afla despre.. / Diverse

De la cine pot învăţa?

      Nu există oameni de la care nu ai ce să înveţi. Fie înveţi de la ei cum să fii bun, cum să lucrezi şi cum să iubeşti; fie înveţi cum să nu trăieşti, cum să nu iubeşti şi cum să nu faci. Dacă suntem atenţi, totul în viaţă ne învaţă.

     Am ales că lucrez cu oamenii pentru că-mi place să cunosc. De asta sunt pasionată de domeniul social. Pentru că vreau să aud poveşti, să văd oameni şi să cunosc vieţi. În fiecare zi mă întâlnesc cu oameni diferiţi: doctori, designeri, psihologi, directori, bucătari, veterinari, fotbalişti, vânzători, şomeri, copilaşi, etc. Fel şi fel de categorii. Am ocazia să stau cu fiecare în parte, cel puţin o oră. Să stau şi să ascult povestea lor, să aud viaţa lor. De multe ori, rămân impresionată. Privesc plină de admiraţie cum omul din faţa mea a ales să lupte şi a ales să trăiască. Să trăiască în adevăratul sens al cuvântului. Din păcate, de câteva ori am privit tristă şi dezamăgită. Unii oameni au uitat să trăiască. Au uitat… că inima le mai bate. Pur şi simplu stau şi aşteaptă să treacă ziua, ca mai apoi să vină alta, tot la fel. Şi uite aşa… ajung să învăţ de la fiecare în parte câte ceva. Câte o lecţie. Uneori învăţ aceste lecţii într-un mod plăcut, cu zâmbetul pe faţă, alteori trebuie să accept faptul că există în lume şi urât, tristeţe şi răutate. Aceasta e realitatea în care trăim. O realitate în care dacă nu eşti conştient de ea, s-ar putea să te pierzi undeva pe drum.

    Învaţă. Lasă pe oricine să te înveţe. Lasă copilaşul acela mic să te înveţe cum să iubeşti. Lasă bolnavul să te înveţe cum să apreciezi sănătatea. Lasă măturătorul să te înveţe ce e smerenia. Lasă bătrânul să te înveţe ce înseamnă anii. Lasă-i, pentru că a învăţa să înveţi, nu e un paradox, e înţelepciune.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

5 Comments

 • avatar image

  Alex

  mart. 17, 2012

  Reply

  Asa este.Multi oameni au povesti extraordinare de viata si ar fi bine ca toti sa invatam de la ei cate ceva.Inca mai sunt multi oameni cu asemenea povesti care si-a dori sa fie ascultati asa de oameni ca tine.Felicitari inca o data pentru ceea ce faci.

 • avatar image

  Tury

  mart. 19, 2012

  Reply

  Lăsatul, e foarte greu pentru unii

 • avatar image

  mihai

  mart. 22, 2012

  Reply

  trebuie sa luam de la fiecare tot ce e mai bun!

 • avatar image

  Bianca

  ian. 04, 2014

  Reply

  am o curiozitate. ce profesie ai?

  • avatar image

   Alina

   ian. 07, 2014

   Reply

   Jurnalistă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.