special pentru voi

Cum identifici omul POTRIVIT pentru tine?

418735_168455073263618_141577732618019_255610_1579760040_n

        În viaţă te intersectezi cu diferite feluri de oameni şi ai de făcut  alegeri grele referitoare la ei. Uneori pui în balanţă anumite aspecte, încercând să găseşti un răspuns întrebărilor pe care le ai. Câteodată eşti derutat. Nu mai ştii nici tu bine ce vrei sau ce simţi. De cele mai multe ori, tot ce e nevoie e să te dai un pas în spate, să faci puţină linişte şi să cauţi în inima ta. Acolo vei descoperi că omul potrivit pentru tine e cel care scoate la iveală cea mai bună variantă a ta.

Omul potrivit pentru tine nu te trage în jos, ci te duce sus, printre nori. Te ajută să vezi ce e dincolo de zid, dincolo de obstacole şi de zona de confort.

El te ia de mână, te ajută să te ridici din locul din care ai căzut, şi-ţi arată un început acolo unde credeai că e sfârşit.

Într-un mod miserios doreşti să-i povesteşti viaţa ta, modul în care ai suferit, ştiind că tot ce spui, depozitezi într-un loc sigur. În inima lui.

Nu desconsideră lacrimile care ţi-au curs pe obraji în trecut, tocmai de aceea se străduieşte acum să te facă să zâmbeşti cât mai des.

Îţi dă liniştea şi siguranţa că totul o să fie bine, chiar dacă factorii externi spun cu totul altceva.

Omul potrivit pentru tine e cel care-ţi umple golurile, nu care te secătuieşte puţin câte puţin. E cel care te face să înfloreşti, nu să te usuci.

Omul potrivit pentru tine se pliază perfect pe forma sufletului tău, intrând cu uşurinţă pe poarta inimii tale.

Omul potrivit te face să fii un om mai bun. Zâmbeşti mai des, ierţi mai mult, te cerţi mai puţin. Cel care te transformă într-o variantă mai rea a ta, nu e omul potrivit.

Omul potrivit ţie, vede ceea ce alţii nu văd la tine: inima ta caldă, sufletul blând, frumuseţea interioară. Şi te iubeşte pentru asta.

Omul potrivit te face să te simţi bine în pielea ta. Cel care îţi aminteşte constant de defectele tale, înseamnă că nu e omul potrivit.

Omul potrivit pentru tine, când e la distanţă, te face să-ţi doreşti să ieşi din tine şi să mergi să-l îmbrăţişezi. Şi să nu-i mai dai drumul.

Omul potrivit te susţine, îţi este un sprijin moral şi un sfătuitor bine intenţionat.

Omul potrivit pentru tine e acela la care te gândeşti prima oară când ai o bucurie sau un necaz. Mintea ta îţi aminteşte de cel cu adevărat important.

Omul potrivit pentru tine e acela spre care alergi cu braţele deschise, sperând să te prindă şi să te ţină mereu lângă el.

Omul potrivit pentru tine e din Dumnezeu.

P.S. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi mă vor vota la secţiunea 8, categoria CEL MAI BUN BLOG, http://www.radardemedia.ro/pagina-de-vot-premiile-radar-de-media-editia-primavara-2014/

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

25 Comments

 • avatar image

  Ciprian Barsan

  feb. 04, 2014

  Reply

  Din in ce mai greu găsesc cuvinte de apreciere. Va citim cu bucurie...

  • avatar image

   Alina

   feb. 04, 2014

   Reply

   Vă mulţumesc foarte mult!

 • avatar image

  Florin

  feb. 04, 2014

  Reply

  Adevarul gol,goluţ!

  • avatar image

   Alina

   feb. 04, 2014

   Reply

   :)

 • avatar image

  Lavinia Humeniuc

  feb. 04, 2014

  Reply

  Frumos articol! Eu am gasit omul potrivit si ma bucur.

  • avatar image

   Alina

   feb. 05, 2014

   Reply

   Mă bucur pentru tine! :)

 • avatar image

  valentin

  feb. 05, 2014

  Reply

  toti oameni sunt potrivitii...fiecare are un loc.big puzzle :-) doar sa cauti...

  • avatar image

   Alex

   feb. 05, 2014

   Reply

   Valentin, afirmatia ta e neterminata si de aceea nu poate fi evaluata ca adevarata sau falsa decat la general. :P Am mai auzit eu afirmatii de genul "As fi putut face casa cu orice fata" din partea unor persoane foarte mature si inaintate in varsta. In multe lucruri nu-mi permit sa ii contrazic, dar aici imi permit. Nu contrazic absolut, ci doar spun ca trebuie o calibrare a ipotezeor. Daca poti face casa cu orice fata, se inchid toate tarabele care dezbat subiectul relatiilor si toata lumea se duce acasa fericita pentru ca am rezolvat marea dilema a tineretii: cine iti este potrivit. Nu oricine iti este potrivit! Eu am niste principii care pentru unii par cam grele iar eu ma gandesc la faptul ca lor nu li se aplica chiar toate. Dar tot am o dilema: dupa ce le regandesc, nu mi se pare ca numai mie mi se pot aplica, ci oricui. Si nu stiu pe cine sa pun la indoiala: gandirea mea sau parerea majoritatii? Cred ca am un talent innascut, chiar satisfactie, de a sta contra curentului in astfel de situatii. Ma simt ca un extraterestru.

