Diverse

Când părăseşti un loc de muncă, e ca şi după o despărţire

       Nutritie (1)Până acum m-am ferit să scriu personal de acest subiect pentru că e prea proaspăt şi am vrut să-mi pun gândurile în ordine. Am încercat să nu-i dau atât de mare însemnătate gestului meu, dar nu m-au lăsat să fac acest lucru acele zeci de mesaje pe care le primeam zilnic, reacţiile şocante şi telefoanele surprinse. „De ce am făcut asta?”, „Am fost conştientă?”, „Ce oare e în mintea mea?”, „Unde plec acum?” şi multe alte întrebări, după care au urmat afirmaţii de genul „Lasă că vei depăşi şi acest moment”, „Eşti bună în domeniu, păcat că ai plecat”, „Dacă tu ai luat decizia asta, probabil e cea potrivită”. Acestea sunt doar o parte din gândurile transmise către mine, gânduri care uneori mi-au adus un zâmbet pe buze, alteori un gust amar.

     De un lucru vă asigur. Mi-au fost şi îmi sunt dragi toţi colegii mei. Bine, aproape toţi. Am încercat ca în ultima perioadă să mă uit atentă la ei pentru a-mi întipări imaginea lor în memorie, pentru a-mi aminti micile lor gesturi care îi făceau diferiţi şi am realizat că în felul lor, îmi sunt tare apropiaţi. Aici, la Cluj, am învăţat ce înseamnă răbdarea, determinarea şi de multe ori, să laşi impresia că totul e bine, deşi în mintea ta ştiai câte frământări şi întrebări aveai. Sunt convinsă că perioada mea de peste un an în cadrul acestei familii m-a format pe mine ca şi persoană, mi-a scos la suprafaţă unele atitudini pe care nici eu nu mi le cunoaştem şi m-am provocat să-mi doresc în permanenţă să ating profesionalismul. Sunt convinsă, că într-un fel, şi eu m-au iubit în felul lor. Sper să nu mă înşel…

    Cât despre cei de la Bucureşti, nu m-am gândit că-mi vor lipsi chiar aşa mult. Mă trezesc dimineaţa şi parcă tot aştept telefonul lor să-mi spună că urmează să intrăm în direct. Îmi amintesc de scumpa Ioana, cum cu o voce matinală mă anunţa că „Pisiii în 5 minute intrăm în direct, mai ai timp să iei o gură de cafea”, de Dani care câteodată mă făcea să râd în hohote, alteori să râd a necaz…:)) Şi de Răzvan care a fost un gentleman tot timpul. Dintre corespondenţi, de Costi m-am ataşat eu aşa mai mult, pentru că am avut glumele noastre, uneori sărate, alteori mai dulci. De aceea, acum, dimineaţa îmi deschid laptopul şi intru repede pe Neatza ca să văd ce mai fac „ai mei” pentru că eu încă aşa-i consider, deoarece şi acolo a rămas o părticică din mine.

     Nu zic, de bună voie şi nesilită am luat decizia de a merge mai departe. Soseşte la un moment dat în viaţă momente când realizez că locul tău nu mai e acolo. E ca şi cum te-ai trezi dintr-un somn adânc şi-ţi dai seama că trebuie neapărat să sari din pat şi să trăieşti mai departe. Am avut motivele mele, pe care prefer să nu le dezbat aici şi acum. M-am frământat mult, e drept. Iar acum, când de dragul conversaţiei mai discut cu unul-altul de posibilitatea reîntoarcerii mele în televiziune la un alt post, simt într-un fel, că parcă mă pregătesc să înşel. Nu e uşor să iei o decizie majoră care schimbă cursul vieţii tale, mai mult, atunci când deja acel lucru a început să facă parte din viaţa ta zilnică. Demisia aceasta a fost ca şi o despărţire de cineva drag, însoţită de priviri derutate din partea unora şi de înţelegere şi victorie din partea altora, de întrebări mai mult sau mai puţin pertinente şi de afirmaţii, constatări care de care mai veridice sau nu. Şi în toate cazurile, oamenii trebuie să fie conştienţi că totul se întâmplă cu un motiv. V-am pupat.

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

11 Comments

 • avatar image

  Calin

  mart. 20, 2013

  Reply

  Viata merge mai departe. E un semne de profesionalism ca pastrezi discretia asupra motivelor reale. :) Frumoase ginduri pt echipa pe care ai avut-o!

 • avatar image

  Florin Coman

  mart. 20, 2013

  Reply

  Frumoase cuvinte, pline de atitudine pozitiva. Cred ca oriunde te vor purta pasii in viata, cu o astfel de atitudine, vei atrage mereu energii pozitive si oameni care iti seamana. Mult succes!

  • avatar image

   Alex

   mart. 20, 2013

   Reply

   https://alinailioi.ro/o-atitudine-pozitiva-face-aproape-totul/2852 ;)

 • avatar image

  Costi Ivascu

  mart. 20, 2013

  Reply

  Frumos spus!! Imi pare nespus de rau ca pleci! Sunt corespondent la Neatza de 4 ani dar, crede ma, si eu tot de tine m-am atasat cel mai mult!! Oricum, noi pastram legatura, fie pe FaceBook, fie pe telefon!! Ne auzim ori de cate ori este nevoie si daca ai, vreodata, nevoie de ceva, nu trebuie decat sa suni! O sa ne fie foarte dor de tine! Pup si bafta multa!!

 • avatar image

  Claudia

  mart. 21, 2013

  Reply

  Uneori mai trebui sa facem si schimbari :) si nu uita : Nimic nu e intamplator !

  • avatar image

   Alina

   mart. 26, 2013

   Reply

   Să ştii că chiar aşa e. Totul e cu un scop:)

 • avatar image

  Sanyi

  mart. 24, 2013

  Reply

  Ori ce dar sa nu pleci din Cluj.

  • avatar image

   Alina

   mart. 24, 2013

   Reply

   De ce nu?:)

   • avatar image

    Sanyi

    mart. 27, 2013

    Reply

    Sti de ce? Pentru ca, Clujul este un oras frumos, in care gasesti de toate. Un oras destul de curat si cat se poate de civilizat. Hai ca mai merita sa ramai, biserici ca in Cluj nu mai gasesti nicaeri in tara, dar si oameni frumosi si buni la suflet.

    • avatar image

     Alina

     mart. 28, 2013

     Reply

     Oameni de toate felurile sunt peste tot Alex. Am fost rănită de oameni şi în Cluj, nu sunt aici cei mai frumoşi şi mai buni. Peste tot găseşti fel şi fel

     • avatar image

      Andreea

      apr. 01, 2013

      Pleci din Cluj, pleci. Si eu sunt prima care se bucura. :) ca vii spre sud. ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.