Diverse

Între carieră şi iubire

Vizite: 16492

    ar117261217477862  Trei fete, o poveste. Urmează întrebarea de foc: „ai renunţa la carieră pentru iubire?”. Prin faţa ochilor îmi trec toţi anii de când lucrez, nopţile nedormite, sacrificiile, munca asiduă şi dorinţa de a deveni o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Mai îmi aduc aminte şi de toate ieşirile refuzate pentru că am avut de scris, de zilele de naştere petrecute în studioul de filmare, de oamenii pierduţi undeva pe drum pentru că nu au înţeles că timpul îmi este împărţit, de dimineţile trezită la 5 când încă e noapte afară şi ochii mă ustură, de toate prezicerile cum că am un viitor în care se întrevede succesul. Mă gândesc la toate acestea şi, fără ca nici măcar să clipesc, rostesc un „Da” hotărât. Îmi imaginez deja cum multe femei dau din cap a dezaprobare şi îmi spun că sunt o copilă, că trăiesc într-o lume cu totul diferită de ce e în mintea mea şi că am să văd că am să regret această decizie. Că am să „mă coc” eu pe foc încins. Că arunc la coş tot ce am realizat până acum…

      Aşa poate ar gândi creierul. Numai că uneori trebuie să gândeşti şi cu inima, şi acesta e unul din momentele în care aleg să gândesc cu inima. Asta nu pentru că nu sunt pasionată de ceea ce fac. Din contră. Mă completează, mă ajută să rămân eu şi să strălucesc. Şi totuşi, în pofida acestor lucruri, pentru iubirea adevărată, aş renunţa la carieră. Bineînţeles, idealul este ca el să mă accepte aşa cum sunt eu. Cu bagajele mele, cariera mea şi trăirile mele. Asta ar fi prea bine. Dar dacă nu, nu aş putea să mă iert niciodată ştiind că am lăsat persoana pe care o iubesc să plece, doar pentru că am ţinut prea mult la un altceva. Nu aş mai putea să strălucesc cum am făcut-o până acum, pentru că fără iubire, eu mă ofilesc încetul cu încetul. Ochii nu mi-ar mai sclipi, pentru că în ei s-ar putea citi cel mai bine tristeţea. Sunt conştientă că s-ar putea ca la un moment dat să trebuiască să fac această decizie. Ce bărbat şi-ar dori să stea în „umbra” unei femei dornică să strălucească? Aşa mi-a spus cândva o persoană. Atunci m-am gândit că răspunsul corect ar fi bărbatul deştept şi matur. Dar peste un an, un astfel de bărbat deştept şi matur mi-a spus că el s-ar simţi în permanenţă ameninţat ştiind că lucrez în jurul atâtor oameni frumoşi şi că şi-ar dori o viaţă cât mai puţin publică de ochii lumii. Da, am rămas pe gânduri auzind toate acestea. Atunci mi-am zis senină că cine mă iubeşte, o face pentru ceea ce sunt eu, nu pentru profesia mea.

  Dar dacă…? Dacă aşa cum astăzi fetele mi-au pus această întrebare, peste o perioadă în faţa mea va sta bărbatul pe care îl voi iubi şi mi-ar pune aceeaşi întrebare: „Ai renunţa la carieră pentru iubire? Pentru mine?”. Aş da acelaşi răspuns, tot fără să clipesc. Da, m-ar durea. Da, ar fi un sacrificiu enorm. Dar mai presus de orice lucru, iubirea este aceea care te împlineşte. Prin urmare, chiar dacă logic poate că ar fi să spui: „Alege cariera. Bărbaţi mai întâlneşti, te vei mai îndrăgosti şi poate că vei ajunge să iubeşti pe cineva care acceptă ceea ce faci”. Dar spuneţi-mi voi mie dragi cititori, de câte ori am regăsit noi logica în iubire?

