Diverse / special pentru voi

Câte ceva despre „România, trezeşte-te!”

Vizite: 9851

   Sunt împreună cu nişte prietene într-un mall din Cluj, stând şi povestind liniştite. Deodată, rămân cu furculiţa în aer, pentru că se aude o voce puternică: „România, trezeşte-te!”. Mă uit derutată în jur, am crezut că încep să aud deja voci ţinând cont de faptul că au fost atâtea proteste. Dar nu, aceeaşi privire de mirare o aveau pe faţă şi prietenele mele. „România, trezeşte-te” se mai aude încă o dată, cu un ecou răsunător în tot mall-ul. Ne ridicăm de la masă şi alergăm spre un loc de unde putem vedea ce se întâmplă. Jos, mai mulţi protestatari s-au adunat şi au hotărât că e timpul ca şi cei din mall să se trezească. Un băiat blonduţ alerga de colo-n colo cu un megafon în mână, de undeva de sus zburau flyere, iar din toate buzunarele au început să se scoată telefoanele pentru a fotografia sau filma. După câteva strigăte sănătoase de-ale protestatarilor, cei de la pază, „gardienii destinului” s-au trezit şi şi-au făcut apariţia. Aleargă câteva ture sănătoase după băiatul vioi, după care îl încolţesc şi-l pun la pământ, neuitând să-i aplice câţiva pumni şi câteva picioare sănătoase. Blonduţul se face ghem şi-şi fereşte faţa de loviturile date cu sete de către agenţii de pază, care, victorioşi confiscă megafonul galben, ridicându-l în sus ca pe un trofeu de aur. Au câştigat, spun ei.

     După câteva priviri ameninţătoare, protestatarul se îndreaptă spre ieşirea din mall. Când mai să iasă pe uşă, „bărbaţii în negru” s-au gândit că l-au lăsat să scape ieftin, prin urmare au alergat după el şi l-au pus din nou la pământ, făcându-l pe săracul băiat să simtă din nou gustul piciorului în stomac. Vizibil alarmată, o iau pe o prietenă cu mine şi alerg pe scările rulante, pentru a ajunge la locul acţiunii. Prea târziu. În locul unde stăteau înainte nu se mai află decât nişte flyere împărţite de protestatari, şi ele murdare şi călcate în picioare. Ieşim afară, să vedem dacă nu pot să dau de săracul băiat. Pe partea cealaltă de stradă, se află băiatul nostru blond, împreună cu câţiva prieteni. Încep să îl strig, dar prea târziu pentru că am fost întreruptă de un alt înfocat „România, trezeşte-te!” din partea lui. După nici câteva secunde, agenţii de pază din nou alergau după el, în plină stradă pentru a-i mai aplica puţin din „tratamentul” sănătos cu care l-au obişnuit. Mai mult, doi se află lângă mine şi vorbesc prin staţie cu cei care s-au dus în urmărire, întrebându-i dacă „au pus mâna pe ceva”. Se pare că nu, pentru că numai după un minut, se întorc spre intrarea din mall, cu mâinile în buzunar şi frunţile încruntate. La intrare, o doamnă se uită spre ei ameninţător, spunându-le: „Într-o zi, veţi lua şi voi aşa o bătaie”. Nu mi-am dat seama dacă femeia respectivă a prezis viitorul sau a aruncat o ameninţare.

     Mă îndrept spre protestatarii rămaşi în mall, pentru a-i întreba dacă au filmat sau fotografiat ceva din scenele tocmai petrecute. După câteva refuzuri, priviri urâte şi ridicări din umeri, o fată mi-a promis că-mi va trimite câteva fotografii. Nu a făcut-o. Mă abţin.

   Prin urmare, mă îndrept dezamăgită spre scările rulante, descoperind că agenţii de pază au trezit animalul din ei, iar protestatarii, ei bine, ei… trageţi voi concluziile. Eu nu am făcut decât să descriu şirul de evenimente petrecute, şir care sunt convinsă că nu a început în seara de sâmbătă seară, 4 februarie, şi nici nu s-a încheiat atunci.

Imagine preluată de pe:  epistolepentruzeus.wordpress.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

11 Comments

 • avatar image

  tonko

  feb. 06, 2012

  Reply

  Sarut mina ! Toate firmele de paza sint ale fostilor securisti sau ale actualilor . Asta spune tot despre metodele lor !

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 06, 2012

   Reply

   Protestatarii nu aveau ce căuta în mall cu asemenea intenţii, agenţii de pază nu trebuiau să acţioneze ca nişte animale.

   • avatar image

    Oliviu

    feb. 06, 2012

    Reply

    On-topic: Așa este, protestatarii au greșit pășind în Mall cu intențiile lor iar agenții de pază probabil din lipsa de ocupație, au exagerat cu mult peste limita bunului simț ca să recupereze zilele obișnuite și liniștite de lucru. Off-topic: Noua fotografie de pe site este foarte frumoasă!

    • avatar image

     Alina Ilioi

     feb. 08, 2012

     Reply

     Îţi mulţumesc frumos Oliviu:)

 • avatar image

  Cristian

  feb. 06, 2012

  Reply

  am fost acolo,pfuai... mall-u e un spatiu privat,cum sa te gandesti sa faci protest acolo =)) ii ca si cum as veni pe terenu cuiva as intru in casa si as striga la portavoce Romania trezeste-te :))) tului setea de schimbare face pe om sa nu mai gandeasca

 • avatar image

  Ionuț

  feb. 06, 2012

  Reply

  Câteodată nu te mai interesează ce fac alții. Simți nevoia să te exprimi liber. Nu știu dacă a fost teribilism sau exasperarea care a pus stăpânire pe el, dar și-a exprimat opinia și dorința lui.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 08, 2012

   Reply

   Da, e adevărat ce spui...

 • avatar image

  Cristian

  feb. 06, 2012

  Reply

  cei de la paza l-au imbrancit cam tare ce-i drept,ei sunt pusi acolo ca in situatii de genu sa actioneze violent ca cei din jur sa realizeze ca nu ai voie sa intri si sa strigi,cand incalci legea asa patesti.Si baiatul stia ca posibil o sa incaseze niste lovituri,inseamna ca ii rezistent ;)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 08, 2012

   Reply

   Este posibil, oricum nu sunt de acord cu actele de violenţă. Consider că se poate rezolva şi altcumva, decât cu pumnul sau piciorul.

 • avatar image

  vremsinoi

  feb. 08, 2012

  Reply

  Romania trezeste - te!!!

 • avatar image

  Cristian

  feb. 08, 2012

  Reply

  Din pacate nu se alege varianta non violenta,se spune ca revolutie fara sange nu se poate,ce popor crestin suntem daca l-a omorat pe Ceausescu exact pe 25 decembrie?,de ce vrem sa schimbam o clasa politica cu alta cand stim ca ei ne reprezinta pe noi adica caracterele noastre? ii ca si cum ai schimba doua carpe intre ele.Sa isi faca treaba ca de aia i-am ales si noi sa ne facem treaba de oameni cu bun simt si crestini cum ne-am declarat la recensamant.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.