   • avatar image

    sirop de bucurie

    mart. 12, 2014

    Reply

    Si cand te gandesti ca extraterestrii nu exista... :P Mi-a placut modul tau de a privi lucrurile, dar ce faci cand nu stii daca pers respectiva e potrivita pt tine, dar iti dai seama ca daca te apropii vei ajunge sa te implici? Nu stiu daca ai simtit asta vreodata...

   • avatar image

    Alex

    mart. 12, 2014

    Reply

    Cineva care vorbea despre relatii a zis la un moment dat: "Cand nu stii ce sa faci, nu face nimic!" Vorbesc din perspectiva unui barbat: atunci cand initiezi ceva fara sa stii ce vrei de fapt, creezi numai confuzie. De aceea, daca chiar respecti cealalta persoana, si nu stii exact ce vrei, stai de-oparte pana aflii. Timpul pare sa iti fie cel mai mare dusman in momentele cand iti place cineva si tu stai pe loc. Insa el iti este cel mai mare dusman daca actionezi in conditiile in care nu stii ce vrei, creezi confuzie, si daca nu se termina bine, ajungi chiar sa frangi acea inima. Pentru ca nu il mai poti da inapoi, si altfel nu poti repara problema asa cum ti-ai dori. Am simtit, nu pentru ca nu stiam daca imi e potrivita. And it's burning!

 • avatar image

  valentin

  feb. 05, 2014

  Reply

  rreformulez.: toti oamenii se potrivesc.fiecare isi are locul....adica;fiecarei persoane i se potriveste o alta persoana.

 • Cum identifici omul POTRIVIT pentru tine? | Neclintit.com

  feb. 05, 2014

  Reply

  […] Sursa: Alinailioi.ro […]

 • avatar image

  Calina

  feb. 06, 2014

  Reply

  woauu...felicitari pt blog,imi place enorm cum scrii.Domnul sa'ti de'a izbanda in tot ce faci si sa te binecuvanteze! Felicitari!

 • avatar image

  Adriana

  feb. 06, 2014

  Reply

  Asa e, cand vei intalni omul potrivit, vei stii cu siguranta ca e el!

  • avatar image

   Alina

   feb. 06, 2014

   Reply

   Corect :)

 • avatar image

  deliserdangboydani

  feb. 08, 2014

  Reply

  Cand cauti omul potrivit ar fi bine sa nu ai atatea pretentii enumerate mai sus ci dimpotriva sa le satisfaci altora! (putin imature cuvintele)

  • avatar image

   Alina

   feb. 08, 2014

   Reply

   Spor la îndeplinit!

 • avatar image

  David Viorel Dogar

  feb. 13, 2014

  Reply

  De asta nu l-ai gasit inca... E prea lunga lista de asteptari. :)) Uneori si tu trebuie sa il faci pe el mai bun.

  • avatar image

   alina ilioi

   feb. 15, 2014

   Reply

   De unde ştii că nu l-am găsit?

 • avatar image

  Adina

  feb. 18, 2014

  Reply

  Cineva zicea ca, atunci cand inima si mintea au aceeasi parere, inseamna ca ala e omul potrivit. :)

 • avatar image

  Iosif

  feb. 25, 2014

  Reply

  "Teoria ca teorie, dar practica ne omoară." Teoretic cât se poate de bine punctat.. Și apreciez articolul. Mulțumesc și Dumnezeu să te binecuvinteze!

  • avatar image

   Alina

   mart. 04, 2014

   Reply

   Mulţumesc şi eu! :)

 • avatar image

  Vasile Cretu

  feb. 16, 2015

  Reply

  Îmi place, îmi place disertația. Spune multe, însă, o spune în multe cuvinte. Sper că cineva, cu o capacitate satisfăcătoare de analitică obiectivă, va reduce totul în cateva fraze. De ce ? De-a lungul vieții citim multe cărți, dar reținem așa de putin. Învățăm o poezie și o știm toată viața. Atât postarea cât și filmul ce prezintă aceste afirmații sunt superbe ! Aș vrea să învăț pe de rost toate aceste afirmații, dar sunt un muritor de rând. NU, nu vreau să fiu un tocilar. Curaj copii ! Vă provoc să realizați ceva, pe baza acestui text, ceva ce va avea valoarea unei rugăciuni șlefuită de-a lungul secolelor, până ce devine un crez. Se prinde careva !? P.S. Bineînțeles, insist să se dea autorului acestei postări tot meritul.

  • avatar image

   Alina

   mart. 21, 2015

   Reply

   Sunteţi minunat, domnule Vasile!

 • avatar image

  Elena

  iun. 10, 2015

  Reply

  Absolut superb! Felicitari sufletului din care s-au nascut aceste ganduri minunate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.