Diverse

Eşti pregătit pentru ce-ţi oferă reţelele de socializare?

Anul acesta am fost la aproximativ trei nunţi în care mirii s-au cunoscut în domeniul virtual: pe facebook sau hi5. Pe deasupra, am auzit deja de încă vreo cinci nunţi şi încă altele care vor mai avea loc, în care cei doi îndrăgostiţi s-au cunoscut tot pe facebook. Eu personal, am amici buni pe care i-am cunoscut pe facebook, hi5 sau alt site de socializare, am ajuns să ne cunoaştem şi în realitate, iar acum încă păstrăm legătura. Să fie reţelele de socializare principala poartă spre cunoştinţe noi?

Nu am să mă ascund de nimeni, îmi place să-mi petrec timpul pe reţelele de socializare. Aici am cunoscut oameni noi, poveşti nemaipomenite şi am împărtăşit momente unice. Chiar dacă au fost doar în domeniul virtual. Totuşi, pe lângă multele beneficii pe care le aduc aceste site-uri, sunt şi câteva dezavantaje.

1. Îţi formezi o imagine falsă despre tine, iar într-un final uiţi cine eşti cu adevărat. Este tentant să îţi maschezi defectele şi să-ţi creşti calităţile. Cine ar putea rezista unei aşa ocazii? Poţi să pari mai bun, mai inteligent, mai perspicace, amuzant, prietenos, vorbăreţ, îndrăzneţ şi multe altele. Dar oare aşa să fie realitatea? Să ai aceste calităţi şi atunci când te întâlneşti faţă în faţă cu persoana respectivă sau cu alte persoane?

2.Fotografiile pot să inducă în eroare. Cu toţii ştim că există persoane fotogenice şi persoane pe care o fotografie nu le avantajează. De exemplu eu, cred că par mai înaltă de 1,67 în fotografii. Dar în realitate tot cu 1.67 rămân. Din păcate, programele de modificat fotografii ne dau şanse pe care în viaţa reală nu le-am avea decât dacă am merge la estetician. Multe fotografii sunt mult prea retuşate şi ajung să nu mai reflecte realitatea. Chiar şi în revistele pentru femei, pentru bărbaţi, fotografiile cu artişti şi cu vedete. Nu ştiu cu ce te ajută faptul că îţi schimbi culoarea ochilor în fotografii, forma feţei sau alte defecte care ţi se pare ţie că le ai. Realitatea nu o poţi schimba atât de uşor. Şi nici expresia feţei celui cu care te vezi pentru prima oară nu o vei putea schimba: aceea de şoc, de groază. Ţie ţi-ar plăcea să-ţi dai întâlnire cu Beckham şi să apară ciocănitoarea Woody? Nu cred.

3. Mimica feţei, limbajul trupului, expresivitatea este pierdută. Ştiai că pur şi simplu nu poţi agrea o persoană pentru că expresivitatea acesteia te îndepărtează? Sunt convinsă că de multe ori nu ţi-a plăcut o persoană doar pentru felul cum se uita, cum dădea din mâini prea des, cum folosea diferite expresii ale feţei care nu erau necesare. Ei bine, acestea nu le poţi întâlni în domeniul online. De asemenea, şi dificultăţile de vorbire, cât şi defectele vorbirii sunt mascate de către un computer conectat la internet.

4.Va fi greu de depăşit bariera virtual-real. Nu în toate cazurile, dar în majoritatea cazurilor, a fost greu să se depăşească acea barieră. Ai avut şi tu parte de un moment jenant în care nimeni nu spunea nimic şi tot ce ţi-ai fi dorit ar fi fost să pleci? Ei bine, de un astfel de moment vorbesc. Dacă nu ştii cum să spargi gheaţa, dragul meu, nu o forma.

5.Este posibil să ajungi să pierzi contactul cu realitatea. Aici nu consider că este nevoie să spun mai multe, propoziţia în sine este sugestivă.

Sunt mult mai multe lucruri de spus, dar acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante. După cum am spus, sunt o adeptă a folosirii reţelelor de socializare, am şi eu cont de facebook dar trebuie să fim conştienţi de argumentele pro şi contra folosirii lor. Dacă ţi-ai găsit jumătatea pe internet, dacă ţi-ai găsit cel mai bun prieten sau consilierul, sunt cât se poate de fericită pentru tine. Dacă nu, chiar sper să o găseşti. Dar nu uita că este un drum lung de parcurs până când vei putea spune: „cunosc această persoană cu adevărat”. Eşti pregătit pentru ce-ţi oferă reţelele de socializare?

 

Imagini preluate de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

6 Comments

 • avatar image

  Sabin

  iul. 20, 2011

  Reply

  Sunt cu dus si intors aceste retele de socializare. Cateodata se pot intampla lucruri destul de neplacute daca nu avem grija. Sunt si cazuri fericite, nu zic nu, dar se intampla si multe din cauza acestor retele de socializare. Am cont pe majoritatea, le folosesc, mai pun o poza, dar mai mult de 5 minute pe zi nu stau.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iul. 20, 2011

   Reply

   Eşti un caz fericit:d

 • avatar image

  perfect money

  iul. 22, 2011

  Reply

  yo sincer revizitez blogu' asta ca-i frumoasa fata din header :D dar daca tot sunt aici ia sa citesc si articolele :| din cate vad eu viata virtuala e la fel ca cea reala numai sexu' nu :| si in viata reala oamenii pot fi inexpresivi pentru ca vor sa pastreze aparente sa joace teatru... oamenii mint si in viata reala... si in viata reale pot sa fie pozele false in sensul ca vezi un 90 60 90 si poti sa ai un soc daca spargi un silicon din greseala... cred ca "retelele de socializare" (ce denumire suspecta) sunt folosite pentru ca fac mai usoara comunicarea, desigur unele femei maritate folosesc sa caute amanti, unii barbatii sa caute minore... alte persoane isi cauta un job.. dar ideea ramane rapiditatea in comunicare

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iul. 22, 2011

   Reply

   Îţi mulţumesc, fata din header sunt eu:)

   • avatar image

    perfect money

    iul. 23, 2011

    Reply

    ce sa zic, te cred pe cuvant si intr-adevar esti frumoasa, daca nu erai asa religioasa erai perfecta asa esti doar frumoasa, asta imi place la tara asta ca are foarte multe femei frumoase :D ;) revenind la subiect, retelele sociale o sa devina si mai "reale" de exemplu despre facebook se zvonea ca vrea in viitor sa fie folosit si la cumparaturi... cum ar fi sa te duci la supermarket si sa te intrebe: platiti cash, cu cardul sau contul de facebook? :D

    • avatar image

     Alina Ilioi

     iul. 23, 2011

     Reply

     Nu sunt o persoană religioasă. Sunt una credincioasă:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.