Diverse

Full time job, part time lover

     Au trecut vremurile când femeile stăteau doar la cratiţă şi creşteau copii. Ne-am emancipat, cum s-ar spune. Şi nu e ceva rău, nu e rău deloc, numai că lucrurile care erau valoroase acum câteva decenii acum sunt… de mâna a doua.

      Adevărul trist este că acum avem un serviciu solicitant, uneori chiar două, iar când ajungem acasă tot ce căutăm este patul. Ca să dormim în el. Ne-am înarmat cu serviete, laptopuri, diplome, telefoane şi costume sobre, cu o doză mare de răbdare şi dorinţa de a arăta că suntem la fel de bune sau chiar mai bune decât bărbaţii. Am pus deoparte aragazul şi aspiratorul, am privit mândre înainte şi ne-am hotărât: vom lucra. Şi asta am făcut. Am lucrat orice gen de meserie, ne-am angrenat în cele mai dificile curse şi am rezolvat cazuri imposibile. De multe ori i-am lăsat pe bărbaţi cu gura căscată şi chiar şi pe acele femei care au ales să stea acasă, să fie casnice. Am făcut toate acestea şi totuşi, ambiţionate de acest „concurs” şi de noul statut de femei cu servicii, unele dintre noi am pus pe locul doi viaţa amoroasă. Ne-am gândit că suntem încă tinere, că avem timp să ne îndrăgostim în viitor, după ce ne-am format o viaţă profesională de succes. Doar că atunci când succesul a venit, odată cu el au venit şi responsabilităţile, prin urmare, timp şi mai puţin de iubit. Timpul a trecut, iar odată cu el şi noi. Ne-am uitat în jur derutate, am văzut un munte mare de probleme dar nici o soluţie. Nu ştim unde am greşit, nu ştim ce a putut merge rău pentru că ne-am organizat pas cu pas viaţa, am urmat îndeaproape planul, dar am rămas singure sau relaţia noastră scârţie. Pe cât de sigure suntem în viaţa profesională, pe atât de nesigure suntem în cea sentimentală. Şi uite aşa, ajungem la o anumită vârstă să vizităm psihologi renumiţi, să ne înscriem pe diferite siteuri, doar pentru că nu am avut timp sau nu am acordat atenţia necesară unei relaţii.

      Mă uit şi eu în jurul meu, mă uit şi sunt convinsă că există o soluţie, că există un răspuns. Că femeile care profesează, pot avea şi o căsnicie fericită. Trebuie doar să aibă grijă ca pe parcurs, să nu se transforme în femei cu full time job, part time lover.

Imagine preluată de pe:  http://www.thepersonaldevelopmentcompany.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

8 Comments

 • avatar image

  un prieten sincer

  apr. 29, 2012

  Reply

  Pt tine esti sigura ca ai solutia? Si tu lucrezi prea mult si ai lasat dragostea pt altadata... take care >:d<

  • avatar image

   Alina

   apr. 29, 2012

   Reply

   Nu confunda lucrurile. Niciodată nu voi lăsa dragostea pentru altădată. Pur şi simplu nu l-am întâlnit, iar decât să am o relaţie de dragul de a o avea, mai bine nu. Aştept... şi cu siguranţă aşteparea va fi răsplătită:)

   • avatar image

    un prieten sincer

    apr. 29, 2012

    Reply

    Gandesti corect, dar insist sa ai grija ;)

 • avatar image

  Horatiu

  apr. 29, 2012

  Reply

  ganduri adevarate si de multe ori dureroase... Doamne ajuta sa intelegm voia Ta in si cu viata noastra si sa ramanem vesnic in ea!!

 • avatar image

  WindowsCluj

  mai 05, 2012

  Reply

  Cred ca Scârțâie e cuvantul corect in loc de scârţie...parerea mea :) http://dexonline.ro/definitie/scartaie Si articolul e dragut :P

  • avatar image

   Alina

   mai 06, 2012

   Reply

   S-a mâncat o literă din neatenţie şi grabă. Crede-mă, ştiu ce înseamnă cuvântul "scârţâie":) Mulţumesc

  • avatar image

   un nimeni celebru

   mai 10, 2012

   Reply

   esti un imbecil nene...buna asta dex online .. "nu exista retardati,ci doar romanii needucati"

 • avatar image

  Sebastian Alexandru

  mai 12, 2012

  Reply

  Frumos, dar termini atat de brusc articolul. Cat sa fie pentru efect maxim.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.