Diverse

Lumina scuipă pentru a reda vederea, întunericul scuipă pentru a orbi

Oamenii Lumină au un cod al lor. Se simt și cunosc de la distanță. Zâmbetul, privirea, chipul, modul în care pășesc… Toate au câte o bucățică din Dumnezeu. De aceea nu se poate prefabrica.

Deosebirea dintre Oamenii Lumină și Oamenii Întunericului se poate vedea și cu ochiul liber, dar și din fapte/gesturi.

Să luăm spre exemplu, un banal scuipat. Da, ați citit bine. Oamenii Întunericului scuipă peste ce e Lumină. Scuipă pentru a pângări, pentru a umili și pentru a întina. Un asemenea gest plin de scârbă și dezgust poate fi făcut de cineva care… se simte la fel ca gestul în sine.

Singura dată când Lumina a scuipat, a fost când Iisus a scuipat pe pământ și a făcut tină din scuipat și a întins tina peste ochii orbului pentru a-I reda vederea.

Ce deosebire între motivație, nu? Lumina scuipă (pe jos) pentru a reda vederea. Întunericul scuipă (pe oameni) pentru a stinge Lumina.

Nu vei vedea un Om Lumină înjurând și dorind să distrugă sinele celuilalt. Decât dacă… a pătruns pe undeva întunericul. Iar dacă s-a întâmplat acest lucru, trebuie inspectat, căutându-se spărtura prin care a putut să pătrundă acea negură. Și acoperită cu rugăciune. Cu sfințire. Cu pocăință. Cu regretul păcatului.

Lumina și Întunericul nu pot locui împreună. De aceea e atâta război în oameni. Căci au amestecat Dumnezeiescul cu Lumescul. Au amestecat păcatul cu rugăciunea. Binele cu Răul. Frânturi de adevăr. Jumătăți de minciună. Început de preacurvie. Jocuri de noroc în schimbul mesei copiilor. Euforia drogurilor în schimbul euforiei părtășiei cu Dumnezeu. Un flirt. O infidelitate ascunsă sub multe scuze. O minciună. Un uitat pe ascuns. Un video pornografic crezând că nu te vede nimeni.

Nu te poți aștepta să vezi curat când ți-ai umplut mintea cu murdar. Ți-au fost afectați și ochii. Îți sunt virusați…  vezi în jurul tău doar ce e în mintea ta. De asta mulți vor vedea și puțini vor înțelege. De văzut vezi… dar vezi ce trebuie sau ce ai pus în softul tău murdar?

Oamenii Lumină au codul lor. Și nu-l poate sparge nimeni, căci e cod Sfânt.

Foto by Milan

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.