afla despre..

Dragostea nu va pieri niciodată. Așa scrie în Biblia mea

12923356_581599085336385_3295025652756697397_n

Mi-au trebuit câteva minute bune ca să mă reculeg. Mai exact, să adun bucăți din mine care au căzut când am văzut acel video în care o soție pe nume Ile, vorbea la înmormântarea soțului ei. Tânără atât ea, cât și el. Mămică. M-aș fi așteptat să întrebe: ”de ce eu?” sau să spună că ”era atât de tânăr…”.

În schimb, cu voce tremurândă dar hotărâtă, a spus câteva cuvinte pe care îți trebuie putere să le rostești: ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru cadoul pe care mi l-a dat: pe Mark. Da, voi binecuvânta pe Dumnezeu în orice vreme. Dumnezeu îmi vindecă inima. Nu-mi spuneți condoleanțe. Nu vreau să primesc condoleanțe, ci binecuvântări.”

Îți trebuie putere. Putere să nu arăți cu degetul spre Dumnezeu și să nu îl întrebi de ce tu, de ce ți-a luat iubirea vieții, de ce acum și de ce așa. Sunt convinsă că pe Ile o doare. E anormal să nu o doară, mai ales că și-a iubit soțul atât de mult. Însă, mai presus de durere e, e conștientizarea că are un Dumnezeu care e drept. Care e mai presus de orice înțelegere omenească.

Pentru mine au fost ca o palmă pe față vorbele ei. Ca un duș rece. Pentru că eu, cel mai probabil, aș fi pus la îndoială lucrurile de mai sus. Aș fi urlat. L-aș fi făcut nedrept pe Dumnezeu care mi-a luat tatăl copilului meu micuț. Așa aș fi considerat că mă vindec eu. Și o recunosc, deși știu că voi fi judecată. Și ce? Mai bine să spun ce simt, decât să mimez ceva ce nici voi nu credeți.

Există câteva iubiri mai presus de cele omenești. Iubirile acelea care sunt fondate pe Dumnezeu, care au la temelie dragostea necondiționată.

”Dragostea nu va pieri niciodată. Așa scrie în Biblia mea” a mai spus Ile. Îți mulțumesc. Mulțumesc că mi-ai reamintit puterea dragostei. Că m-ai inspirat să-mi doresc să iubesc sănătos, din toată inima și cu o iubire care nu va pieri niciodată. Mulțumesc, Ile, că prin durerea ta, mi-ai readus aminte ce scrie și în Biblia mea:

… ” Dragostea …este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla in mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
Dragostea …nu va pieri niciodata.” 1 Corinteni, cap. 13

Eu nu îți spun condoleanțe, Ile. Știu că nu asta îți dorești. Eu îți spun că dragostea nu va pieri niciodată și că „Ferice de cei ce plâng, cãci ei vor fi mângâiati„.  Așa scrie în Biblia mea.

 

 

Citeste si:

afla despre..

Life done right!

RO: Cred că în ultimii ani am crescut mai mult ca niciodată! Nu știu dacă se datorează greutăților, sau faptului că am de...

afla despre..

Ce să fac când nu răspunde medicul?

De câteva luni trăim într-o perioadă foarte incertă. Nu o dată mi s-a întâmplat să am nevoie să pun câteva întreb...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.