special pentru voi

Gânduri din avion

Vizite: 4533

 airplane-alone-cute-fashion-girl-Favim.com-280353

Eram în avion și mă gândeam ce aș spune dacă aș avea șansa la un ultim gând, și ce persoană aș alege pentru a-i spune acel lucru. Știu, poate că sună puțin macabru sau a ultimatum, dar cred că ceea ce ne ține legați de realitate sunt aceste gânduri mai mult sau mai puțin sumbre.

De mică am simțit că nu vreau să trec prin viață ca gâsca prin apă. Că vreau să las ceva în urma mea. Ceva care să arate că am fost pe acolo. Ceva care să ajute altora, celor care rămân după mine. Ceva care să spună în locul meu că EU AM FOST PE AICI. Nu din vanitate, ci din dorința nespusă a omului de a conta, de a nu-și înceta existența într-un fel sau altul.

Nu am reușit să-mi răspund întrebării ce aș spune și cui aș spune ultimele mele cuvinte. Aș vrea să știu, totuși. Probabil că în momentul de față, aș alege să scriu câteva cuvinte, care să rămână pentru toată lumea. Nu consider că am ceva foarte important de spus, dar cred că fiecare om, înainte de moarte, realizează ce contează cu adevărat.

De altfel, mi-am dat seama că ne grăbim să trăim, de parcă cineva ne aleargă din spate. Suntem nerăbdători, ne gândim mereu la ziua de mâine fără să mai savurăm prezentul, ne e dor de trecut, plănuim pentru următorii 10 ani, economisim pentru zilele negre, păstrăm ”farfuriile bune” pentru musafiri sau evenimente speciale.

Și pentru ce?

Ca să nu ne garanteze nimeni ziua de mâine.

Ca să nu o trăim pe cea de azi.

Ca să nu știm cui i-am spune un ultim gând.

Ca să realizăm înainte de moarte că suntem morți de mult, oricum.

Eu una vreau să mănânc din farfuria cea bună. Să-mi cumpăr ceva frumos din economii. Să mă bucur de prezent. Să trăiesc cât mai puțin în trecut. Să-mi permit să greșesc și să mă iert pentru asta. Să știu cui i-aș spune ultimele mele cuvinte, și care ar fi ele.

Citeste si:

special pentru voi

Dragă Românie…

Draga mea Românie.... Te-am iubit cu înverșunare încă de când am început să mă îndrăgostesc de cuvintele tale. În c...

Social / special pentru voi

Unde este dragostea?

În săptămâna care a trecut, i-am întrebat pe invitații mei din emisiunea pe care o prezint, ce consideră ei că le lipsesc ...

3 Comments

 • avatar image

  Marin Toma

  oct. 24, 2015

  Reply

  Neataa! M-a pus pe ganduri textul tau, ca intotdeauna. Eu stiu ce as spune si cui. As mai spune un ”Te iubesc”. Zi vesela!

 • avatar image

  dependentadedumnezeu

  nov. 17, 2015

  Reply

  Tot ce imi doresc acum e ca in acele ultime momente doar sa pot zambi, multumita de ce las in urma asta. De aceea, azi ma lupt sa traiesc ca atare.

 • avatar image

  Cristian

  dec. 20, 2015

  Reply

  Lui i-ai spune ultimile cuvinte si acestea ar fi si primele pentru inceputul nesfarsit alaturi de El . " Acum dar vin la Tine Domnul meu si stiu ca ti-a fost dor de faptura mainii tale . "

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.