ascuns in suflet

Dac-ar fi venit viața cu instrucțiuni…

dream_catcher_by_fairylady19007-d7p8obf

Brusc, m-am trezit într-o lume din care nu am crezut niciodată că am să fac parte. O lume care din afară se vedea cumva, și din interior altcumva. Se spune că în viață te maturizezi atunci când cazi de la mare înălțime și te lovești brusc de pământ. Mai exact, de realitate. Ori lovitura mea a fost prea dură, ori înălțimea prea mare.

Mi-am repetat de nenumărate ori că lumea exterioară nu poate să-mi afecteze lumea interioară. Dar ce faci atunci când exteriorul face parte și din interiorul tău? Și nu mă refer aici la lucrurile lumești, ci la oameni. Ce te faci când oamenii încep să-ți afecteze omenia? Nu au făcut-o forțat, ci de cele mai multe ori le-am dat eu voie. Nu știu de ce, dar m-am născut cu o naivitate în oameni de neegalat. Sau o credință în ei. Și așa am ajuns să iert chiar dacă nu mi s-a cerut, să fac chiar dacă nu merită, să lucrez de la 17 ani pe două parale și să nu am curajul să-mi cer drepturile. Cam asta e istoria vieții mele: mi-e rușine de rușinea altora.

Așa că mi-am zis că nu am ce face decât să devin tot mai puternică. Să tac, să înghit și să mă rog pentru sănătatea sufletului și a minții mele. N-am crezut, dar și acum îmi răsună-n cap vorbele prietenei mele: ”ai grijă, că dacă mai continui așa, atunci când o să vrei să te bucuri de ceva, nu o să mai poți sau nu o să mai știi cum”. Am zâmbit resemnat. Nu i-am mai spus că probabil am atins acel stadiu deja. Am bucurie, dar singura bucurie interioară pe care o am e Dumnezeu.

N-am mai scris de mult tare. Și mi-e un dor de nedescris de liniște și de peniță. Mi-e dor de mine, mai exact. Și nu știu ce să fac, pentru că la răscruce de drumuri nu există semnalizări și nici semne. Dreapta sau stânga? Unde s-o iei, când mintea îți e prea aglomerată de gânduri și întrebări?

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

7 Comments

 • avatar image

  iuditha

  ian. 08, 2016

  Reply

  chiar ca nu ai scris demuult,am intrat aproape zilnic pe blogul tau si imi ziceam:"doamne da sa fi scris ceva":))Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa iti dea succes in tot ceea ce faci!

 • avatar image

  G'man

  ian. 08, 2016

  Reply

  Cand mintea e prea aglomerata de ganduri si intrebari urmeaza calea inimii :)

 • avatar image

  Studio Galati

  ian. 08, 2016

  Reply

  Foarte la obiect spus. Chiar daca nu recunosc , multe femei se gasesc in situatia ta. Chiar si eu...

 • avatar image

  Elisa

  ian. 08, 2016

  Reply

  Just stop and pray, and God will guide you. Listen to His voice. He will never let you!

 • avatar image

  Ioa

  ian. 09, 2016

  Reply

  Cunoscut destul de bine prin ce treci....parca m-ai decris pe mine....Cel mai bun lucru, Alina draga....e sa iti iei un timp pt tine,asa,doar tu cu Dumnezeu si sa vezi El ce planuri are....Departe de oameni,de ideile lor si de influentele lor....prea rare si prea putin pozitive!:-)

 • avatar image

  Beni

  ian. 14, 2016

  Reply

  Hai acasa ;)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 16, 2016

   Reply

   Unde e acasă, Beni? :)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.