Diverse

Când am început să fugim de iubire?

If_you_go_away_by_2Lemuria

Oare când am început, ca oameni, să ne rănim intenţionat unul pe altul? Care-i bucuria din a spulbera un vis, frânge o inimă, zdrobi o ambiţie? Nici eu nu sunt mai presus, pentru că microbul ăsta de „care pe care” îţi intră în sistem fără să-ţi dai seama. Te trezeşti cu el. Şi-apoi, ai o viaţă de te luptat ca să-l scoţi de-acolo.

Cunosc oameni care fug de iubire, dar nu fug de curvie. Care fug de oamenii care-i sprijină, spre cei care-i ţin pe marginea prăpastiei, cu capul în jos. Când am ajuns să fugim de lucrurile bune? Când a fost acel moment în viaţă, când s-a activat în noi dorinţa de-a ne autosabota?

Mă sperie. Mă îngrozesc dorinţele noastre care ies la suprafaţă. De-a răni. De-a distruge. De-a înjosi. De-a descuraja. De-a bate. De-a ucide. De-a bârfi. De-a nega un Dumnezeu atât de real. În fiecare zi văd cum oameni doboară oameni. Cum inimi distrug alte inimi. Cum suflete ucid alte suflete.

Dacă am sta un pic şi ne-am gândi… Când am început noi să fim aşa? Când a fost momentul în care am simţit că negăm iubirea? Ce ne-a făcut să fugim de ea? Care-a fost întâmplarea, omul, situaţia care ne-a marcat aşa de tare, încât ne-a transformat inimile în mici cuburi de gheaţă?

Putem să ignorăm, să spunem că noi nu suntem aşa, sau putem să căutăm în interiorul nostru şi să scoatem noroiul. Să găsim dragostea. S-o reabilităm… Să ne reabilităm.

 

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

2 Comments

 • avatar image

  Stefan

  iun. 28, 2015

  Reply

  Noi nu fugim de iubire, fugim de ... dezamagire, iti spune asta o persoana care iubeste cat timp este iubit. Unele rani dispar putin cate putin cu timpul dar nu in totalitate...

 • avatar image

  carmen

  iul. 29, 2015

  Reply

  Oamenii acestia care fug de iubire au rezervorul gol fiindca n-au primit-o de la parinti. E greu sa te lasi iubit cand nu stii ce-i aia. E greu sa accepti o imbratisare cand in copilarie ai fost respins. Oamenii acestia si-au format un scut de aparare pentru a fugi de durere. Nu stiu, insa, ca durerea traita cu Dumnezeu aduce alinare si e singura cale spre vindecare. O simpla durere de cap si au nevoie de Nurofen in loc sa-L cheme pe Dumnezeu in ea. Si, astfel, durerea se transforma in suferinta... Cata vreme fugi de durere, fugi de viata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.