Diverse

În cât timp poţi să cunoşti o persoană?

     Se spune că să cunoşti o persoană nu-ţi ajunge o viaţă. Să ajungi să o cunoşti până în adâncul sufletului, ai nevoie de timp. De un timp pe care nu tot timpul îl ai sau pe care nu îl primeşti pur şi simplu. Şi totuşi… îndrăgostiţii ajung să se cunoască între ei, puţin câte puţin.

    Zilele trecute am văzut doi bătrâni simpatici. El, om cu părul alb şi cu bastonul în mână. Ea, cu o pălărie drăguţă şi colorată, pe faţă citindu-i-se trecerea anilor. Povesteau cu încă cineva, iar bărbatul de 80 de ani, la un moment dat a avut tendinţa să exagereze. Blând şi cu discreţie, ea şi-a întins mâna către el, l-a atins uşor pe umăr, cu o atingere tacită care a însemnat mai mult decât o sută de cuvinte. El s-a întors spre ea şi a privit-o cu subînţeles. În acel moment, amândoi au ştiut ce vor să spună, au comunicat prin limbajul non-verbal. Lucrul acesta mi-a dat de gândit. Preţ de o oră, am rămas cu mintea la ei, pentru că în câteva gesturi, în nişte secunde care au trecut ca fulgerul mi-au arătat ce înseamnă să cunoşti un om. Nu mi-au spus nimic, nu au vorbit ore întregi despre dragostea adevărată şi nici nu au ţinut o prelegere la microfon despre ce înseamnă cunoaşterea şi de cât timp ai nevoie pentru a intra în posesia ei. Nu. Au comunicat în modul lor, plin de iubire şi da, plin de cunoaştere.

   Acele gesturi care ne înduioşează pe noi, gesturi pe care nu le putem vedea oriunde şi oricând, acele gesturi vorbesc. Ele vorbesc despre o cunoaştere, nu absolută, ci dobândită. O privire pe furiş din celălalt capăt al încăperii, un zâmbet subtil sau o atingere discretă, sunt dovada faptului că noi, puţin câte puţin, cunoaştem. Să nu ne aştepăm ca această cunoaştere să se întâmple brusc. Nu, niciodată. E imposibil. Fii îndrăgostit. Nu doar de tine însuţi, nu doar de iubita sau iubitul tău. Ci, fii îndrăgostit de Dumnezeu, fii îndrăgostit de ce te înconjoară. Caută să cunoşti. Caută să cunoşti persoana, caută să cunoşti acţiunile pe care le face şi, mai presus de toate, caută să cunoşti inima acelei persoane. O persoană nu o poţi cunoaşte într-o viaţă, sau poţi să o cunoşti într-o oră, când prin acţiunile ei, îţi transmite informaţii. Cine ţi-a spus că trebuie să deţii o cunoaştere absolută? A greşit. Tu cunoşti multe şi totuşi atât de puţine…

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

5 Comments

 • avatar image

  Semper Fi

  mai 23, 2012

  Reply

  "Tu cunoşti multe şi totuşi atât de puţine…" ce revers de la médaille...

 • avatar image

  Semper Fi

  mai 23, 2012

  Reply

  "Vlad Ţepeş) are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe cel mai mare voievod român, pe Ştefan cel Mare. Cu armele! Are meritul că l-a şi bătut. Şi are mai ales meritul că a coborît morala absolută prin ţepele puse în cur la nivel absolut. Dormeai cu punga de aur la cap şi ţi-era frică să n-o furi tu de la tine. Ăsta-i voivod absolut, Vlad Ţepeş. Păi fără ăsta istoria românilor e o pajişte cu miei!" _ Petre Tutea Mananci un sac de sare cu un om si nu-l cunosti. Un singur lucru e sigur: iubirea se cladeste precum o casa si cine se lasa cucerit de orice-ndragostire si-si darama casa, acela este omul pe care nu-l cunosti si pe care nu-l va cunoaste nimeni, niciodata...acela este omul care se iubeste doar pe sine.

  • avatar image

   anonim

   mai 23, 2012

   Reply

   Sa cunoastem o persoana?hmm..ce cliseu ciudat! Fiecare om e deosebit ,unic fata de ceilalti.Iubim ,gandim si actionam diferit de la o situatie la alta... Mereu o sa-i observam unei persoane calitatile ,defectele, comportamentul si tot ceea ce tine de exterior, insa niciodata nu o sa stim ce ascunde cu adevarat in interior.Fiecare avem partea noastra ascunsa ,pe care nu o scoatem la iveala ,fie din teama ,orgoliu sau indiferenta..acea parte nu o sa o descoperim niciodata la o persoana.

 • avatar image

  Anna

  mai 29, 2012

  Reply

  Eu nu te cunosc pe tine decat din articolele tale, insa, din ce-am citit, esti o persoana care are credtinta, care vede fericirea in asta si care, isi doreste sa ajunga undeva spre adevaratele valori ale vietii...poate ai ajuns deja. Ai descoperit deja cine esti si acum ne spui si noua! Te apreciez. Dumnezeu te priveste!:) Cuvintele tale dezvaluie multe despre tine.:)

  • avatar image

   Alina

   iun. 01, 2012

   Reply

   Fără Dumnezeu nu aş fi nimic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.