ascuns in suflet

Când am devenit persoana aceasta?

De multe ori uităm că suntem oameni, uităm că suntem limitaţi şi încercăm imposibilul. Încercăm să fim ceva ce nu a mai fost nimeni niciodată şi să facem ceva ce nu s-a mai făcut. Vrem să reuşim pentru că am simţi că asta ne-a diferenţia de restul lumii. De ceilalţi. Numai că cel mai des ajungem să ne pierdem pe cale. Să ne pierdem identitatea şi lucrurile care odată ne caracterizau. Şi uite aşa, hoinărim pe străzi, dintr-o parte în alta, neînţelegând ce s-a petrecut şi unde a dispărut persoana care cândva eram noi.

Este înfricoşător. Aşa cum cineva după o operaţie estetică se uită în oglindă şi-şi atinge faţa, necrezând că persoana care se reflectă acolo este ea, procedăm la fel. Stăm în faţa unei oglinzi, ne privim sufletul, ne privim în ochi şi avem impresia că ne aflăm într-o altă dimensiune. Într-o altă lume şi într-un alt trup. Nu ne mai recunoaştem. Şi nu înţelegem când s-au produs acele schimbări. CÂND am devenit altă persoană? Parcă mai ieri alergam pe un câmp plin de flori, în picioarele goale şi cu părul fluturând în vânt. Eram copii. Eram inocenţi şi trăiam viaţa aşa cum ştiam. Simplu. Puţin mai târziu, a fost ca şi cum ne-am trezit dintr-un vis. Deodată aveam responsabilităţi, aveam datorii, grijuri şi nu ne-am mai permis să alergăm desculţi. Pentru că am crescut. Şi nici noi nu ştim când şi nici nu putem opri acest proces. Nu îl putem opri pentru că aşa trebuie să fie. E menit.

Prin urmare, continuăm să privim uneori spre noi, atunci când găsim puţin timp şi să ne minunăm. Să ne întrebăm, să fim nedumeriţi. Apoi, privim în jurul nostru, ridicăm din umeri şi ne întrebăm: „Când am devenit eu persoana aceasta?”.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

3 Comments

 • avatar image

  Claudia

  oct. 05, 2011

  Reply

  asa sunt de fericita ca ai revenit!!te.as imbratisa in momentul asta

 • avatar image

  tonko

  oct. 05, 2011

  Reply

  Acesta este mersul vieţii . Incerc să nu uit să ma joc ,să văd natura ,să mîngîi si să vornesc cu un animăluţ ,să mă bucur de mirosurile toamnei....poatr şi din cauza stresului şi a goanei continue am uitat aceste lucruri .

 • avatar image

  mimi

  oct. 06, 2011

  Reply

  Eu mi-am amintit de o melodie veche.....în ton cu tema....şi v-o dedic....:) http://www.youtube.com/watch?v=naxfg5UOIl4

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.