Imagine preluată de pe: http://4.bp.blogspot.com/

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

13 Comments

 • avatar image

  Alice

  feb. 20, 2013

  Reply

  Alina, Nu zic ca nu vei face asta, insa ai grija ca deseori ce afirmam este pus la test. Repet, nu spun ca nu vei renunta la cariera pt iubire, dar mi-e putin greu sa cred ca vei renunta la ani de munca si viata cu care te-ai obisnuit. Intre cariera si iubire si eu as alege clar iubirea, doar ca mie nu mi-e atat de greu sa iau decizia asta pt ca nu sunt intr-o pozitie asemanatoare cu a ta.

  • avatar image

   Alina

   feb. 21, 2013

   Reply

   Alice, crede-mă, am fost gata deja să fac acest lucru. Am mai trecut prin această decizie, pe care am luat-o fără să ezit. Din fericire, la timpul potrivit au ieşit la suprafaţă nişte lucruri care nu m-au lăsat să fac o greşeală enormă. După cum am mai spus, îmi va fi extrem de greu... va fi un sacrificiu ilogic... dar aş face-o. Pentru mine e mai important când ajung acasă, la cine ajung...:)

   • avatar image

    Radu

    feb. 25, 2013

    Reply

    Alina, toata stima pentru felul in care gandesti :)

    • avatar image

     Alina

     feb. 25, 2013

     Reply

     Mulţumesc frumos Radu:)

 • avatar image

  Mihai

  feb. 21, 2013

  Reply

  de ce e musai ca un bărbat să stea în umbra unei femei care vrea să facă carieră când de exemplu ar putea sta alături?

  • avatar image

   Alina

   feb. 21, 2013

   Reply

   Asta într-un caz fericit... din păcate să ştii că am întâlnit mulţi bărbaţi care se simt complexaţi de succesul în carieră pe care îl are o femeie.

 • avatar image

  Oliviu

  feb. 21, 2013

  Reply

  Stii...si eu ma gandeam exact la lucrul asta pe la inceputul lunii curente. Am o cariera ce infloreste pe zi ce trece aici peste hotare, iar atunci cand ma gandesc ca e posibil sa vina acel moment in care trebuie sa aleg intre cariera de aici sau sa vin inapoi in Romania pentru a fi impreuna cu cealalta jumatate, asa cum ai zis si tu Alina: aleg sa gandesc cu inima decat cu creierul si sa vin inapoi acasa. Si nu oricum, ci cu tot dragul si fara nici un regret pentru ca la urma urmei, e un castig pentru mine!

  • avatar image

   Alina

   feb. 21, 2013

   Reply

   E foarte bine că te-ai decis, dar gândeşte-te bine dacă nu mai există şi altă variantă. Nu poate veni ea acolo? E mai uşor poate..:)

   • avatar image

    Oliviu

    feb. 21, 2013

    Reply

    M-am gandit deja si la varianta de a veni ea aici si ar fi frumos sa fie asa usor, dar ma astept sa nu fie. Daca ea va dori sa exceleze intr-un mediu/industrie in care daca nu cunosti limba si tot ce vine cu ea (accentul, slang, etc.) la perfectie este aproape de imposibil? M-am uitat la multe variante, si sper sa fie cea care ai zis-o tu mai sus!

 • avatar image

  Alex

  feb. 21, 2013

  Reply

  Ai un mod de gandire care poate anticipa posibilele situatii difcile din viitor. E un punct forte, foloseste-l! Viata nu te va anunta inainte sa iti ofere astfel de situatii. Pregateste-te sufleteste pentru orice varianta! ;)

  • avatar image

   Alina

   feb. 21, 2013

   Reply

   Mulţumesc, mă străduiesc să folosesc acest lucru în avantajul meu, dar să ştii că de multe ori mă trezesc gândind prea mult...:D

  • avatar image

   Alex

   feb. 21, 2013

   Reply

   Cunosc sentimentul, mai ales cand nu gandesti simplu ci complex. Strinct din punctul asta de vedere eu cred ca e mai bine sa fii pregatita pentru ceva si sa nu se intample decat sa nu fii pregatita si sa se intample. Mai ales cand sunt lucruri importante in joc. :)

 • Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (6) | Aradul Evanghelic

  feb. 26, 2013

  Reply

  [...] Alina Ilioi ne vorbeşte cum e să fi Între carieră şi iubire. [...]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.