Diverse

Despre iubire, într-o zi de duminică

        Să ştii să iubeşti este o artă, ar spune mulţi. Eu aş spune că să ştii să iubeşti, necesită timp, cunoaştere, răbdare, sacrificiu, renunţare la propriul eu şi nu în ultimul rând, curaj. Se vorbeşte mult despre iubire. Unii spun că vine brusc, alţii că vine odată cu trecerea timpului, pe parcurs. O parte din oameni sunt de părere că există un singur „el”, o singură „ea”, cealaltă parte crede că predestinarea este doar o poveste. Când merge bine, iubirea e frumoasă. Când suferi, iubirea e un blestem. Se scrie des despre dragoste. Poeţi celebri, scriitori consacraţi şi filozofi care au căutat să pătrundă dincolo de esenţă, au încercat să descrie acest sentiment. Au căutat să poată transmite, să poată aşeza pe o foaie de hârtie albă, sau îngălbenită de vreme, ce este această iubire pe care majoritatea oamenilor o caută.

   Dacă nu iubeşti, nu trăieşti, se mai spune de colo-n coace. Asta să însemne că atunci când nu simţi, eşti un om viu cu simţiri moarte? Poate că da, poate că nu. Spuneam că ai nevoie de curaj ca să iubeşti. Oho, şi încă ce curaj. Ai nevoie de acel curaj pe care nu îl întâlneşti nici măcar la soldaţii care stau în primul front de luptă. Curajul care îţi trezeşte fiecare părticică a corpului, curajul acela nebun care-ţi aleargă prin vene şi te umple de adrenalină. Dacă vrei exemple, poţi privi în jurul tău şi observa. Da, poţi, pentru că încă mai există iubirea adevărată. Mass media, societatea şi comercianţii nu au reuşit încă să ascundă acest sentiment care nu costă nimic material, ci costă ceva sentimental. Iubirea aceasta de care scriu, nu o întâlneşti într-un film romantic, când teatral, bărbatul îi şopteşte la ureche femeii că „voi rămâne alături de tine până când moartea ne va despărţi”. Iubirea aceasta o întâlneşti într-o casă liniştită de la marginea oraşului, într-un apartament central, poate că pe un pat de spital sau undeva, într-o cabană din pădure, departe de ochii oamenilor. O poţi detecta destul de uşor, iar cunoscătorii ştiu asta. Acel foc din ochi care te atrage, acel zâmbet cu subînţeles şi parcă acel acord tacit de „până la moarte”, aceste lucruri fac parte din dragostea adevărată. Acestea sunt cele care fac omul mai frumos, acestea sunt care dau puteri de nebănuit şi care întrec orice barieră. Nu e acel sentiment care dispare după câteva zile. Nu, dragul meu, aceea poate că a fost doar o scânteie care s-a chinuit să aprindă un foc.

      Iubirea nu schimbă în rău. Nu, acea nu e iubire, este egoism sau orice altceva. Degeaba spui că iubeşti dacă acţiunile tale arată altceva. Ţine minte un lucru: Ceea ce spui tu, se aude. Ceea ce faci tu, strigă peste ceea ce spui. Iubeşti? Dacă da, încearcă să descoperi mai mult din ceea ce e iubirea. Încearcă să faci ceva diferit, pentru că oamenii care se opresc în faţa tiparelor, sunt oamenii care vor rămâne mereu blocaţi în obişnuit, în normalitate. Iar iubirea, este orice altceva, numai obişnuită nu!

httpv://www.youtube.com/watch?v=pr9YVD05x8M&feature=autoplay&list=FLxwcsfodUtiNtqFu-r-s1pg&playnext=1

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

9 Comments

 • avatar image

  Sanyi

  aug. 19, 2012

  Reply

  Alina, tocmai ca iubirea adevarata coasta, coasta mai intai jertfirea EU-lui, ceea ce multora nu le place. Iubirea sau dragostea te face, sa fi servitor si nu servit inca un lucru greu de acceptat pentru majoritatea oamenilor. Mereu aceste cuvinte: de ce tocmai eu? Eu sa las de la mine? NU, nu vreau sa fiu mai prejos decat altii. Asta este una dintre multele motive pentru care ne lipseste atat de mult Iubirea. Ia cum este descrisa dragostea de catre unul la care "Dragostea" ia iesit in cale: Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

 • avatar image

  Danu

  aug. 20, 2012

  Reply

  Am si eu o intrebare: Daca stii atat de multe de ce nu le pui si in practica ca sa iti gasesti iubirea? Sau vorbesti despre cum ti-ai dori sa se intample sau sa fie.deoarece in realitate doar 10 la suta e real societatea e un amalgam de oameni dar eu sper sa iti gasesti jumatatea si sa sa fii happy:).

