Diverse

Când e momentul să pleci?

 DSC_3430

Pleci când ştii că ai făcut tot posibilul, ba chiar un pic din imposibil. Când te-ai privit în oglindă şi ai realizat că ai oferit ce a fost mai bun din tine, că o variantă extra nu există.

 Pleci doar după ce ai căutat fiecare soluţie posibilă pentru problemă. După ce ţi-ai petrecut nopţile întorcându-te de pe o parte pe alta, pentru că somnul refuza să vină. Nu mai încăpea într-un loc în care erau mult prea multe gânduri.

 Pleci după ce ştii că ai fost atât de sincer cu tine şi cu celălalt, încât ai spus şi lucrurile care pot fi folosite împotriva ta. Ai comunicat, ai aşezat toate armele pe masă şi, dezarmat, ai stat drept, fără să te clatini.

Pleci atunci când în fiecare rugăciune de-a ta l-ai amintit şi pe el, acel om căruia îi doreai mai multă fericire decât ţie. Când lacrimile care au curs din ochii tăi şi-au făcut cărare către Dumnezeu, pavând un drum al smereniei şi binecuvântării.

 Pleci după ce ştii că ai oferit ce ţi-ai fi dorit să primeşti. Iubire, aşteptare, înţelegere, răbdare, căldură, linişte, suport. Toate la puterea a 3 a, uneori chiar înmulţite şi cu 2.

 Alegi să deschizi uşa pentru a păşi afară după ce ştii că ai reuşit să pui binele aproapelui mai presus de binele tău. După ce ştii că ai fost pregătit să-l accepţi cu tot cu trecutul lui şi cu bagajele pe care le-ar fi tras după el. După ce te asiguri că l-ai fi luat cu totul, fără jumătăţi de măsură şi nu doar pe bucăţele.

 Pleci abia după ce arunci la coş idealul tău, tiparul pe care l-ai aşteptat toată viaţa, şi îmbrăţişezi un tipar total diferit, pe care la început ţi-a fost greu să-l înţelegi.

  Pleci după ce te asiguri că celălalt o să fie bine, o să fie fericit şi nu o să fie foarte afectat. Atunci poţi să pleci.

 Ştii de ce poţi să pleci după ce ai făcut toate acestea? Pentru că pleci ţinând capul sus, având conştiinţa împăcată şi ştiind că mai mult de atât nu ai fi putut oferi. Chiar şi atunci când ţi se spune că tu nu a trebuit să renunţi la multe lucruri, zâmbeşti în tăcere, pentru că tu ştii câte sacrificii ai făcut şi câte nopţi nedormite ai petrecut. Pentru că dacă un om nu realizează că dovada cea mai mare este aceea în care eşti gata să lupţi alături de el, gata să încasezi lovituri care poate nu ţi se cuvin, atunci poţi să pleci liniştit.

 Pleci când singurul lucru care-ţi mai rămâne de făcut, e acesta: să pleci.

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

11 Comments

 • avatar image

  dan

  nov. 25, 2013

  Reply

  Ai mare dreptate in ce scrii, insa e foarte greu sa ai asa plecare, mai ales ca esti considerat si un fraier/pampalau/fara atitudine in cazul unei asa despartiri, insa pentru constiinta proprie asa ar trebui sa procedam toti.

  • avatar image

   Alina

   nov. 25, 2013

   Reply

   Ar trebui să ajungem în stadiul în care să ne intereseze mai mult ce simţim noi, şi să avem pace, decât ce spun ceilalţi.... Da, e posibil să ne considere fraieri, pămpălăi. Dar măcar sunt o fraieră care pune capul pe pernă liniştită şi plină de pace.

 • avatar image

  AlexMB

  nov. 25, 2013

  Reply

  ”Pentru că dacă un om nu realizează că dovada cea mai mare este aceea în care eşti gata să lupţi alături de el, gata să încasezi lovituri care poate nu ţi se cuvin, atunci poţi să pleci liniştit.” Așa este Alina. Nu are rost să lupți cu ”nevăzutul”. Dacă știi că ai dat tot din tine și acea persoană nu și-a dat încă seama de asta sau nu e recunoscătoare de lupta care ai dus-o pentru ea, atunci nu are rost să rămâi lângă ea. Trebuie să pleci. Probabil apoi îșî va da seama de ceea ce a pierdut. Ești foarte specială Alina. Doar prin faptul că îți așterni trăirile interioare, nu numai că te descrii pe tine, ci reușești să îi citești și pe alții prin tine, și mai ales reușești să dai din puțin din tine altora, care au nevoie să știe că pe lumea aceasta mai există și oameni ca tine.

  • avatar image

   Alina

   nov. 29, 2013

   Reply

   :) Îţi mulţumesc, Alex... Important e să avem conştiinţa împăcată:)

   • avatar image

    AlexMB

    nov. 29, 2013

    Reply

    Așa este Alina. Dacă noi nu vedem pe noi înșine oameni plăcuți și noi nu avem grijă de noi, atunci cine? Deși nu știu cine ar putea să vrea să plece de lângă tine, că eu unul nu aș vrea asta... Așa cum a spus și ”departe”. Cine ar vrea să renunțe la un om ca tine atât de special :)

 • avatar image

  departe

  nov. 26, 2013

  Reply

  Cine ar renunta la tine asa usor?

 • avatar image

  departe

  nov. 26, 2013

  Reply

  Nu stii tu multe..

  • avatar image

   Alina

   nov. 27, 2013

   Reply

   "Departe" ai dreptate. Nu ştiu nici măcar cine eşti...

 • avatar image

  anna

  mart. 24, 2014

  Reply

  Vrei sa spui ca i'ai zis ce simti pentru el chiar daca nu erai sigura ca si el avea aceleasi sentimente? Si eu sunt indragostita de un baiat dar nu as indrazni niciodata sa'i spun ceea ce simt pentru el..

  • avatar image

   Alina

   mart. 25, 2014

   Reply

   Ana, viaţa e scurtă. Fă-ţi curaj şi fă ceea ce te sperie :)

 • avatar image

  Catalina Toma

  mart. 25, 2014

  Reply

  ''Alegi să deschizi uşa pentru a păşi afară după ce ştii că ai reuşit să pui binele aproapelui mai presus de binele tău. După ce ştii că ai fost pregătit să-l accepţi cu tot cu trecutul lui şi cu bagajele pe care le-ar fi tras după el. După ce te asiguri că l-ai fi luat cu totul, fără jumătăţi de măsură şi nu doar pe bucăţele. [...] Pleci după ce te asiguri că celălalt o să fie bine, o să fie fericit şi nu o să fie foarte afectat. Atunci poţi să pleci." Subscriu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.