ascuns in suflet

Gânduri învelite-n flori.

Vizite: 11408

good_morning_by_byebyeanna-d3fmvc6

Ieri mi-am amintit că de mult nu am mai plâns în braţele cuiva. Stăteam în mână cu lalele primite în dar şi cu o ceapă zambilă, şi învârteam între degete funia roşie-albă. Cumva mă simţeam ca o copilă de nici 4 ani, la o masă mare, pe un scaun înalt de pe care nu-i ajung nici măcar vârfurile picioarelor jos. Da, era imaginea unei fetiţe cu lacrimi sclipindu-i în ochi.

Până când mi-am amintit că eu nu-mi permit luxul de a fi slabă. Nu acum. Îţi permiţi să fii un om slab când ai pe cineva mai puternic lângă tine. Sau când ştii că e cineva acolo care să te prindă. Să-ţi poarte de grijă. Să te sune doar ca să verifice dacă eşti în regulă. Să te întrebe dacă ţi-ai luat umbrela, pentru că afară plouă. Sau să fie îngrijorat că ţi-s mâinile reci. Dar când eşti de unul singur, nu-ţi permiţi să devii slab.

Continui. Lupţi. Zaci 2-3 zile, dar mai apoi te culegi singură şi te împingi singură de la spate. Te întrebi singură dacă ai mâinile reci. Dacă eşti în regulă. Dacă trebuie să-ţi iei umbrela că plouă. Şi te-ai obişnuit aşa, şi ar fi bine, dacă nu ar mai apărea câteodată câte un om care să-ţi facă promisiuni care să-ţi facă inima să tresalte. Sau care să te facă să laşi un pic garda jos.

Până când iar pleacă. Şi îţi dai seama că tu niciodată nu o să ai voie să fii ca ceilalţi. Cel puţin nu acum. Nu astăzi. Poate mâine.

Până atunci, strângi lalele la piept, ridici privirea sus, îţi ştergi lacrima care stă să-ţi curgă pe obraz şi păşeşti afară, acolo unde e rece. Unde îţi aminteşti că tu… trebuie să fii tare. Pentru ceilalţi, şi pentru tine. Aşa că zâmbeşti, şi mergi pe strada zgomotoasă.

Pentru că aşa-i viaţa. La unii primăvara e zgomotoasă, la alţii este tăcută.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

7 Comments

 • avatar image

  Marin

  mart. 05, 2015

  Reply

  Bună seara! Nu mai intrasem de zile bune pe blogul tău și abia așteptam să-l frunzăresc :) Chiar dacă-i primavara tăcută, să fie cu tăcerea unui zâmbet.

  • avatar image

   Alina

   mart. 12, 2015

   Reply

   Mulţumesc tare mult!Te mai aştept pe aici :)

   • avatar image

    Marin

    mart. 14, 2015

    Reply

    Cu drag! Alina, te citesc mereu (dacă nu intru 2-3 săptămâni, când o fac o iau de unde rămăsesem ca pe orice carte dragă); doar că deseori scrii atât de frumos și sensibil încât orice aș scrie eu ar strica textul tău. Așa că mă bucur în tăcere :) Seară dulce!

 • avatar image

  Lucian

  mart. 09, 2015

  Reply

  tristete invelita in flori

  • avatar image

   Alina

   mart. 12, 2015

   Reply

   Da...

 • avatar image

  andrea

  mart. 09, 2015

  Reply

  :-*

 • avatar image

  sufletdefluturas

  apr. 03, 2015

  Reply

  Am primit şi eu, de mărțişor, un ghiocel legat cu ață roşie de la o fetiță căreia îi spun "sora mea de suflet". Am strans-o tare la piept şi i-am plâns în păr. Ghioceii sunt florile mele preferate. Anul ăsta credeam că nu am de la cine să primesc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.