Diverse

Cam ce gândesc eu…

        Joi dimineaţă am plecat spre Bucureşti, vineri seară m-am reîntors în Cluj. Au fost două zile, două zile ca şi un maraton în care am încercat să văd şi să cunosc cât mai multe. Dacă mi-ai fi spus acum un an, poate chiar jumătate de an că voi sta pe platourile de filmare Antena 1 din Bucureşti, ţi-aş fi zâmbit ironic. „Atât de repede? Ce tot vorbeşti acolo?”. Asta e ca şi acum 4 ani când un prieten de-al meu mi-a spus că am talent la scris şi că el crede că mă vor citi pe puţin 500 de oameni pe zi. Am pufnit şi am râs vreo 5 minute bune. „Pe mine? Cu ce scop să mă citească atâţia oameni? Tu realizezi ce spui acolo?”. Asta până când într-o zi m-am uitat peste statistici şi am văzut peste 1.600 de cititori unici în acea zi. Am scuturat puţin din cap şi m-am mai uitat încă o dată. „Ia uite că a avut dreptate. Se pare că până la urma urmei…” mi-am spus eu încă neîncrezătoare. „Dumnezeu are planuri mari cu tine” mi-a spus cândva o persoană pe care abia de o cunoşteam. Am ridicat din umeri şi mi-am spus că până la urma urmei are planuri mari cu oricine… să ne întemeiem o familie, să ne îndrăgostim, să creştem din toate punctele de vedere. Aşa că m-am pus pe genunchi şi I-am zis că „Doamne, nu ştiu ce planuri ai Tu acolo pentru mine dar oricare ar fi, nu mă lăsa să pierd contactul cu Tine”. Într-un fel mi-a fost frică. M-am speriat când am văzut că lucrurile în viaţa mea încep să se mişte şi să aducă circumstanţe de nebănuit. Ba chiar o perioadă nu acceptam să primesc complimente şi schimbam subiectul ori de câte ori eram lăudată pentru că mocnea în mine o frică de nebănuit, aceea de a nu deveni mândră şi de a nu-mi însuşi ce nu-mi aparţine, pentru că oricum de la Dumnezeu le aveam. „Cum să primesc eu laude pentru ceva ce-am primit?” îmi tot repetam. E uşor să pierzi contacul cu realitatea şi să ajungi să te priveşti cu alţi ochi, atunci când cei din jurul tău vor şi insistă să-ţi fixeze privirea asupra ta. Poate şi de asta reacţia mea ciudată, uneori parcă un pic prea sălbatică, atunci când mi se spune că am să fac lucruri mari. Încep să paralizez. Să simt aşa nişte furnicături prin piele şi stomacul cum mi se strânge. „Dacă o să mă pierd de tine Doamne?”. Mai am momente când aşa ca un vierme vine sentimentul ăsta de mulţumire de sine şi mi se strecoară prin fiecare bucăţică de corp. Ştiu că dacă-l las să mişune prin interiorul meu, o să ajungă să crească şi să crească…până când o să mă înghită. Până când o să fiu toată un vierme de mulţumire de sine. În acele momente alerg şi mă ascund undeva ca să-l omor. Nu pot lăsa să crească aşa ceva în mine.

   „Tu eşti o fată care ştii ce vrei Alina” mi-a spus Răzvan de la Neatza, care apropo, e un om de nota zece. Pentru moment am stat şi m-am gândit şi… am realizat că principalul lucru pe care îl vreau e să nu mă pierd pe mine, undeva pe drum acolo şi să uit de Dumnezeu. Nu m-aş putea suporta. De fapt, nu aş mai putea suporta. Nimic. Poate că spuneţi şi voi că „eşti o bisericoasă” cum mai îmi spun alţii când mă aud că iar vorbesc de cele divine. Da’ de unde! Mă chinui şi eu să-L găsesc pe El cât mai mult.  Cum vă spuneam, multe lucruri pe care nu le aşteptam şi nu mi le imaginam s-au întâmplat. E frumos, nu spun că nu. Dară… pe măsură ce creşti îţi dai seama că oamenii pentru a fi fericiţi, fac lucruri care-i fac nefericiţi. Ironic. Da’ tare ironic. Şi-atunci… prefer să mă ţin de Dumnezeul ăsta al meu şi să fiu făcută cum vor vrea ceilalţi. Ca-apăi pân’ la urma urmei liniştea sufletească-i ceea ce căutăm şi…eu o am.

