Diverse

Din promisiunile oamenilor, am ajuns preşedinte

„Lasă că într-o zi ne auzim şi te ajut”. Sună cunoscută fraza, aşa-i? Ce trist este atunci când oamenii îşi dau drumul la gură, scot pe gură nişte cuvinte pe care nu le mai pot lua înapoi! Şi, mult mai trist este atunci când alţii le cred şi îşi pun nădejdea în ele!

Vreau să încep acest articol prin a mărturisi că de multe ori şi eu am făcut promisiuni pe care mai apoi le-am uitat. Şi îmi e ruşine, pentru că aşa ceva nu trebuie uitat. Aşa ceva trebuie scris pe inimă şi păstrat cu sfinţenie. Şi da, de multe ori facem promisiuni, promisiuni pe care le facem atât de uşor şi le uităm atât de repede! Promisiuni care ar trebui să semnifice ceva, să fie pentru noi vorba pe care nu o putem rosti, dacă ştim că nu o vom putea îndeplini. Spre exemplu, eu, din promisiunile oamenilor am ajuns în diferite locuri şi în diferite situaţii. Mi s-a promis un loc de muncă mult mai bun, loc pe care nici în ziua de astăzi nu l-am primit. Mi s-au promis lucruri, sentimente, interviuri, articole, colaborări. Şi mereu mi-a crescut inima şi abia am aşteptat. Am aşteptat nerăbdătoate aşa ca şi un copil. Am aşteptat până când răbdarea mea s-a sfârşit, soarele a apus şi am plecat capul. Am realizat că am fost minţită. Că acele promisiuni, pentru acea categorie de oameni, nu au însemnat nimic. Şi atunci mi s-au deschis şi ochii. Am învăţat că în majoritatea cazurilor, 50% din ce spune un om e adevărat, în mod special dacă spune ceva în favoarea ta. Am împrumutat bani care nu mi s-au mai dat înapoi nici în ziua de astăzi, cu promisiuni că îi voi primi în maxim o săptămână, deşi a trecut luni întregi de atunci. Am dăruit câte o bucăţică din mine oamenilor care mi-au promis acelaşi lucru înapoi. Se pare că am rămas cu un loc gol. Şi uite aşa, am crescut făcându-mi-se promisiuni. Am crescut cu promisiunea că nu mă va durea când voi merge la stomatolog. De fiecare dată m-a durut. Mi s-a promis loialitate eternă. Într-un final, am ajuns să văd spatele acelei persoane cum se pierdea undeva în depărtare. I-am dat jucăria mea copilului din bloc cu mine, cu promisiunea că mi-o aduce înapoi. A fost ultima oară când am văzut-o. Bunicul meu a promis că nu mă va părăsi niciodată, dar uite-l acolo, într-un sicriu. Şi creştem, creştem cu speranţa că într-o zi toate promisiunile făcute nouă se vor îndeplini. Că prietenul care spune că toată viaţa va fi cu noi, chiar va fi, că atunci când ni se promite ajutor, ni se va da şi că atunci când un om promite că ne va înapoia ceva, chiar se va întâmpla.

Zilele trec, anii trec şi ei…la fel şi oamenii. Şi aşa cum trec şi oamenii, trec şi promisiunile. Promisiuni care trebuiau de ani sau luni întregi să fie îndeplinite. Promisiuni mari, făcute de către oameni care consideram noi, că sunt la fel de mari. Dar odată ce nu au făcut ce au spus, în ochii mei au devenit mici. Atât de mici încât abia îi mai văd. Şi de fiecare dată când aud o promisiune, îmi amintesc că din promisiunile oamenilor, am ajuns preşedinte. Preşedintele credibilităţii.

 

 

Fotografii preluate de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

13 Comments

 • avatar image

  Marius

  nov. 13, 2011

  Reply

  Foarte adevarat.eu am invatat sa vorbesc despre intentiile mele unor oameni si sa mentionez,nu stiu sigur,poate ca voi face,sa mai vedem daca pot face asta si rezultatul este ca pentru oamnei este ca si cum ai face o promisiune,asta vor sa auda ei desi nu am spus-o ca sigur voi face un lucru,ca mai apoi sa-mi reproseze ca le-am promis si nu am facut.Vointa si infaptuirea sant de la Domnul.

 • avatar image

  lusy

  nov. 14, 2011

  Reply

  un articol superb..felicitari pentru el...asa e...traim cu speranta ca multe promisiuni ni se vor implini...si la urma putine dintre ele raman in picioare...de ce?pt ca omul e tot om si de multe ori nu are cum sa implineasca ceea ce spune...ce bine e ca Il avem pe Dumnezeu care tot ce promite cu privire la noi face si ne ramane credincios..

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 16, 2011

   Reply

   Îţi mulţumesc. Aşa este, e bine că îl avem pe Dumnezeu

 • avatar image

  Romeo

  nov. 14, 2011

  Reply

  Exista si altfel de oameni, Alina. Iti promit :) O zi frumoasa.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 14, 2011

   Reply

   Da Romeo, ştiu. Numai că sunt rari. Prea rari:p

   • avatar image

    Nelutu

    nov. 14, 2011

    Reply

    Promit ca sunt prea rari ;)) Ps: Felicitari domnisoara Presedinte!

    • avatar image

     Alina Ilioi

     nov. 16, 2011

     Reply

     Mulţumesc domnule "Neluţule"

 • avatar image

  Cata

  nov. 14, 2011

  Reply

  Singurul care Isi tine cu credinciosie toate promisiunile: Dumnezeu.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 16, 2011

   Reply

   Aşa e.

 • avatar image

  Lilli Wagner

  nov. 14, 2011

  Reply

  Foarte frumos articolul... Încerc sa-mi reamintesc daca ți-am promis ceva si nu am făcut.... As mai avea ceva timp, câtă vreme mai trăiesc!!!!!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 16, 2011

   Reply

   Mulţumesc surioară dragă. Lasă că dacă mi-ai promis, îţi readuc eu aminte:))

 • avatar image

  Claudiu

  nov. 16, 2011

  Reply

  Stiu senzatia.Mi-as fi doris sa nu inteleg acest articol,dar descrie bine o mare parte din viata mea.Se va schimba asta vreodata?Sau trebuie studiez ceva pentru a stii cand cineva "vorbeste fara cap"?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 16, 2011

   Reply

   Nu ştiu dacă se va schimba Claudiu vreodată asta. Trebuie doar să fim conştienţi că nu tot ce se spune, se şi face:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.