afla despre.. / Diverse

Cinci întrebări pe care trebuie să ţi le pui în viaţă

Vizite: 16339

36681dc

Einstein a spus că dacă ar avea o oră ca să rezolve o problemă de care ar depinde viaţa lui, ar folosi 55 de minute ca să pună întrebările potrivite. Dacă simţi că vrei mai mult de la tine, de la viaţă, de la cei din jurul tău, înseamnă că ceva lipseşte şi trebuie să descoperi ce. Dacă ai un sentiment ciudat, pe care nu-l poţi descrie în cuvinte, cu siguranţă sufletul tău încearcă să-ţi spună ceva. Pentru a-mi da seama de ceea ce se întâmplă în interiorul meu, mi-am pus cinci întrebări:

1. Dacă ai avea ocazia să te poţi vedea într-o oglindă aşa cum eşti tu cu adevărat, te-ai uita? Să ţi se vadă pe chip inima, faptele, gândurile, sentimentele, obiceiurile…

2. Dacă ar trebui să alegi o singură persoană cu care să rămâi pe pământ, pe cine ai alege?

3. Din toate amintirile din trecut, ai posibilitatea ca doar una pe una să ţi-o aduci aminte. Cu care rămâi?

4. Eliminând toate obstacolele, neţinând cont de bani, fiind totul posibil, ce meserie ai alege să practici?

5. Mai ai doar o săptămână de trăit. Ce alegi să faci în ea?

Cinci întrebări la care caută să-ţi dai un răspuns. Reflectează, fii sincer faţă de tine şi îndrăzneşte să stai faţă în faţă cu adevărul. Apoi trage o linie. Şi întreabă-te de ce nu vrei să te vezi cum eşti cu adevărat? Te temi de ceea ce-ai putea să vezi acolo? De… urâţenie?

Acea singură persoană cu care ţi-ai petrece viaţa este şi persoana care se află acum alături de tine? Amintirea pe care alegi să o ţii minte are o semnificaţie mare pentru tine, pentru inima ta. Meseria pe care ai vrea să o practici este ceea ce faci acum? Săptămâna care ţi-a mai rămas ar trebui să fie întreaga ta viaţă. Să ai curajul să îţi asumi riscuri. Să faci ce te face fericit. Să fii conştient de sfârşit.

Poţi să acţionezi. Încă nu e prea târziu.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

1 Comment

  • avatar image

    valy

    feb. 05, 2015

    Reply

    fara intrebari nu sunt raspunsuri!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.