Citeste si:

Diverse

Lumina scuipă pentru a reda vederea, întunericul scuipă pentru a orbi

Oamenii Lumină au un cod al lor. Se simt și cunosc de la distanță. Zâmbetul, privirea, chipul, modul în care pășesc... Toa...

Diverse

Nu ești tu orb?

Nimic nu poate fi mai rău decât să ai ochi și să nu vezi. Metaforic, desigur. Imaginează-ți... să intri pe ușa casei,...

12 Comments

 • avatar image

  Adriana

  nov. 19, 2012

  Reply

  Felicitări! Nu multe persoane au încredere în Dumnezeu, nu se roagă si nu îi mulțumesc pentru ceea ce primesc de la El. Mult succes în continuare! Ești o persoană minunată!

 • avatar image

  Tury

  nov. 19, 2012

  Reply

  Ohoo! 1600 de cititori! Felicitari!

  • avatar image

   Alina

   nov. 20, 2012

   Reply

   Mulţumesc frumos:)

 • avatar image

  Nelia

  nov. 19, 2012

  Reply

  Buna Alina, De ceva vreme te citesc ... tot la 2-3 zile. Azi m-am si abonat la newsletter :) Cuvintele tale au atat de multa incarcatura! Pe mine personal ma umplu pur si simplu de bucurie, de speranta si de mult, mult curaj! Foaaaaarte mult mi-ar placea sa te intalnesc si personal. Si.... sa-ti spun ceva: presimt deja ca asta se va intampla. Asa mi-a fost dat in viata asta: sa intalnesc tot felul de persoane cu care mi-am dorit enorm sa schimb doua-trei vorbe. Pana atunci, te pup si te imbratisez cu drag! Mult succes, spor si intelepciune in tot ceea ce faci!

  • avatar image

   Alina

   nov. 25, 2012

   Reply

   Bună Nelia. Mă bucur mult de tot că îţi sunt de folos. Momentan sunt în Cluj, dacă se întâmplă să vii pe aici, anunţă-mă şi ne întâlnim. M-aş bucura şi eu. Ai grijă de tine:)

 • avatar image

  Doru D. Ilioi

  nov. 20, 2012

  Reply

  Frumos, Alina! I'm proud of you! Asa sa ramai!

  • avatar image

   Alina

   nov. 20, 2012

   Reply

   Mulţumesc frate drag. Felicitări încă o dată pentru vestea minunată!

 • avatar image

  Persy

  nov. 20, 2012

  Reply

  Alina..urmaresc de ceva vreme ceea ce scrii. Si ma bucur sa vad ca nu te-ai "pierdut" printre lauri, laude si aprecieri la adresa ta, desi scrii minunat. Mi-e clar ca nu ai fi putut descrie atatea situatii in care m-am regasit si eu, daca nu le-ai fi trait. Ma bucur ca iti cladesti viata pe principii care au valoare, ma bucur ca te intorci mereu si mereu la Dumnezeu, fara de care viata noastra nu ar avea sens pe acest pamant. Articolele tale ma pun uneori pe ganduri, alteori imi dau curaj. Cred ca nu conteaza numarul cititorilor care acceseaza aceasta pagina, ci conteaza ca cei care o fac sa ramana cu ceva: cu un gand, cu un exemplu de viata, sa fie ridicati spiritual vorbind, sa aiba puterea sa mearga mai departe. Stiu ca nu e usor sa nascocesti idei, sa ai mereu ceva nou de spus sau de adus in atentia noastra. Dar El a pus acest dar in tine cu un scop: sa fii o mica lumina in intunericul din sufletele celor multi. Zideste pe Stanca si ramai tare prin puterea Aceluia care ne intareste inimile zi dupa zi. Si..ramai asa cum esti: credincioasa , increzatoare si cu zambetul pe chipul tau! Te imbratisez cu drag :)

  • avatar image

   Alina

   nov. 25, 2012

   Reply

   Îţi mulţumesc atât de mult pentru frumoasele tale cuvinte... Doamne-ajută. Te îmbrăţişez şi eu:)

 • avatar image

  River

  nov. 21, 2012

  Reply

  He's got the rivers and the mountains in His hands, He's got the oceans and the seas in His hands, He's got you and he's got me in His hands, He's got the whole world in His hands.

  • avatar image

   Alina

   nov. 25, 2012

   Reply

   Asta o cântam eu împreună cu ceva copilaşi:D

 • avatar image

  Ionuț

  ian. 04, 2013

  Reply

  Bun, dar ce părere ai de emisiunea "Neatza cu razvan si dani" ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.