Diverse

Iubirea, leoaică tânără

Vizite: 6172

Iubeşti tu atât de mult încât să îţi dai viaţa pentru cineva? De fapt, cum iubeşti? Eşti egoist în iubire aşa cum eşti şi în viaţă? Nu este timp. Nu, nu este. Timpul zboară şi nu-l putem opri. Astăzi eşti şi mâine…nu. Ce rămâne în spatele tău? Ciudat cum nu ştim să apreciem timpul pe care îl avem la dispoziţie şi abia după ce l-am pierdut, să tânjim după el. Tu ce faci cu timpul tău? Iubeşti persoanele apropiate aşa cum trebuie?

Privesc în urmă. Văd pe covorul trecutului meu paşi. Paşi uşori, paşi apăsaţi sau paşi murdari cu sânge. Paşi pe care i-am păşit de-a lungul timpul şi care au lăsat amprentă pe viaţa mea. Încetul cu încetul am realizat ce tare doare să iubeşti. Am realizat că iubirea este ca o leoaică flămândă pregătită să sfâşie tot. O leoaică fără de care nu pot trăi. Refuz să cred că putem trăi fără să iubim, fără să facem lucruri drăguţe pentru acea persoană. Refuz să cred că nu putem iubi. De fapt, refuz şi să cred că nu tânjim după acea iubire care să ne taie răsuflarea. Iubire. Un cuvânt atât de scurt şi cu atâtea înţelesuri! Ne trece prin cele mai frumoase clipe dar şi prin cele mai groaznice. Iubire, cuvânt sublim… Tot ce ştiu este că timpul fuge şi trebuie să iubim în adevăratul sens al cuvântului. Care e adevăratul sens al cuvântului? Descoperă-l. Îndrăzneşte să trăieşti, să iubeşti, să respiri, să simţi. Nu vreau ca la sfârşitul vieţii mele să mă trezesc că am iubit mediocru. Nu vreau să mă întreb cum este să iubeşti ca o leoaică tânără. Eşti pregătit să iubeşti?

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

5 Comments

 • avatar image

  dany_elias

  feb. 02, 2011

  Reply

  ...uite...aici...nu pot sa comentez nimic:D e perfect si nu reusesc sa gasesc nici un cusur:)...si oricat asi incerca sa adaug ceva,ar rasuna a "gol" a "oala sparta":)),asa cum e si iubirea:"necuprinsa",asa ai reusit sa cuprinzi o viata de om in cateva propozitii:)bv...gbu...si mi-asi dori sa citesc un viitor articol cu tema crestina:) GBU F C G A ("fata cu ganduri ascunse:P)

 • avatar image

  Deia

  feb. 07, 2011

  Reply

  A. Bonnard, in "Savoir aimer", definea iubirea ca un mod de "a scapa printr-o singura fiinta de mediocritatea tuturor celorlalte". Din pacate in ziua de azi, parca dai numai peste personaje plate din comediile lui Caragiale. Indemnul meu este: "Indrazneste sa iubesti cand trebuie, pe cine trebuie si pentru totdeauna." P.S: frumos blog-ul!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 07, 2011

   Reply

   Înţelepte cuvinte Deia. Mulţumesc frumos. Te aştept să revii:)

 • avatar image

  alexandrina

  feb. 12, 2011

  Reply

  "adevarata dragoste se testeaza in relatiile neromantice";)

 • avatar image

  Anca

  aug. 13, 2011

  Reply

  tristuta melodia.. ca si filmul..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.