ascuns in suflet

De când ne-am luat „la revedere”…

1306315076_the_moment_i_said_it_by_didit_didot-d2q8mxm

De când ne-am luat „la revedere”, te-am închis bine într-o cutie şi am siglilat-o. Am înghesuit acolo şi amintirile noastre, zâmbetele din miez de noapte şi conversaţiile până la ore târzii. Am pus un lacăt mare, am rostit un „Dumnezeu cu mila” şi mi-am văzut mai departe de viaţă.

Nu am plâns decât o dată, şi atunci pentru cinci minute. Nu ştiu dacă am făcut-o pentru că eram copleşită sau pentru că eram uşurată că nu mai trebuia să te port în spate. Nu am căutat nici o explicaţie, şi nici nu am pus întrebări. Pur şi simplu m-am îndepărtat fără să mă mai împotrivesc.

În ziua următoare, simţeam că vin de la înmormântare. Nu ştiam dacă te-am îngropat pe tine, sau pe mine. Dar ceva ştiam că a murit.

Visele nu m-au lăsat să te uit. Au ţinut să-mi amintească de tine în cel mai straniu mod… Le-am luat şi pe ele, şi le-am îndesat într-o altă cutie a uitării. „Nu şi de data asta” le-am spus un pic revoltată. Şi iată că merg mai departe.

E mai simplu să mă gândesc că totul a fost un vis. Că tu nu exişti, de fapt, în realitate. Că realitatea este doar ceea ce simt acum, şi ce văd. Iar tu nu eşti în ea. Ştiu, e prosteşte să mă conving că eşti ireal. Oare?

De când ne-am luat „la revedere”, am râs de multe ori. Dar niciodată ca înainte. Acum am râsul unui om matur, pe care viaţa îl forţează să accepte lucrurile aşa cum vin. Am vorbit de multe ori, dar niciodată cu fluturi în stomac.

Abia acum, în această seară am realizat că noi ne-am luat „la revedere”, nu „adio”. Iar la revedere înseamnă că există o dată viitoare!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

7 Comments

 • avatar image

  Maria

  iun. 29, 2014

  Reply

  Balsam pe suflet , multumesc ! Off , ce se intampla cand spui totusi adio si nu mai exista o data viitoare ?? cand nu te mai intorci din drum odata plecat hotarat . Uneori simt ca acest adio e un raspuns ferm a lui revedere care se repeta ca o lectie neinvatata :)

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Maria, pe mine mă linişteşte un gând: Dumnezeu e în control!

 • avatar image

  ida

  iun. 30, 2014

  Reply

  Daca esti pentru el cu siguranta va mai fi multe dati viitoare. Fii iubita!

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   :) Asemenea, Ida!

 • avatar image

  Edmond Gabriel Rontu

  iul. 05, 2015

  Reply

  Nu exista "ne-am luat la revedere". Daca iti iei ceva, iti iei adio, in ideea ca nu te mai v

 • avatar image

  Edmond Gabriel Rontu

  iul. 05, 2015

  Reply

  ...in ideea ca nu te mai vezi cu respectivul. Ai de ales intre "ne-am spus la revedere si ne-am luat adio" :*

  • avatar image

   Alina

   iul. 10, 2015

   Reply

   :)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.