început să se încălzească şi mai tare. S-a făcut ca soarele ce încălzeşte turiştii ce stau întinşi pe nisipul mării. Ochii mei s-au colorat ca marea însăşi, când e limpede şi senină. Sufletul îmi tresărea la auzirea vocii lui ca şi tresăritul copiilor când a sunat clopoţelul pentru vacanţă. Mi-am lăsat sentimentele la vedere, în faţa lui, aşa cum fetele îşi ”aruncă” hainele de pe ele când căldura le ”înfierbântă”. Faţa îmi lumina de fericire, aşa cum soarele lumina pe cer. Totul striga în jurul meu, în special sângele care-mi alerga prin vene: ”Hey, a venit vara!”
Şi… toamna a sosit mai repede decât mă aşteptam. Vântul a început să bată în căsuţa inimii mele şi s-a pornit o furtună imensă. Lacrimile au venit aşa cum ploile de toamnă vin: reci şi lungi. Totul a început să se destrame, să putrezească şi din inima mea încet, încet se rupeau bucăţele aşa cum frunzele se rupeau şi cădeau din copaci. Lin şi pe totdeauna! Ochii mei au căpătat nuanţa melancoliei, nuanţa tristă a cerului care apune. Aşa cum păsările se pregăteau de plecare, aşa şi sentimentele mele erau gata. Fără bagaje, fără rămas bun, fără nimic.
Inima mea a început să se facă tot mai rece. Ochii mei… ah, ochii mei… erau ca luna plină într-o noapte geroasă. Totul pe strada sufletului meu era pustiu şi îngheţat. Nici urmă de frunză nu se mai vedea, nici urmă de bucăţile din inima mea. Totul era gol şi descoperit. Lacrimile, ele… erau ca un ţurţure atârnând de streaşina unei case. Dinţii îmi clănţăneau, faţa îmi era albă şi sufletul amorţit. Am ştiut că… a venit şi iarna.
Am plecat capul. Şi m-am pregătit să adorm aşa cum ursul hibernează pe timp de iarnă. Aşa era mai sigur. Vroiam să mă trezesc abia atunci când…. va fi din nou primăvară. Afară şi… în sufletul meu.

imagine preluată de pe: www.imaginelife.ro

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

4 Comments

 • avatar image

  Geanina Codita

  dec. 24, 2009

  Reply

  O poveste pe care toţi am trăit-o, probabil. Sărbători liniştite şi pline de iubire alături de cei dragi!

 • avatar image

  mada

  dec. 24, 2009

  Reply

  Si totusi,desi e greu,trebuie sa privim dincolo de sentimentele noastre.Noi probabil nu vom vedea nimic,dar inchizand ochii,prin credintza,putem vedea in Isus un viitor si o nadejde.E greu...dar nu imposibil. Iti doresc un Craciun binecuvantat!:)

 • avatar image

  Ndrey

  dec. 24, 2009

  Reply

  Craciun fericit!

 • avatar image

  Adrian Manolache

  dec. 25, 2009

  Reply

  Craciun Fericit!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.