ascuns in suflet

Gânduri învelite-n flori.

good_morning_by_byebyeanna-d3fmvc6

Ieri mi-am amintit că de mult nu am mai plâns în braţele cuiva. Stăteam în mână cu lalele primite în dar şi cu o ceapă zambilă, şi învârteam între degete funia roşie-albă. Cumva mă simţeam ca o copilă de nici 4 ani, la o masă mare, pe un scaun înalt de pe care nu-i ajung nici măcar vârfurile picioarelor jos. Da, era imaginea unei fetiţe cu lacrimi sclipindu-i în ochi.

Până când mi-am amintit că eu nu-mi permit luxul de a fi slabă. Nu acum. Îţi permiţi să fii un om slab când ai pe cineva mai puternic lângă tine. Sau când ştii că e cineva acolo care să te prindă. Să-ţi poarte de grijă. Să te sune doar ca să verifice dacă eşti în regulă. Să te întrebe dacă ţi-ai luat umbrela, pentru că afară plouă. Sau să fie îngrijorat că ţi-s mâinile reci. Dar când eşti de unul singur, nu-ţi permiţi să devii slab.

Continui. Lupţi. Zaci 2-3 zile, dar mai apoi te culegi singură şi te împingi singură de la spate. Te întrebi singură dacă ai mâinile reci. Dacă eşti în regulă. Dacă trebuie să-ţi iei umbrela că plouă. Şi te-ai obişnuit aşa, şi ar fi bine, dacă nu ar mai apărea câteodată câte un om care să-ţi facă promisiuni care să-ţi facă inima să tresalte. Sau care să te facă să laşi un pic garda jos.

Până când iar pleacă. Şi îţi dai seama că tu niciodată nu o să ai voie să fii ca ceilalţi. Cel puţin nu acum. Nu astăzi. Poate mâine.

Până atunci, strângi lalele la piept, ridici privirea sus, îţi ştergi lacrima care stă să-ţi curgă pe obraz şi păşeşti afară, acolo unde e rece. Unde îţi aminteşti că tu… trebuie să fii tare. Pentru ceilalţi, şi pentru tine. Aşa că zâmbeşti, şi mergi pe strada zgomotoasă.

Pentru că aşa-i viaţa. La unii primăvara e zgomotoasă, la alţii este tăcută.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

7 Comments

 • avatar image

  Marin

  mart. 05, 2015

  Reply

  Bună seara! Nu mai intrasem de zile bune pe blogul tău și abia așteptam să-l frunzăresc :) Chiar dacă-i primavara tăcută, să fie cu tăcerea unui zâmbet.

  • avatar image

   Alina

   mart. 12, 2015

   Reply

   Mulţumesc tare mult!Te mai aştept pe aici :)

   • avatar image

    Marin

    mart. 14, 2015

    Reply

    Cu drag! Alina, te citesc mereu (dacă nu intru 2-3 săptămâni, când o fac o iau de unde rămăsesem ca pe orice carte dragă); doar că deseori scrii atât de frumos și sensibil încât orice aș scrie eu ar strica textul tău. Așa că mă bucur în tăcere :) Seară dulce!

 • avatar image

  Lucian

  mart. 09, 2015

  Reply

  tristete invelita in flori

  • avatar image

   Alina

   mart. 12, 2015

   Reply

   Da...

 • avatar image

  andrea

  mart. 09, 2015

  Reply

  :-*

 • avatar image

  sufletdefluturas

  apr. 03, 2015

  Reply

  Am primit şi eu, de mărțişor, un ghiocel legat cu ață roşie de la o fetiță căreia îi spun "sora mea de suflet". Am strans-o tare la piept şi i-am plâns în păr. Ghioceii sunt florile mele preferate. Anul ăsta credeam că nu am de la cine să primesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.