special pentru voi

E în regulă

Vizite: 7948

Hold_me_by_Harmonium

Când treci printr-un proces dificil, o despărţire, o moarte a cuiva drag sau o perioadă extraordinar de grea, lumea îţi spune că nu e în regulă să pierzi controlul. Societatea îţi spune să fii tare, să menţii privirea ridicată şi să nu laşi să se vadă că eşti afectat. Oamenii îţi spun să ascunzi ce simţi, să ignori durerea şi să mergi mai departe. Prostii! Dacă ignori, o să ajungă să se agraveze. Tocmai de aceea, ca să nu se infecteze durerea ta, îţi spun azi că e în regulă să suferi.

E în regulă să mănânci „junk food”, ciocolată sau îngheţată până simţi că nu mai poţi. E permis de data aceasta.

E în regulă să zaci o zi întreagă în pat, cu perdelele trase şi telefonul ascuns pe undeva. Şi poţi să faci asta fără să te simţi vinovat.

E în regulă să nu-ţi doreşti să vorbeşti cu nimeni, să nu vrei să vezi pe nimeni. Asta nu te face un antisocial.

E în regulă să stai în casă, îmbrăcat în pijamale şi cu părul ciufulit.

E în regulă să plângi. Cât vrei tu.

E în regulă să te joci pe calculator, să te uiţi la seriale sau la filme.

E în regulă să ignori toate mailurile, mesajele şi telefoanele. Să uiţi de ele.

E în regulă, pentru că-ţi este permis asta numai pentru câteva zile. Sunt zilele tale în care ai dreptul să fii oricum altcumva. Sunt zilele în care ai voie să fii un dezastru natural. Dar trebuie să înţelegi că după aceste zile, e de datoria ta să te ridici din pat, să te speli pe faţă, să pui pe tine haine curate şi să ridici capul. E de datoria ta să continui lupta şi să fii puternic. Pentru că după aceste zile, nu mai e în regulă nimic din ce-am scris mai sus. Ai avut timpul tău, perioada în care ţi-a fost permis să pierzi controlul. Acum, capul sus şi continuă lupta!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

P.S. Doar o zi se mai poate vota alinailioi.ro la secţiunea 8, categoria CEL MAI BUN BLOG, http://www.radardemedia.ro/pagina-de-vot-premiile-radar-de-media-editia-primavara-2014/

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

2 Comments

 • avatar image

  Alexandru

  sept. 01, 2013

  Reply

  Asa e Alina.Nu trebuie ascunsa durerea.Trebuie sa o lasi sa "se scurga" din tine pentru ca dupa cum ai spus si tu, se va agrava situatia apoi.Bineinteles ca nu trebuie sa te dai niciodata batut.Trebuie "sa continui lupta" asa cum ai spus si tu.

 • avatar image

  Alex

  sept. 04, 2013

  Reply

  Mare adevar! Stii cine intelege asta? Cei care se neglijeaza pe ei pentru a fi la dispozitia celor din jur chiar si atunci cand sufera! Pentru ca ceilalti vor considera retoric.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.