Diverse

Închişi în noi înşine

Eşti într-o cuşcă. Te lupţi să ieşi. Trânteşti. Tragi. Împingi. Strigi. Urli. Plângi. Fără nici un rezultat. Se face linişte. Te întinzi obosită jos. Respiri greu. Deodată se aude un vuiet puternic. Te uiţi peste umăr şi vezi un val. Vine peste tine!! Acum, mai mult ca niciodată vrei să ieşi de acolo. Nu reuşeşti. Valul vine peste tine. Dai din mâini şi încerci să te menţii la suprafaţă. Înghiţi apă. Multă apă. Ochii ţi se înceţoşează şi simţi deja că îţi pierzi conştiinţa. Apa trece. Rămâi întinsă pe podeaua rece. Eşti fără vlagă. Încerci să iei o gură de aer, dar ţi se pare că încă înghiţi apă. Speri ca asta să fie tot. Te mulţumeşti ca acum să rămâi închisă acolo cu condiţia ca să nu mai vină un val.
Tresari. Auzi paşi. Trece cineva. Se apropie mai mult, tot mai mult. E aproape! Te va salva! Întinzi mâna cu speranţă. O vezi. Ţi-e persoana cea mai apropiată. Sigur te va ajuta. Doar a fost mereu lângă tine. A fost… cea mai apropiată sufletului tău. O speranţă îţi licăreşte în ochi. Un zâmbet îţi încolţeşte pe buze. S-a apropiat. E la doi paşi depărtare. Dar staiiiiiii!!! NUUUU!!! Ce faceeeeee? Ăla, ăla e, un cuţiiittt? De ce se uită aşa la mine? Simt ceva rece pătrunzându-mi repede în inimă. E… cuţitul care mai devreme stătea în mâna ei. Ea, se uită la mine cu ură şi pleacă. Mă lasă acolo. Închisă, fără puteri şi acum, rănită. Dar asta e nimic pe lângă ce se petrece în interiorul meu! Şi doar era…era…ea.
Aud iar ceva. Mai vine un val. De această dată îl aştept să vină. Cu o privire malefică mă uit la el ca la salvatorul meu. Aştept acel val cu nerăbdare. Nu voi mai lupta de această dată. Se apropie. Simt. E rece. Umed. Dar, stai! În loc să treacă peste mine, să mă izbească şi să mor înecată… mă ridică la suprafaţă. Lin, uşor… valul mă poarte printre gratiile care mă ţineau închisă şi mă aşează frumos pe pământ liber. Zâmbesc. Sunt salvată. Dar, privesc spre inima mea. Cuţitul e încă acolo înfipt. Sângele a fost spălat de val dar, cicatricea a rămas.

Morală: Cuşca este mintea noastră. Inima noastră. Pumnalul e o vorbă rostită, un comportament urât.
Valurile…ei bine valurile sunt problemele din viaţa noastră. Încercările. Sentimentele. Dar, niciodată nu vom şti dacă nu chiar următorul val, următorul sentiment, următoarea încercare nu ne va elibera cu adevărat! Să nu privim valurile care vor veni cu teamă în suflet ci cu speranţa că poate, poate…acesta este valul care ne va face liberi!

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

7 Comments

 • avatar image

  Sanctus

  apr. 01, 2010

  Reply

  Salutare. Globu' cu Sondaje doreste un schimb de link-uri. Sunteti de acord ?

  • avatar image

   capshunik

   apr. 02, 2010

   Reply

   Imi pare rau, nu promovez site-urile cu tenta "porcoasa" si indecente:) Si cu limbaj obscen:) Sa aveti o zi superba

 • avatar image

  Sanctus

  apr. 02, 2010

  Reply

  Sa intelegi ca gasesti Globu' a fi porcos ?

  • avatar image

   capshunik

   apr. 02, 2010

   Reply

   sincer...da, globu tau cu sondaje e plin de cuvinte obscene

 • avatar image

  mimi

  apr. 05, 2010

  Reply

  asa e! l-am citit si eu... si merita cenzurate o gramada de cuvinete obescene. in adevar, pe uni atita ii duce mintea, limbajul, dar ei s econsidera cool! revenind la articol, ca despre el este vorba, desi m-a plait inspiratia ceva mai tirziu, poat spune ca fiecare din noi, ajungem sa ne construim, poate fara s ane dam seama, anumite custi de refugiu, in care atunci cand ni se intampla ceva, tzup acolo, dar uitam ca incuietoarea este facuta doar pe dinafara, si ca noi cand suntem inauntru blocati trebuie s aasteptam pe latii s a vina sa ne deschida, s ane salveze, numai ca nu toti suntt binevoitori in a face acte de caritate de a salva, ci ei, zic asa: mama da ce bine ca esti acolo, si ce bine ca nu poti iesi, si shnap tine una aici, si poc si pe partea cealalalta, si uite asa...asteptam o mina calda sa ne ajute sa ne salveze si s ane ofere protectie Nu, nu nu m-am repetat ce a zis Alina, ideea este ca sa fim realisti cu noi insine, s ane trezim la realitate, si s anu ne construim baraci pentru sufletul nostru, pentru problemele noastre, ci mai degaraba, sa nu lasam problemele s ane domine, si sa gasim solutii poziteive de a le depasi, de a fii cu sufleutl liber. In fiecare dintre noi se gasesc resurse in a ne elibera de probleme, numai ca e bine sa fim constienti de aceasta,sa vrem si sa facem efectiv ceva.

 • avatar image

  mimi

  apr. 05, 2010

  Reply

  altii* scuzati

 • avatar image

  gokugoq

  apr. 12, 2010

  Reply

  Pff

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.