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   Şi eu sper să îmi găsesc jumătatea

 • avatar image

  Danu

  aug. 20, 2012

  Reply

  Si un sfat: Cauta iubirea langa tine. nici nu stii cine tie aproape de tine si nu are curaj sa isi marturiseasca sentimentele.(fa tu primul pas).

 • avatar image

  Moodyblues

  aug. 22, 2012

  Reply

  Cine suntem? Unii chiar se intreaba macar o data in viata. Altii, zi de zi, cautand sensul si scopul existentei lor in aceasta lume. S-a spus la un moment dat ca atunci cand doi oameni vorbesc, de fapt sunt sase persoane care poarta acea conversatie: cel care se infatiseaza lumii, cu straiele sale cele mai frumoase, cel tinut ascuns dar de care suntem constienti ca exista si, nu in ultmul rand, cel despre care stim ca exista dar nu cunoastem nimic despre el, cel care ne surprinde uneori in mod placut sau teribil. Iubirea. Ea este anestezia care ii face pe oameni sa se inhame la acest drum de explorare a celuilalt, de intelegere a lui si, uneori, de acceptare a sa asa cum este. Pentru ca, pana la urma, asta inseamna sa iubesti: sa stii cele mai intunecate secrete ale celuilalt si, cu toate acestea, sa il iubesti asa cum este. Tot ea este cheia catre celalalt, cheia care deschide universul sau si il face sa se dezvaluie pe deplin in fata ta, cheia care il face sa arate cine este cu adevarat, fara teama de blamare sau de respingere. Iubirea ne face sa descoperim in noi insine ultimul Eu, cel de care nici noi nu avem habar si care ne minuneaza si ne incanta zi de zi, facandu-ne sa vedem ca putem iubi intr-un mod divin sau... putem uri demonic. Totul este un joc de teatru real, ciclic, obositor si revigorant pentu ca, daca iubirea ne da aripi sa zburam prin lumea celuilalt, cautand ceea ce am tanjit toata viata si regasindu-ne pe noi acolo, la final, dupa ce vom fi desoperit cu adevarat cine este Celalalt, obositi de acest zbor, ajungem sa vedem numai diferentele dintre noi, hidosenia si defectele sale. Atunci iubirea ramane doar o aroma din trecut, o umbra racoroasa din ceea ce a fost odata. Cand totul se naruie iar noi cu aripile frante ne izbim de pamantul uscat si arid, realizam cat de obositi suntem, cat am investit in zborul nostru si cata deznadejde am adunat in inimile noastre. Si, cand credem ca nu mai avem puterea de a ne ridica la cer, o noua iubire se naste si totul o ia de la capat, curat, inocent, sublim, cu speranta ca de data aceasta vom zbura necontenit. Atata rautate in lume, atata lipsa de iubire. Ce poate fi mai aprig, mai teribil, mai monstruos si mai covarsitor decat sa pui doi oameni care nu se iubesc laolalta. Lipsa iubirii conduce la lipsa respectului, la pierderea noastra ca oameni, la pierderea sufletului nostru, a gingasiei si inocentei, la lipsa esentei vietii. Iar unii mor asa.

 • avatar image

  denisa

  aug. 30, 2012

  Reply

  Mi-au uns sufletul cuvintele tale...

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   Mă bucur mult

 • avatar image

  River

  sept. 04, 2012

  Reply

  "And all my money won`t another minute buy Dust in the wind all we are dust in the wind dust in the wind..."

  • avatar image

   Alina

   sept. 06, 2012

   Reply

   Dust in the wind...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.